Skip to main content
Otteluraportti

Hirmuhakkuri Fazli tyrmäsi TUTO Volleyn

Akaa-Volley- TUTO Volley 3-1

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley:Karttunen 17/+13, Tihumäki17/+11, Groffier 17/+4,
Akaa-Volley: Fazli 29/+18, Petty 19/+12, Sinkkonen 7/+5

Parhaat pelaajat
TUTO Volley: Akseli Lankinen
Akaa-Volley: Ali Fazli

TUTO Volleyn tuplaviikonloppu käynnistyi lauantaina Akaa-Volleyn vieraana. Sarjataulukon yhdeksäntenä oleva TUTO Volley laittoi sarjassa toisena majailevan isäntäjoukkueen paikoin todella ahtaalle. Etenkin ottelun toinen erä ja kolmannen startti olivat turkulaisilta väkevää ja railakasta tekemistä. Pelin momentum keikahti kuitenkin nopeasti Akaa-Volleylle, joka vei lopulta kolmannen ja neljännen periodin nimiinsä ja täysi pistepotti jäi kotijoukkueelle erin 3-1 (25-21, 17-25, 25-21, 25-16) Akaalaisten ylivoimaisena sankarina hääri 29 pistettä jysäyttänyt Ali Fazli.

TUTO Volleyn Akseli Lankinen antoi arvoa vastustajalle

  • Toisessa erässä pelattiin omaa vahvaa peliä ja Akaa teki virheitä. Sen jälkeen he paransivat peliään, eivätkä antaneet meille mahdollisuuksia. Passipeli oli ajoittain tänään edes siellä päin. Torjuntamäärä oli ihan tuuria, 4 blokkia napsinut kapteeni murjaisi.

TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksa ihmetteli tason heittelyä.

  • Tänään peli aaltoili kummallakin joukkueella. Välillä peli on laadukasta, mutta sitten voi tulla virheitä. Akaa on jännä joukkue vastustajana, joskus pisteitä tuntuu tulevan helposti, toisinaan ei sitten millään. Vastustajan yksilöt ja puolustus olivat meitä kovempia. Tämä harmittaa, yleensä meidän pitää olla voittaaksemme paremmin puolustava joukkue kentällä. Akaa on laadukas joukkue, Kuoksa pohti.

Ottelun alkuvaiheessa joukkueet naputtelivat pisteitä tulostaululle vuorotellen. TUTO Volley luotti omaan laitahyökkäykseensä Antti Karttusen ja Matias Tihumäen takoessa palloa. Kotijoukkueen tehot olivat pitkälti ulkomaalaispelaajien varassa. Akaa-Volley nyppäsi muutaman pisteen etumatkan Greg Pettyn kovalla syöttövuorolla, jonka aikana TUTO Volley teki virheitä hyökkäyspäässä. Isäntien jykevä hakkuri Fazli osoitti myös heräämisen merkkejä, turkulaiset virittelivät muutamaan kertaan pientä kiriä, mutta kotijoukkue oli avauserässä vahvempi.

TUTO Volleyn vahva jakso antaa toiveita

Toiseen periodiin TUTO Volley sai lentävän lähdön ja repäisi heti kättelyssä eroa akaalaisiin. Isännät turvautuivat aikalisään jo tilanteessa 2-7. Vierailijoiden torjuntapeli hyydytti onnistuneesti hyökkäyksiä. Omaa kieltään tästä kertoo se, että TUTO Volley voitti erän torjuntatilaston puhtaasti 7-0 trio Karttunen- Tihumäki, William Groffier pamautti pisteitä tasaisesti. TUTO Volley oli läpi erän tanakasti kuskin paikalla, kentällä oli havaittavissa taisteluhenkeä ja peli- iloa. Akaa- Volley nojasi hyökkäyksissään lähes täysin Pettyn ja Fazlin tehoihin ja joukkueelle tuli myös virheitä. Groffier paketoi selkeän erävoiton TUTO Volleylle tulisella kiskaisulla.

Kotijoukkue hyökkää voittoon

Pitkän erätauon jälkeen TUTO Volley tuntui pelillisesti jatkavan siitä, mihin toisessa erässä jäi. Onnistumisia sateli ja henki oli vahvasti päällä Groffierin ja Tihumäen kantaessa turkulaisten soihtua. TUTO Volley johti parhaimmillaan jo 3-8 ja isäntäjoukkue oli jälleen pakotettu aikalisälle. Sen jälkeen Akaa-Volley hiipi hiljalleen rinnalle Fazlin ja Pettyn kurittaessa vieraita. 15 pisteen kohdalla TUTO Volleyn etumatka oli syöty ja sen jälkeen Akaa-Volley karkasi parantuneen puolustuspelinsä ja tulikuuman hakkurin siivittämänä erävoittoon. Akaalaiset olivat läpi neljännen erän askeleen vierasjoukkuetta edellä. Ratkaiseva piste-ero muotoutui oikeastaan heti alkuhetkillä, kun Akaa-Volley paukutti kovaa tulosta syöttöruudussa. TUTO Volley nakutti pisteitä omilla laitahyökkäyksillään, mutta takaa-ajo tyssäsi useasti syöttövirheisiin riskin lisääntyessä. Hyökkäyspäässä vierailijoiden ratkaisut pystyttiin harmittavan usein vaimentamaan ja pallo pidettiin pelissä. TUTO Volley ei tuntunut löytävän keinoja Fazlin ja taustalta apua tarjoilleen Pettyn pysäyttämiseksi,vaan pisteitä nikkaroitiin kerta toisensa jälkeen ja Akaa-Volley marssi voittoon.

TUTO Volley pääsee yrittämään paluuta voittokantaan heti sunnuntaina kello 17.00 kotikentällä Nunnavuoressa Vantaa Ducksia vastaan.

– Jere Hellsten