Skip to main content
Otteluraportti

Varamiehiselle TUTO Volleylle taistelutappio Kupittaalla

By 13.3.2022No Comments

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Kouki 15/+10, Kontio 6/-2, Rytsä 5/-5

Team Lakkapää: Gustavsson 19/+13, Berg 10/+9, D. Aponza 8/+5

Parhaat pelaajat

TUTO Volley: Aapeli Kouki

Team Lakkapää: Fredric Gustavsson

Prolibero: Sho Takahashi, Team Lakkapää

Kupittaan palloiluhallissa pelattiin lauantaina suoran säilymisen kannalta tärkeä peli, kun TUTO Volley sai runkosarjan päätöspelissään vieraakseen Team Lakkapään. Kamppailulle oman ikävän lisämausteensa antoivat TUTO Volleyn terveyshuolet, kun joukkueen vakiokokoonpanosta puuttui peräti yksitoista pelaajaa. Tämän johdosta kotijoukkue pelasi miehistöllä, jonka rungon muodostivat pitkälti 2-sarjasta apuun tulleet farmipelaajat. Vaikeista lähtökohdista huolimatta TUTO Volley esiintyi kentällä pirteästi ja taistelevalla asenteella, mutta lopulta joukkueiden välinen taso-ero oli kuitenkin selkeä ja Team Lakkapää otti Kupittaalta voiton erin 0-3 (17-25, 17-25, 17-25). TUTO Volley jää nyt odottamaan karsintoja, joiden ohjelma selvinnee alkuviikolla.

TUTO Volleyn päävalmentaja Ruslan Zhbankov antoi kiitosta joukkueelle suorituksesta haastavassa tilanteessa.

  • Ensimmäistä kertaa elämässäni oli näin erikoinen valmistautuminen peliin. Yleensä on vaikeaa jo, kun joukkueesta puuttuu kaksi pelaajaa, nyt puuttui paljon enemmän. Olen kiitollinen joukkueelle, etenkin nuorille pelaajille, he pelasivat hyvin, totesi Zhbankov.

Team Lakkapään päävalmentaja Luis Salgado oli tyytyväinen voiton jälkeen.

  • Emme oikein tienneet mitä odottaa tältä päivältä. Tunnen kuitenkin Ruslanin ja oli varauduttava taisteluun. Joukkue pelasi hyvin, haimme tuntumaa vastustajaan ensimmäisissä palloissa ja paransimme sen jälkeen osa-alueita, Salgado mietiskeli.

TUTO Volleyn parhaana palkittu Aapeli Kouki löysi pelistä positiivisia asioita tappiosta huolimatta.

  • Sain tietää eilen, että pelaan tässä pelissä. Pelasimme mielestäni lähtökohtiin nähden hyvin, paljon ensikertalaisia ja vähän pelanneita pelaajia. Oli mukava päästä haastamaan kovempaa porukkaa, Kouki tuumaili pikakomennuksestaan.

Team Lakkapään parhaana palkittu Fredric Gustavsson antoi arvoa TUTO Volleyn taistelulle.

  • Ei ollut helppoa valmistautua tänään, vastassa oli nuori joukkue ja mitä vain voi sattua. Aina on vaarallista, kun ei tunne vastustajaa. Vastustaja teki hyvää työtä, he tulivat hyvin peliin, Gustavsson totesi.

Ottelun avauserässä Team Lakkapää pystyi repäisemään heti alkumetreillä tuntuvan kaulan isäntäjoukkueeseen vahvalla syöttämisellään. Rovaniemeläisten kovimpana aseena syöttöruudussa hääri hakkuri Fredric Gustavsson. TUTO Volleyn hyökkäykset jämähtivät usein myös Team Lakkapään torjuntaan. Periodin vanhetessa myös turkulaiset saivat onnistumisia laitahyökkäyksillään, joita kenttään paukuttivat farmiavut Aapeli Kouki ja Urho Rytsä. Piste-ero oli kuitenkin liian suuri ja erävoitto karkasi pohjoiseen.

Toisen erän alkupuoliskolla reservipitoinen TUTO Volley taisteli väkevästi vierailijoita vastaan, suuressa roolissa olivat edelleen laitahyökkäykset. Ennakkoluulotonta pelaamista johtivat tehokkaasti moukaroinut Kouki ja tulitukea tarjonnut Joonas Kontio Erää edettiin tasalukemissa 12-12, kun Team Lakkapää riuhtaisi itsensä irti turkulaisista perättäisillä onnistumisilla Gustavssonin ja Aponzan veljesten siivittämänä. Lopulta joukkueiden välinen ero kasvoi avauserän kaltaiseksi.

Pitkän erätauon jälkeen Team Lakkapää tempaisi heti kättelyssä muutaman pisteen eron Atro Bergin syöttövuorolla, joka haastoi TUTO Volleyn vastaanottoa. Team Lakkapää pystyi ylläpitämään johtoaan väkevällä hyökkäämisellä, jonka pysäyttämiseen kotijoukkue ei tuntunut löytävän lääkkeitä. Vierailijat tekivät tasaista jälkeä ja päättivät kolmannenkin erän samoihin lukemiin. TUTO Volleyn peli-ilme ei kuitenkaan lannistunut, vaan joukkue taisteli urhoollisesti aina viimeiseen palloon saakka. Isäntien valopilkkuna tuikki edelleen Oleksii Bulgynin tarjoiluista nautiskellut Kouki.

 

Jere Hellsten