Skip to main content
Otteluraportti

Värikäs ja kuuma jännitysnäytelmä kääntyi TUTO Volleylle Nunnavuoressa

TUTO Volley – Vantaa Ducks 3-2

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley:Karttunen 23/+13, Tihumäki 19/+8, Vuorenmaa 9/+8
Vantaa Ducks: Drobnic 25/+12, Rastamo 22/+9, K. Kattelus 13/-3

Parhaat pelaajat
TUTO Volley: Matias Tihumäki
Vantaa Ducks: Joona Väänänen

Prolibero: Louis Pineau, Ducks

Yleisöä: 224

Mestaruusliigassa yhdeksäntenä oleva TUTO Volley ja kymmenes Ducks tarjoilivat sunnuntaina Nunnavuoren palloiluhallissa isäntäjoukkueen superpäivän kruunuksi pitkän ja vaiherikkaan liigapelin, joka oli todellinen tahtojen taisto. Kentällä tunteet kuohuivat useaan otteeseen ja tuomarit saivat kaivaa taskustaan erivärisiä kortteja roppakaupalla. Yleisö kohahti toisen erän lopussa, kun TUTO Volleyn 18-vuotias William Groffier ajettiin suoraan ulos väkivaltaisen käytöksen vuoksi. Itse ottelussa Ducks vei avauserän niukasti tehokkaalla keskipelillä.

Toista erää vantaalaiset hallitsivat pitkään selvästi, kun kotijoukkue sortui virheisiin. TUTO Volley nousi vielä kuitenkin rinnalle, mutta Ducks siirtyi tauolle 0-2- johdossa. Pitkän erätauon jälkeen TUTO Volley piristyi ja vei kolmannen selvästi nimiinsä. Neljäs ja viides periodi olivat trillerieriä, jossa molemmat joukkueet johtivat peliä vuorotellen. TUTO Volley oli kummassakin lopulta pienin marginaalein edellä ja 224 hengen hyvin tunnelmaa luonut kotiyleisö pääsi juhlimaan kahta pistettä ja neljättä peräkkäistä kotivoittoa Ducksin napatessa yhden pinnan erin 3-2 (22-25, 24-26, 25-17, 25-23,17-15). TUTO Volley nousi voiton myötä tasapisteisiin kahdeksantena majailevan Perungan Poikien kanssa.

Ottelun päätuomari Kenneth Aro selvitti ulosajotilannetta lehdistötilaisuudessa

  • Kyseessä oli väkivaltainen käytös ja siihen ei tarvita erillisiä varoituksia. Toisen erän lopussa 23-24 tilanteessa Ducksin passi tuli hyvin lähelle verkon pintaa 2-paikalle ja Drobnic ajautui hyökätessään alastulossa TUTO Volleyn puolelle, josta vihellettiin keskirajarikko varmistusten jälkeen. Tämän jälkitilanteessa Groffier otti pallon ja heitti sen kohti Drobnicia, tämä johti lopulta ulosajoon, Aro täsmensi.

Ducksin Joona Väänänen oli pettynyt tasaisen pelin päätyttyä tappioon

  • Aika vaiherikas pelihän tämä oli, monia käänteitä pelin sisällä ja marginaalit ovat ikävän pieniä. Tänään se sitten pomppi lopuksi TUTO Volleylle, summasi Väänänen.

TUTO Volleyn Matias Tihumäki korosti joukkueen sitkeyttä.

  • Ducks on ärsyttävän samanlainen joukkue kuin me, niin pelistä tulee tasaista vääntämistä. Se pitää vain jaksaa vääntää. Kaksi ensimmäistä hävittiin ja kolme seuraavaa voitettiin, se on lentopalloa, totesi Tihumäki.

Ducksin päävalmentaja Juho Rajalan kasvoilta paistoi harmitus niukan tappion päätteeksi

  • Tiukkaa vääntöä oli, kuten numeroista näkee. Kaksi erää me olimme parempia ja kotijoukkue kolme, joka vaaditaan lentispelin voittoon. Meille jokainen peli on tärkeä ja turpaan on tullut riittävästi, eikä se ole hauskaa. Täytyy arvostaa joukkueen taistelua. Kahdesta voittoerästä huolimatta toisessa alkoi jo näkyä pientä tuskastelua. TUTO Volley tarttui tilaisuuteensa. Meilläkin oli päätöserässä pari paikkaa, mutta ne eivät onnistuneet, Rajala harmitteli.

TUTO Volleyn käskijä Olli Kuoksa oli hyvillään joukkueen noususta voittoon.

  • Samantyylinen peli, mitä Ducksia vastaan oli alkukaudesta, he ovat meille vaikea joukkue. Kaksi ensimmäistä erää hävittiin Ducksin hyvällä esityksellä. Olemme kauden aikana kasvaneet ja pystyimme nousemaan ahdingosta ja olen ylpeä siitä, se ei syksyllä onnistunut. Olemme olleet lyhyen aikaa joukkueena yhdessä ja syyskaudella luotiin pohjia. Kehityskäyrän pitääkin olla nouseva ja kiva, että nyt pystytään tekemään tulosta. Tämä oli hieno tapahtuma ja itselle tiettyä nostalgiaakin pienessä salissa, mutta kyllä Kupittaa on meidän kotiluola, Kuoksa sanaili.

