Otteluraportti

TUTO Volley haki selkeän voiton Pälkäneeltä – ”An hour with shower”

By 20.10.2020 No Comments

PäLu – TUTO Volley

0-3 (12-25, 13-25, 15-25)

TUTO Volleyn ykkössarjakausi starttasi sunnuntaina tehokkaasti, kun joukkue nappasi täydet kolme pistettä sarjanousija Pälkäneen Luja-Lukon kotisalista eräluvuin 0-3.

Turkulaisten kauden avauskamppailu oli varsin ripeä, sillä ottelu kesti erätaukoineen kokonaisuudessaan vain tunnin ja 16 minuuttia. Pelin avauserässä joukkueet etenivät viiteen pisteeseen saakka tasatahtia, mutta tämän jälkeen TUTO Volley meni selkeästi omia menojaan. Vierailijoiden torjuntapeli pystyi läpi ottelun tylsyttämään mainiosti isäntien laitahyökkäyksiä ja puolustuksista pystyttiin rakentamaan hyvin hyökkäyksiä. Einari Koiviston pitkä syöttöputki horjutti puolestaan pälkäneläisten vastaanottoa. TUTO Volleyn hyökkäysratkaisut pyörivät pitkälti Ossi Rumpusen ja Koiviston laitapelin kautta.

Toinen erä noudatteli pitkälti samaa kaavaa kuin ensimmäinen, alussa hetken tasaista peliä, sen jälkeen turkulaiset lähtivät karkumatkalle. TUTO Volley hyökkäsi pääosin edelleen laitojen kautta, etenkin Antti Karttunen naputteli tehokkaasti palloa lattiaan Koiviston ja Rumpusen säestäessä. Erän edetessä sarjanousija Luja-Lukko alkoi myös sortumaan virheisiin. Tukeva johtoasema antoi TUTO Volleyn valmennusjohdolle mahdollisuuden pelaajien kierrätykseen ja nuoret pelaajat saivat myös vastuuta.

Pitkän erätauon jälkeen TUTO Volley repäisi taas välittömästi muutaman pisteen johdon. Erässä saatiin monipuolisesti onnistumisia eri pelaajille, muun muassa farmiyhteistyön kautta TUTO Volleyn paidassa esiintynyt Tatu Vuorenmaa pelasi pirteästi. Kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla TUTO Volleyn hyökkääjille maukkaita passeja tarjoili Oleksii Bulgyn ja hyökkääjät kiittivät petauksista iskemällä pelivälinettä kenttään. Vahva erän alku siivitti TUTO Volleyn lopulta jälleen selkeään erä- ja otteluvoittoon.

Yleispelaaja Antti Karttuselle jäi kauden avauspelistä positiiviset fiilikset.

  • Mukavaa oli taas pelata pitkästä aikaa ja voittokin tuli, niin kivaa oli. Olen päässyt muutenkin helposti joukkueeseen sisään ja treeneissä on ollut hyvä meininki, niin ihan hyvältä vaikuttaa. Tänään voitto tuli omalla tekemisellä ja pelin taso piti pitää sellaisena, että saadaan ottelu hoidettua nopeasti pois alta.

Ottelun aikana päävalmentaja Zhbankov peluutti kaikkia kokoonpanossa olleita pelaajia ja jopa libero Roope Siliämaa onnistui tekemään pisteen. Vaihtoruletin pyörittäminen ei sekoittanut joukkueen peliä, kuten niin usein tapahtuu, vaan ottelu pysyi koko ajan täydellisesti hallinnassa.

Nuori passari Oleksii Bulgyn summasi kauden avauksen seuraavasti:

  • Oli mielenkiintoinen peli. Itse yritin pelata omaa parasta peliä ja onnistuin kohtuullisesti, mutta parannettavaakin jäi. Tärkeintä oli kuitenkin, että voitto tuli.

Hyökkäyspisteen makuun päässyt libero Roope Siliämaa tiivisti ottelun snapchatin välityksellä ytimekkäästi:

  • An hour with shower, kiva olla ajoissa kotona.

 

TUTO Volleyn seuraava ottelu pelataan lauantaina 31.10 kello 16.00, kun Nunnavuoren Palloiluhallissa vastaan asettuu Karhulan Veikot.

 

Jere Hellsten / OE

 

Kuva: Rami Myllymaa. Lisää kuvia ottelusta löytyy @volleyimages.