Otteluennakot

Viikonlopun vieraskiertue: Toverit tuplavisiitille Savoon

Tulevana viikonloppuna sarjakakkonen TUTO Volley lähtee runkosarjan kolmannelle ja samalla viimeiselle tuplareissulleen, jossa Toverit kohtaavat ensin lauantaina Savonlinnassa East Volleyn ja heti seuraavana päivänä Pielavedellä vastaan asettuu Sampo.

Turkulaiset lähtevät tuleviin koitoksiin kuuden ottelun voittoputkessa, tuoreimpana Tovereiden käsittelyssä kaatui viime sunnuntaina Napapiirin Palloketut erin 3-0. TUTO Volleyn viime aikojen peliesityksiä on voitoista huolimatta leimannut pienet vaikeudet erien alkuhetkillä, mutta joukkue on kuitenkin selvittänyt haasteet kunnialla.

Lauantain vastustaja East Volley löytyy tällä hetkellä Ykkössarjan sijalta kuusi. Tämän kalenterivuoden aikana savonlinnalaiset ovat pelanneet kuusi ottelua, joista joukkue on hävinnyt kolme ja voittanut kolme.

Viime viikonloppuna East Volley taisteli pisteistä Nurmoa ja Kuortanetta vastaan taipuen lopulta molemmille, kuitenkin viiden erän kamppailu Nurmossa toi pisteen.

Lokakuussa joukkueet kohtasivat toisensa Turussa, tuolloin TUTO Volley pelasi isännän elkein ja nappasi puhtaan 3-0- voiton yhdellä tämän kauden ehjimmistä esityksistä. Tuossa pelissä parhaita pistemiehiä turkulaisilta olivat Ossi Rumpunen 12:lla ja Aleksei Zhbankov 11 pisteellä. East Volleyn parhaina pistenikkareina kunnostautuivat Taavi Tuominen 6:lla ja Eetu Lähteenmäki 5 pisteellä. Savonlinnalaisten selkeä pistepörssikärki on yleispelaajan tontilla operoiva Teemu Silventoinen, jonka kanssa Tovereilla ei ole varaa nukahduksiin. On mielenkiintoista seurata myös sitä, pystyvätkö turkulaiset teräviin erien startteihin. Savonlinnassa on tunnetusti myös runsaasti yleisöä, jonka TUTO Volley on varmasti valmis hiljentämään omilla otteillaan.

Sunnuntaiksi Toverilauma matkustaa bussilla reilut parisataa kilometriä Pielavedelle pudotuspelipaikkaa vimmatusti jahtaavan Sammon vieraaksi. Alkuvuodesta pielavetiset ovat pelanneet viisi ottelua, joista joukkue on voittanut kaksi ja joutunut kolmesti poistumaan kentältä tappio niskassaan. Viime viikonloppuna Sampo taipui vieraskentällä KyKy-Betsetille lukemin 3-1. Sunnuntain joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen tapahtui jo syyskuun alkukierroksilla, tuolloin TUTO Volley voitti Turun Päivän ottelun suoraan erin 3-0. Tuossakin ottelussa Toverien tehokaksikkona hääri Zhbankov ja Rumpunen, Aleksein saldo oli 15 pistettä ja Ossi keräsi plakkariin 11 pistettä. Sammon puolelta tehoilijoina kunnostautuivat Antti Karttunen ja Tuomo Ikonen, joista kumpikin saalisti 8 pistettä. Kotijoukkue ei varmasti tule sunnuntaina luovuttamaan sarjapisteitä helpolla, sillä joukkue on vain kahden pisteen päässä playoff-paikasta ja kaipaa kipeästi pisteitä.

TUTO Volleyn kannalta sunnuntain ottelussa peli pitäisi saada pyörimään monipuolisesti, jotta tuplaviikonlopun kuormitus ei kasvaisi tietyillä pelaajilla liian suureksi.

Tovereiden puolustuksen on myös syytä olla tarkkana Sammon nuoren ja juonikkaan passarin Ilja Ivanovin kanssa. Turkulaiset lähtevät reissuun laajalla kokoonpanolla, tosin hakkuri Ismo Moilanen puuttuu viikonlopun rivistöstä. Viikonloppuna on varmasti luvassa tiukkaa taistoa sarjapisteistä, mutta valmennusjohdolla oli selkeä resepti vieraspeleihin heti NaPa-pelin päätyttyä.

  • Hyvän treeniviikon päätteeksi on mukava lähteä reissuun.

 

 

Jere Hellsten