Skip to main content
Otteluennakot

Uusia miehiä Kupittaalla – TUTO Volleyn runkosarja päättyy trilleriin kotikentällä

By 11.3.2022No Comments

Mestaruusliigan runkosarja isketään kymmenentenä olevan TUTO Volleyn osalta pakettiin lauantaina Kupittaan palloiluhallissa, kun kotijoukkueen vieraaksi saapuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella rovaniemeläinen sarjataulukossa yhdentenätoista majaileva Team Lakkapää.

Kamppailussa on suuri panos, sillä kumpikin joukkue taistelee vimmatusti yhdeksännestä sijasta ja suorasta säilymistä pääsarjassa yhdessä oululaisen Ettan kanssa, joka pitää tällä hetkellä tuota himoittua paikkaa hallussaan. Runkosarjan kymmenes ja yhdestoista puolestaan joutuvat pelaamaan keskenään ottelusarjan, jonka häviäjä kamppailee Mestaruusliigapaikastaan 1-sarjan voittajaa vastaan. Tilanne karsintaviivalla on äärimmäisen tiukka ja jokaisella pisteellä on tässä vaiheessa iso arvo. Jos TUTO Volley nappaa lauantaina Kupittaalla kolmen pisteen voiton Lakkapäästä, ottaa se ison ja kenties riittävän askeleen kohti yhdeksättä sijaa.

Lauantai-illan suurta jännitysnäytelmää varjostavat kummankin joukkueen terveyshuolet. TUTO Volley ja Team Lakkapää ovat viime otteluissaan joutuneet pelaamaan vajailla kokoonpanoilla sairastapausten takia. Rovaniemeläiset joutuivat taistelemaan seitsemällä pelaajalla runkosarjan voittajaa Savo Volleyta vastaan ja kärsivät 0-3-tappion. Turkulaisjoukkue puolestaan haki sunnuntaina Joensuusta repaleisella ryhmällä komean 2-3-voiton Karelian Hurmoksesta. Alkuviikko on tuonut TUTO Volleylle lisää huonoja uutisia, kun sairastupa on täydentynyt entisestään. Turkulaisten kokoonpanossa tullaankin näkemään yhtä paljon farmijoukkueen pelaajia liigalainoilla vahvistettuna, kuin kauden mittaan tutuksi tulleita joukkueen kokoonpanoon normaalisti kuuluvia pelaajia.

Seurojen edellinen kohtaaminen on helmikuulta, tuolloin Team Lakkapää pyöritteli aseetonta ja hengetöntä turkulaisryhmää, miten tahtoi ja korjasi Rovaniemellä voiton erin 3-0. Rovaniemen visiitin heikko esitys jätti TUTO Volleylle taatusti paljon hampaankoloon ja joukkue on lauantaina valmis maksamaan kalavelat rovaniemeläisille takaisin korkojen kera Kupittaan kotiyleisön edessä. Team Lakkapää vuorostaan ammentaa varmasti edellisestä kohtaamisesta lisää energiaa ja itseluottamusta omaan pelaamiseensa, joten haaste on Turussa entistäkin kovempi, eikä kentällä anneta kummallakaan puolella tuumaakaan periksi.

TUTO Volleyn peli-ilme oli sunnuntain Hurmos-ottelussa iloinen, mutta samalla äärimmäisen periksiantamaton. Joukkue antoi kentällä kaikkensa jokaisessa pelatussa pallossa. Jos turkulaiset saavat kaivettua saman asenteen esiin myös Kupittaalla, on Team Lakkapäällä edessään kivinen tie kohti sarjapisteitä. Isoissa peleissä joukkueiden kokeneiden pelaajien arvoa ei pidä aliarvioida, tästä TUTO Volleyn yleispelaajat Ossi Rumpunen ja Eemeli Kouki tarjoilivat mainion näytteen voittoon päättyneellä Joensuun reissulla. Panosten kasvaessa suuremmiksi esiin nousevat monesti myös ne pelaajat, joilta sitä ei niinkään osata odottaa ja he ovatkin yhtäkkiä Kupittaan lauantai-illan suuria sankareita.

Kuumassa päätöskamppailussa on vahvemmilla se joukkue, joka pystyy jättämään kentän ulkopuoliset murheet omaan arvoonsa ja keskittymään vain seuraavaan suoritukseen unohtaen samalla ympäröivät panokset. TUTO Volleylla on Kupittaalla käytettävissään yksi valttikortti, jota ei rovaniemeläisiltä löydy, nimittäin oma kotiyleisö, jonka tuki on mittaamattoman tärkeää tiukoissa tilanteissa.

Kupittaan lauantai-illan kruunaa itse ottelun lisäksi Leroyn sushit ja ottelun päättymiseen asti palveleva Volley Bar!

TUTO Volley- Team Lakkapää

lauantaina 12.3. kello 16.00. Kupittaan palloiluhallissa

 

Jere Hellsten