Skip to main content
Otteluraportti

KUUDEN PISTEEN VIIKONLOPPU

By 2.11.2020No Comments

TUTO Volley- Karhulan Veikot 3-0

Nurmon Jymy – TUTO Volley 0-3

TUTO Volley nappasi lauantaina kauden toisen voittonsa lentopallon Ykkössarjassa, kun joukkue pelasi ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotisalissaan.

Turkulaiset kaatoivat kamppailussa Karhulan Veikot puhtaasti erälukemin 3-0 (25-20, 25-19, 25-23). Ensimmäisen erän alussa kotijoukkue karkasi heti muutaman pisteen johtoon vahvan laitapelinsä siivittämänä. KaVe kuitenkin pysytteli jatkuvasti kyttäysasemissa, kun TUTO Volley sortui virheisiin ja Mikael Korhola sekä Henri Piipari onnistuivat laitahyökkäyksissä. TUTO Volley onnistui pitämään johtoasemansa monipuolisella hyökkäämisellä ja kuittasi avauserän voiton.

Toisen periodin turkulaiset starttasivat väkevästi ja repivät reilun johtoaseman. Joukkueen syöttöpelaaminen tuotti pahoja vaikeuksia vieraiden vastaanotolle, etenkin keskitorjuja Tatu Vuorenmaan syötöt olivat todellista myrkkyä ja hän tykitti erässä kolme ässää. TUTO Volleyn onnistumiset jakaantuivat monelle pelaajalle ja kenttää käytettiin laajasti, muun muassa Tuomas Koppanen hyökkäsi tehokkaasti keskeltä. Erän loppupuolella vieraat kehittävät vielä pienen kirin osittain kotijoukkueen virheiden avittamana, mutta se ei kuitenkaan riittänyt voittoon.

Pelin kolmas erä näytti noudattelevan toisen erän kanssa samaa kaavaa, kun TUTO Volley meni heti alussa muutaman pisteen johtoon Einari Koiviston ja Ossi Rumpusen onnistuessa laidalta. KaVe pystyi kampeamaan itsensä mukaan voittotaisteluun omalla laitapelillään ja erän loppupuolella joukkueet etenivät tasatahtia. Ratkaisun hetkillä kotijoukkue oli lopulta vahvempi Koiviston johdattaessa joukkoja onnistumisillaan.

  • Oli jännittävä peli, jouduimme tekemään täyden työn, kun vastustaja laittoi hyvin kampoihin. Tänään oli vähän hakemista pelissä, kun on pääasiassa vain harjoiteltu. Onneksi jo huomenna on mahdollisuus parantaa, totesi TUTO Volley kapteeni Jani Puputti.

Lauantain voitokkaan kotiavauksen jälkeen TUTO Volley hyppäsi sunnuntai-aamuna bussiin ja suuntasi kulkunsa Nurmon Jymyn vieraaksi.

Reissukilometrit eivät turkulaisia kuitenkaan painaneet, vaan joukkue haki vieraskentältä viikonlopun toisen puhtaan 3-0 -voittonsa (25-20, 25-16, 25-20). Avauserässä nähtiin heti kunnon kamppailua, kun useat pisteet ratkesivat vasta pitkien pallorallien jälkeen. TUTO Volley otti heti erän komentoonsa ja meni muutaman pisteen johtoon, mutta kotijoukkue pysyi tiukasti tuntumassa. Molemmat joukkueet pyörittivät hyökkäyksiä laitojen kautta, TUTO Volleylta onnistumisista vastasivat pääosin Antti Karttunen ja Ossi Rumpunen. Nurmolaisten pistenikkarina toimi Mika Mäntylä. Turkulaiset pystyivät pitämään erän hallinnassaan ja voittivat lopulta viiden pisteen marginaalilla.

Toisen erän alussa Jymy hyökkäsi tosissaan ja karkasi heti johtoon, mutta TUTO Volley pystyi kuitenkin kuromaan etumatkan kiinni ja puolivälissä vierailijat johtivat jo selkeästi. TUTO Volleyn laitahyökkääjät saivat hyvin tulitukea keskitorjujakaksikolta Tatu Vuorenmaa-Tuomas Koppanen, kun he naputtelivat palloa kenttään. Pohjalaisten onnistumiset olivat edelleen isoilta osin Mäntylän ja Tuomas Hautalan varassa. Erää värittivät myös kotijoukkueen tekemät virheet. TUTO Volley korjasi toisen erän nimiinsä lopulta selkeällä erolla.

Pelin kolmas erä oli pitkään tasaista vääntöä, jossa joukkueet etenivät pitkään tasatahtiin. TUTO Volleyn puolelta pisteitä kahmi erityisesti kolmikko Rumpunen, Koppanen ja Tuomas Siirilä, joka esiintyi varsin pirteästi päästyään avauskuusikkoon kolmannessa erässä. Rumpusen tulitus erän aikana oli hurjaa, sillä miehelle kirjattiin seitsemän pistettä ja hänen johdollaan turkulaiset kaapivat erävoiton itselleen ja varmistivat tuplaviikonlopusta täydet kuusi pistettä sarjataulukkoon. TUTO Volley on voittanut kauden kolme ensimmäistä peliä ilman yhtäkään erätappiota.

Hakkuri Einari Koivisto oli hyvillä mielin voitetun pelin jälkeen.

  • Olin kokonaisuudessaan tyytyväinen, alussa oli henkilökohtaisesti ehkä vähän käynnistymisvaikeuksia, mutta loppua kohden peli parani. Koko joukkue pelasi tänään hyvin ja oli helppoa olla siinä osaltaan mukana, kun kaikki osa-alueet pelittivät hyvin ja kaverit jeesasivat vieressä.

Parannettaviakin osa-alueita pelistä vielä löytyy

  • Puhuimme erätauolla pienistä asioista, kuten helpot pallot, jotka vaativat jatkuvasti huolellisuutta, kun saadaan niihin vielä ruuvia kireämmälle seuraaviin peleihin, niin hyvä tulee, Koivisto sanailee.

Sunnuntaina liberovastuun kantanut Roope Siliämaa innostui etenkin ottelun loppupuolella puolustamaan ”kuin Kiinan muuri” ja oli joukkueen junioriosaston valinta ottelun hahmoksi.

  • Reissut ovat aina kivoja, päästiin pelaamaan, mikä on tärkeää ja voitettiinkin vielä. Jouduimme tekemään joukkueena taas vähän enemmän töitä voiton eteen kuin edellisessä pelissä, Siliämaa totesi.

Seuraavat ottelut odottavat heti tulevana viikonloppuna.

Lauantaina lähdetään haastamaan runkosarjan piikkipaikalla olevaa ja kotisalissaan voittamatonta Lempoa ja sunnuntaina juhlitaan isänpäivää Nunnavuoressa aina vaarallisen Kyky-Betsetin tullessa vierailulle. Sunnuntain ottelussa on sarjapisteiden lisäksi tarjolla paikka Suomen Cupin puolivälieriin, jossa vastaan asettuu liigajoukkue Savo Volley.

 

Jere Hellsten / OE