Otteluraportti

TUTO VOLLEYLLE SELKEÄ KOTIVOITTO VALEPASTA

TUTO Volley- VaLePa 3-0

(25-14, 25-21, 27-25)

TUTO Volley palasi sunnuntaina kolmen vierasottelun putken jälkeen kotikentälle, kun se sai vastaansa VaLePan farmijoukkueen. Edellisen ottelun tappiosta sisuuntunut turkulaisryhmä vei ottelun voiton puhtaasti erin 3-0 (25-14, 25-21, 27-25). Ennen ottelun alkua TUTO Volleyn kokoonpanoon tuli pieniä muutoksia, kun Tuomas Koppanen joutui jäämään sivuun. Poisjäännin myötä ”normaalit” pelipaikat muuttuivat ja Lauri Rantaselle avautui paikka kuusikosta. TUTO Volley sai otteluun hyvän alun ja karkasi välittömästi muutaman pisteen johtoon ja vei erävoiton lopulta selkeästi. Isäntien hyökkääminen oli monipuolista ja onnistuneita suorituksia tuli monelle pelaajalle. Erityisesti kotijoukkueen aloitukset aiheuttivat VaLePalle harmaita hiuksia. Toisessa erässä myös vierailijat saivat paremmin pelin juonesta kiinni ja erä eteni pitkään tasaisena.

Erän voittotaistelun kannalta ratkaisevat hetket nähtiin TUTO Volleyn Lauri Rantasen syöttövuorolla, jossa Rantanen paukutti neljä ässää putkeen, niiden siivittämänä kotijoukkue käänsi erän itselleen.

Kolmas periodi oli myös tasaista vääntöä. TUTO Volley pyöritti hyökkäyksiä sekä keskeltä että laidoilta, kun taas Sastamalalaiset luottivat pääsääntöisesti Olli Kivimäen ja Tatu Vuorenmaan johdattamiin laitahyökkäyksiin. Erän loppupuolella kotijoukkue meni jo muutaman pisteen johtoon, mutta VaLePa kiri vielä rinnalle. Jatkopalloilla TUTO Volleyn kokeneet pelaajat kuitenkin ratkaisivat erä- ja otteluvoiton turkulaisille.

Ennen ottelua tulleet muutokset eivät sotkeneet kotijoukkueen peliä, pikemminkin päinvastoin, etenkin Rantanen oli hyvässä vireessä läpi ottelun ja ansaitsi joukkueen parhaan pistemiehen tittelin 12 pisteellä.

TUTO Volleyn apuvalmentaja Ismo Pyölin mukaan peli eteni niin kuin sen pitikin.

  • Tasaisen vahvaa suorittamista joukkueelta ja 3-0-voitto. Olemme panostaneet syöttö- vastaanotto peliin, joka on usein avain menestykseen. Tänään muutkin osa-alueet toimivat kohtalaisesti ja joukkue pelasi monipuolista peliä, Iska totesi.

Ennen joulua Toverit pelaavat vielä kaksi vieraspeliä. Seuraava kotiottelu pelataan vasta lauantaina 11.1. 2020, tuolloin Nunnavuoressa nähdään tulikuuma kärkikamppailu, kun Lempo-Volley saapuu Turkuun.

 

Jere Hellsten