Skip to main content
OtteluraporttiYleinen

TUTO VOLLEY KUKISTI NAPAPIIRIN PALLOKETUT

TUTO Volley- NaPa

3-0 (25-22, 25-20, 25-21)

Lentopallon 1-sarjassa toisella sijalla oleva TUTO Volley palasi kolmen viikon tauon jälkeen tositoimiin, kun joukkue sai kotisalissa vastaansa sarjajumbon Napapiirin Palloketut Rovaniemeltä.

Selvänä ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt kotijoukkue joutui tekemään paljon töitä erävoittojen eteen, mutta hoiti ottelun lopulta puhtaasti erin 3-0 (25-22,25-20, 25-21). Vierailijat hyökkäsivät ensimmäisen erän alussa terävästi laitapelaajiensa Aleksi Muukkosen ja Otso Hakalan johdolla ja karkasivat muutaman pisteen johtoon. TUTO Volley sai erän kuluessa paremmin peliään käyntiin ja erä tasoittui, erityisesti yleispelaaja Tuomas Siirilä oli hyvässä iskussa. Ratkaisuhetkillä TUTO Volleyn kokeneet laitapelaajat käänsivät tasaisen erän voiton isännille.

Toisessa erässä NaPa karkasi myös heti alussa muutaman pisteen johtoon, mutta jälleen TUTO Volley hiipi hiljalleen rinnalle laitahyökkäyksillään. Erän loppupuolella kotijoukkue alkoi hyökätä monipuolisemmin myös keskeltä ja käänsi erävoiton itselleen, kun vieraiden ratkaisut tulivat edelleen pääsääntöisesti laidoilta.

Kolmannen erän alku noudatteli tuttua kaavaa, jossa rovaniemeläiset repäisivät heti muutaman pisteen johdon ja TUTO Volley joutuu takaa-ajoasemaan. Turkulaisten päätöserän kiriä johdattivat onnistumisillaan Ossi Rumpunen ja Valtteri Aaltonen. Erän puolessavälissä peli eteni tasaisissa merkeissä, eikä eroja tahtonut syntyä millään. Lopulta kuitenkin TUTO Volley käänsi erän ratkaisupallot itselleen monipuolisella hyökkäämisellä. TUTO Volleyn apuvalmentaja Ismo Pyöli oli mielissään täydestä pistepotista.

  • Ottelun tärkein anti oli, että kolme pistettä saatiin kotiin. Ajoittain peli oli hakemista kaikilla osa-alueilla, mutta viimeiset väännöt saatiin hoidettua, mikä on tärkeää, Pyöli totesi.

 

Jere Hellsten