Skip to main content
Yleinen

Viikonloppuna luvassa sarjakärkeä ja Suomen Cup -huumaa

By 6.11.2020No Comments

Ykkössarjakautensa kolmella puhtaalla 3-0 voitolla aloittanut TUTO Volley jatkaa pelejään jälleen viikonloppuna kahdella kovalla kamppailulla. Lauantaina aloitetaan sarjan todellisella kärkiottelulla, kun sarjataulukossa kolmantena majaileva TUTO Volley kohtaa vieraskentällä piikkipaikalla porhaltavan Lempo-Volleyn. Sunnuntaina isänpäivän kunniaksi turkulaiset palaavat Nunnavuoren kotisaliin, jossa verkon toiselle puolelle astelee sarjassa neljäntenä oleva KyKy-Betset. Sunnuntain pelillä on tuplapanos, sillä kamppailu on myös Suomen Cupin 2. kierroksen ottelun ja voittajalle on tarjolla sarjapisteiden lisäksi paikka Suomen Cupin puolivälierässä, jossa vastaan tulee Mestaruusliigaa tällä hetkellä johtava Savo Volley.

Lempo-Volley – TUTO Volley lauantaina 7.11. kello 16.00 Hakkarin liikuntahallissa

Lauantain ottelun kiistakumppanit kohtasivat viime kaudella runkosarjassa kahdesti, tuolloin kumpikin joukkue voitti kotiottelunsa eräluvuin 3-1. Näissä peleissä nähtiin kosolti tunnetta ja hienoja suorituksia, turkulaiskatsojille on varmasti jäänyt mieleen TUTO Volleyn tammikuun riemukas kotivoitto täydessä Nunnavuoren Palloiluhallissa. Tällä kaudella Lempo-Volley on voittanut kaikki viisi pelaamaansa ottelua, joukkueen ainoat pistemenetykset ovat tulleet viiden erän taisteluista Murikoita ja KyKy-Betsetiä vastaan. Pirkanmaalaisten parhaat pistemiehet ovat varsin tuttuja nimiä, sillä kärjestä löytyy 42 pisteellä Tomi Rumpunen, kakkosena pisteen vähemmän tehneenä on Lempoon siirtynyt Tuomas Sillanpää ja kolmannella paikalla on Henri Laine. TUTO Volley on kärkikamppailussa äärimmäisen kovan tehtävän edessä, sillä Lempo-Volley ei ole hävinnyt kotikentällään Hakkarissa kertaakaan joukkueen Ykkössarjahistoriassa. Kotivoittojen putki on venynyt jo 14 ottelun mittaiseksi. Lauantain pelissä voitto ei irtoa kumpaankaan suuntaan helpolla, vaan jokaisen pelaajan tulee laittaa itsensä likoon viimeistä pisaraa myöden, mikäli haluaa oman joukkueensa voittavan. On mielenkiintoista nähdä, miten joukkueet saavat pidettyä hermonsa kontrollissa tiukassa ja tunteikkaassa taistossa. Molemmilta joukkueilta löytyy paljon kokeneita ja tehokkaita pelaajia, joten lähtökohdat peliin ovat varsin tasaiset, vaikka Lempäälässä jo soviteltiinkin ennakkosuosikin viittaa TUTO Volleyn harteille. Yleispelaaja Ossi Rumpunen odottaa innolla Lempo-kohtaamista.

  • Lauantaina on edessä taas uusi mittari, vastassa on kova joukkue johon ei ole tullut paljoa muutoksia. Viime kaudella pelattiin hyviä pelejä Lempoa vastaan, niin odotukset ovat kovat tästäkin ottelusta ja vielä veli pelaa vastapuolella, joka sekin tuo vielä yhden lisämausteen peliin, Ossi mietiskelee.

TUTO Volley –  KyKy- Betset sunnuntaina 8.11. kello 17.00 Nunnavuoren Palloiluhallissa

Sunnuntain kotiottelun joukkueet kohtasivat viime kaudella kahdesti, molemmat mittelöt päättyivät silloin TUTO Volleyn voittoon. Kotikentällään turkulaiset veivät pelin puhtaasti 3-0 ja joulukuun vierasreissulla lukemat olivat 1-3. Tällä kaudella vierasjoukkue KyKy- Betset on pelannut neljä ottelua ja kärsinyt niissä vain yhden tappion juuri Lempo-Volleylle. Kyyjärveläisten tehokkain pistenikkari on tälläkin kaudella ollut toistaiseksi Aivars Petrusevics, jolla on kasassa 52 pistettä. Kakkospaikalta löytyy Jaakko Aninko, joka teki paluun Ykkössarjaan yhden välivuoden jälkeen. Aninko on paukuttanut tilastoihin 50 pistettä. Kyyjärven joukkueella riittää kokemusta, joten ryhmä ei taatusti hätkähdä Nunnavuoren sunnuntai-illan kovaa tuplapanosta, vaan tulee antamaan isännille kovan vastuksen. Kotijoukkueesta kotiyleisön kannattaa seurata sitä, miten keskitorjujakolmikon Valtteri Aaltonen – Tuomas Koppanen – Tatu Vuorenmaa peli lähtee toimimaan. Viime viikonlopun otteluissa keskitorjujat tarjosivat torjuntojensa lisäksi myös hyvin tukea hyökkäyksille ja etenkin Vuorenmaan toiminta syöttöruudussa oli komeaa katseltavaa. TUTO Volleylle ottelulla on iso merkitys, sillä Suomen Cupin pelit kuuluvat joukkueen kauden päätavoitteisiin. Tämän allekirjoittaa myös Ossi Rumpunen.

  • Kyllä Cupin peli ainakin itseä kutkuttelee enemmän kuin tavallinen runkosarjan peli. Haluamme tänä vuonna panostaa Suomen Cupin peleihin ja olisi hienoa päästä pelaamaan liigajoukkueita vastaan panoksellisia pelejä, Rumpunen totesi.

KyKy-Betset -ottelu tarjoaa varmasti hyvää viihdettä Isänpäivän iltaan, joten se on itsessään hyvä syy lähteä isän kanssa peliin ja kannustaa TUTO Volley kotivoittoon ja samalla Suomen Cupin puolivälieriin.

Tästä voi vielä kerrata koronaan ja pysäköintiin liittyvät poikkeusjärjestelyt ottelutapahtumassa.

 

Jere Hellsten