Otteluennakot

Viikonlopun vieraskiertue: TUTO Volley laittaa syyskauden pakettiin Kuortaneella ja Kyyjärvellä

By 13.12.2019 3 tammikuun, 2020 No Comments

TUTO Volleyn syyskausi lentopallon ykkössarjassa päättyy kahteen vierasotteluun, kun Toverit kohtaavat ensin lauantaina Kuortaneen ja sunnuntaina joukkueen matka jatkuu Kyyjärvelle Kyvyn vieraaksi. Ennakkoasetelmiltaan vieraskiertueelta on lupa odottaa tasaisia otteluita, sillä kaikki kolme joukkuetta löytyvät sarjataulukon sijoilta 3-5. Turkulaiset lähtevät viikonloppuun voitto takataskussaan, kun joukkue kaatoi kotisalissaan VaLePan suoraan kolmessa erässä.

TUTO Volleyn kannalta lauantain pelissä on ilmassa revanssihenkeä, sillä Kuortane kävi lokakuun alussa Nunnavuoressa ryöstöretkellä voittaen ottelun erin 1-3.

Tuossa kamppailussa Kuortane sai hyvin rikottua turkulaisten vastaanottoa ja hyödynsi sitä surutta. Kauden edetessä nuorten lupausten tahti ei ole juurikaan hyytynyt, tästä kertoo muun muassa seitsemän ottelun pisteputki, joka katkesi vasta viime sunnuntain 3-1- tappioon Pielaveden Sammolle. Joukkue onkin hiljalleen kavunnut runkosarjan kärkitaisteluun. Joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaita pistemiehiä 16 pisteellä olivat Kuortaneen Sebastian Hernandez ja Veeti Nikkinen. Erityisesti keskitorjujana pelannut Nikkinen oli viime pelissä paikoitellen lähes mahdoton ohitettava TUTO Volleyn hyökkäyksille. Tovereiden puolelta ahkerimpia pistetehtailijoita olivat Aleksei Zhbankov ja Ossi Rumpunen, jotka kumpikin tekivät 13 pistettä. Koko kauden pistetilastoissa Kuortaneen pörssikärjen paikan jakavat Hernandez ja Matias Tihumäki 101 pisteellä, TUTO Volleylla on lauantaina edessään kova haaste nuorten nousevien tähtien kuriin saamisessa. Joukkue on kuitenkin käynyt viime kohtaamisen virheet läpi ja on valmiina taistelemaan sarjapisteistä lauantaina Kuortaneella.

Sunnuntaiksi Toverit suuntaavat Kyyjärvelle, jossa joukkue kohtaa sarjavitosen Kyky-Betsetin.

Kyyjärven joukkueen runko on varsin kokenut, jota on täydennetty muutamilla nuorilla pelaajilla. Syyskuun lopulla joukkueet kohtasivat toisensa Turussa, tuolloin Toverit vei mittelön nimiinsä puhtaasti 3-0. Kamppailu oli selkeää ensimmäistä erää lukuun ottamatta varsin tasaista peliä. Kyyjärvi otti alkukaudesta muutaman ottelun voittoputken, mutta viime peleissä tulokset ovat olleet vuoristorataa voittojen ja tappioiden välillä. Viime viikonloppuna Kyky taipui Nurmon Jymylle vieraissa erälukemin 3-1. Joukkueen tehokkaimpia pistemiehiä ovat olleet yleispelaajat Aivars Petrusevics ja Ville Heiskanen. Petrusevicsin pistesaldo kymmenestä pelatusta ottelusta näyttää lukemaa 176. Heiskanen on puolestaan kasannut yhdeksään otteluun 120 pistettä. Kaksikko on läpi kauden saanut nauttia Martins Jansonssin tarkoista passeista. TUTO Volley pelasi edellisessä pelissä VaLePaa vastaan varsin pirteästi, vaikka osa pelaajista operoi ”väärällä” pelipaikalla. Viikonlopun vieraskiertueella pirteiden peliesitysten on syytä jatkua, mikäli joukkue haluaa tuoda täyden pistepotin Turkuun ja lähteä sitä kautta joulunviettoon. Yksi asia on kuitenkin varma, nimittäin helpolla sarjapisteet eivät vieraskentiltä irtoa.

 

Jere Hellsten