Ennen taukoa peli Ducksin räpylöissä

Ensimmäisessä erässä TUTO Volley ja Ducks kamppailivat tasaisesti. Kymmenen pisteen kohdalla vantaalaiset repäisivät muutaman pisteen kaulan, kun Ducksin keskipelaaminen Lauri Lehtosen ja Henrik Porkan johdolla toimi. TUTO Volleylta hyökkäysvastuuta kantoi hakkuri Matias Tihumäki. Isäntäjoukkue nousi vielä tasoihin ja meni ohi 20 pisteen kohdalla, mutta sen jälkeen Ducks oli etevämpi, kun torjunta pysäytti TUTO Volleyn hyökkäykset erävoiton arvoisesti.

Toisen erän alku näytti kotijoukkueen kannalta vahvalta, kun ryhmän kuopus William Groffier johti pisteiden tekoa. Hyvä startti vesittyi nopeasti virheisiin, etenkin turkulaisten vastaanotto oli pahoissa vaikeuksissa ja Ducksin hyökkäyksessä loisti Sergej Drobnic. TUTO Volleyn osalta virheet kasautuivat ja vantaalaiset pääsivät karkumatkalle. Kotijoukkue nousi kuitenkin vielä kuuden pisteen takamatkalta tasoihin ja jatkopalloille omalla syötöllä Antti Karttusen ja Roope Keskisen siivittämänä. Erän loppuhetket sisälsivät draamaa, kun Groffier ajettiin ottelusta ulos väkivaltaisen käytöksen takia. Tämä saattoi osalta myös katkaista isäntien hyvän vireen ja jatkopallot kääntyivät taisteluiden jälkeen Ducksille.

Kotijoukkue nousee tasoihin

TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksa suoritti pitkän tauon aikana vaihtoja, kun liberon paikalle asteli aloittaneen Ville Sihvosen tilalle Risto Ruohola ja toisen yleispelaajan paikan valtasi Tuomas Siirilä. Nämä muutokset tuntuivat rauhoittavan kotijoukkueen tekemistä, kun Karttunen ja Siirilä jyskyttivät palloa tonttiin kerta toisensa jälkeen. TUTO Volley hallitsi erää alusta lähtien muutaman pisteen kaulalla, ajoittain vantaalaiset nousivat lähelle, mutta Ducks teki myös kosolti virheitä ja kotijoukkue rankaisi niistä Karttusen ja Tihumäen toimiessa usein viimeisen ratkaisun tekijöinä.

Neljännessä erässä joukkueet kävivät läpi tulisen taistelun, jossa piste-erot eivät repsahtaneet suuriksi missään vaiheessa. Ducksilta esiin astui hakkuri Alek Rastamo, joka niittasi palloa kylmästi Nunnavuoren lattiaan. TUTO Volleylla hyökkäysvastuu jakautui tasaisemmin laitakolmikon kesken. Tunnetaso pysyi pelissä ylhäällä ja keltaista korttia näytettiin kotijoukkueelle. Isännät olivat pitkin periodia niukin naukin edellä, mutta Ducks kipusi kerta toisensa jälkeen tasoihin ja meni 20 pisteen tienoilla jopa johtoon Drobnicin ässällä. Lopulta kuitenkin vierailijoiden johto suli ja Siirilä niittasi ratkaisullaan kamppailun viidenteen erään.

Viimeinen vuoristorata Päätöserässäkään käänteet eivät loppuneet, sillä Ducks rytkäisi itsensä Kalle Katteluksen pitkällä syöttöputkella 3-7 -johtoon laitatorjuntojen avittamana. Turkulaiset eivät jääneet ihmettelemään, vaan täräyttivät kotiyleisön tuella ja Roope Keskinen syöttövuorolla 10-7- johtoon. TUTO Volleyn torjuntapeli oli löytänyt aseita Ducksin pysäyttämiseksi, maestrona hääri Tatu Vuorenmaa. Ratkaisun hetkillä tunteet löivät yli keltaisten arvoisesti verkon molemmilla puolilla. TUTO Volley pääsi jo kolmesti yrittämään ratkaisua ottelupallolla, mutta Ducks selvitti ne ja pääsi itse koittamaan jatkopalloilla erän ryöstöä. Se kariutui hyökkäysvirheeseen, tuli TUTO Volleyn vuoro yrittää ja lopulta Tihumäki löi ottelun vihaisesti päätökseen ja neljäs kotivoitto putkeen varmistui. Superpäivän aiemmassa ottelussa TUTO Volleyn 2-sarjajoukkue kukisti Oripään Urheilijat lukemin 3-1.

– Jere Hellsten