Otteluennakot

TUTO Volleylla edessä vaiherikas tuplaviikonloppu

By 30.10.2020 No Comments

Lentopallon Ykkössarjan ottelut jatkuvat TUTO Volleyn osalta kahdella kamppailulla viikonloppuna. Ensin lauantaina turkulaiset pääsevät pelaamaan ensimmäisen kerran oman kotiyleisönsä edessä tällä kaudella, kun Karhulan Veikot saapuvat vieraaksi Nunnavuoreen. Sunnuntaina TUTO Volley suuntaa puolestaan Pohjanmaalle kohtaamaan Nurmon Jymyn.

Koronatilanteesta johtuen, katsomoon pääsee vain 125 hlö. Muut koronan aiheuttaman poikkeusjärjestelyt luettavissa täältä! Samassa ohjeita myös pysäköintiin.

TUTO Volleyn osalta sarjakausi on lähtenyt hitaasti käyntiin, kun joukkueelle on kertynyt plakkariin vain yksi ottelu. Muilla joukkueilla voi olla parhaimmillaan kasassa jopa viisi peliä. Turkulaisjoukkue avasi kautensa vakuuttavalla 0-3- voitolla sarjanousija Pälkäneen Luja-Lukosta. Tuossa ottelussa vastuuta ja onnistumisia sateli laajalla rintamalla, joka on myös hyvä merkki tulevaa tuplaviikonloppua silmällä pitäen.

Lauantain kotiavauksen joukkueet kohtasivat viime kaudella kahdesti ja molemmat mittelöt päättyivät TUTO Volleyn puhtaaseen 3-0- voittoon. Eniten pisteitä viime sesongin kamppailuissa tehtailivat turkulaisilta Ossi Rumpunen 37 pistettä ja Karhulan puolelta Mikael Korhola 17 pistettä. Lauantain vieraat sijoittuivat viime kauden runkosarjassa kahdeksanneksi.

KaVe on aloittanut tämän kauden varsin pirteästi, sillä joukkue on voittanut neljästä pelaamastaan ottelusta kolme ja majailee ennen viikonloppua sarjataulukon kakkospaikalla.

Karhulalaiset ovat kaataneet kotonaan East Volleyn ja Iskun selkeästi 3-0. Vieraskentällä joukkue on voittanut Sammon erin 2-3 ja taipunut KyKy-Betsetille suoraan 3-0. KaVe on saanut joihinkin otteluihin hieman Mestaruusliiga-apuja, muun muassa Sampo-ottelussa Aleksander Rastamo tykitti hurjat 36 pistettä. Mikäli vieraat saavat liigamiehiä avuksi Nunnavuoren lauantaihin, muuttaa se ottelun asetelmia entistä jännittävämmiksi.

TUTO Volleyn osalta kentällä nähdään taatusti nälkäinen kotijoukkue, joka haluaa palkita kannattajansa hyvällä esityksellä todella pitkäksi venyneen odotuksen päätteeksi. Etenkin ottelun alussa kannattaa seurata sitä, millaisella latauksella ja terävyydellä kotijoukkue saapuu avauserään. Viime pelissä pisteidenteko jakautui tasaisesti pelaajien välillä, laitapelissä trio Einari Koivisto – Ossi Rumpunen – Antti Karttunen hoiteli hommia vakuuttavasti ja on mielenkiintoista nähdä jatkuuko sama meininki myös viikonloppuna.

KaVe-ottelun jälkeen katseet suunnataan nopeasti tulevaan, kun heti seuraavana päivänä edessä on vierasottelu Nurmon Jymyä vastaan .Viime kaudella joukkueet kävivät kaksi kuumaa kamppailua, ensimmäisestä ottelusta TUTO Volley haki tiukan väännön jälkeen vierasvoiton erin 2-3. Nunnavuoressa turkulaiset olivat puolestaan kotisalinsa isäntiä voittamalla selkeästi erin 3-0. Pohjalaisisännillä on TUTO Volleyn tavoin pelattuna tällä kaudella vain yksi ottelu ennen viikonloppua, tuossa kamppailussa Jymy taipui kotikentällään Iskulle erin 0-3. Joukkueen pistetehtailusta tuossa ottelussa vastasi Mika Mäntylä 16 pisteellä. Viime kaudella runkosarjan neljänneksi sijoittunut Jymy on kokenut muutamia muutoksia, mutta kuuluu silti ennakolta sarjan kärkipään joukkueisiin.

Nurmolaisille sunnuntain ottelu on viikonlopun ainoa ja ryhmä palaa pelikentille kolmen viikon tauolta, kun taas TUTO Volley pelaa toisen pelinsä 24 tunnin sisään ja matkustaa siinä välissä yli 300 kilometriä.

Pelissä tullaan näkemään se, kuinka paljon pelituntuma, lepo ja väsymys vaikuttavat alkukaudesta pelaajien otteisiin. TUTO Volleyn kannalta olisi tärkeää pystyä kierrättämään pelaajia, jotta viikonlopun rasitukset eivät kasva liian suuriksi. Tosin viikonlopun taakkaa helpottaisivat huomattavasti voitoista saatavat kuusi pistettä, joista kolmea ensimmäistä lähdetään hakemaan kotiyleisön tuella.

 

TUTO Volley- KaVe lauantaina 31.10 kello 16.00 Nunnavuoren Palloiluhallissa.

Nurmon Jymy- TUTO Volley sunnuntaina 1.11 kello 16.00 Kirmaus-hallissa.

 

 

Jere Hellsten