Otteluraportti

VaLePa-voitto sinetöi runkosarjan kakkossijan – Puolivälierissä vastaan tulee Sampo

VaLePa- TUTO Volley

1-3 (19-25, 25-20, 17-25, 16-25)

TUTO Volley kohtasi runkosarjan päätöskamppailussaan vieraskentällä VaLePan farmijoukkueen. Ottelulla oli TUTO Volleylle merkitystä taistelussa runkosarjan toisesta sijasta, kun taas kotijoukkueelle peli oli panokseton. Turkulaiset klaarasivat lopulta täydet pisteet Sastamalasta kotiin peruspelillä eräluvuin 1-3 ja varmistivat samalla kakkospaikkansa.

Avauserässä Toverit karkasivat heti alussa muutaman pisteen johtoon ja joukkueen hyökkäykset pyörivät suurimmaksi osaksi laitapelaajien Ismo Moilasen ja Ossi Rumpusen kautta, taustalta tulitukea antoi myös hyvin onnistunut Aleksei Zhbankov. Erän puolessavälissä VaLePa nousi jo parin pisteen päähän, mutta TUTO Volley onnistui pitämään hyökkäyksillä otteen itsellään ja myös isäntäjoukkue alkoi hiljalleen sortumaan virheisiin.

Toisessa erässä Tovereilla oli paljon vaikeuksia oman vastaanottopelaamisensa kanssa, jonka myötä hyökkäyspelin rakentelusta tuli vaikeaa. VaLePa lähti heti startista pitkälle karkumatkalle, jonka arkkitehteinä toimivat Olli Kivimäki, Tatu Vuorenmaa ja Paavo Kaski. Turkulaisjoukkueen tehoilusta vastasivat pitkälti samat nimet kuin ensimmäisessä erässä. Mitä pidemmälle erä eteni, sitä paremmin TUTO Volley sai pelin juonesta kiinni, mutta kirivaihe käynnistyi liian myöhään.

Kolmas periodi eteni pitkään hyvin tasaisena, molemmat joukkueet rakentelivat hyökkäyksiään laitojen kautta. Erän kuluessa TUTO Volley onnistui syötöissään paremmin, sekä pystyi monipuolistamaan pelaamistaan ja ratkaisuja syntyi myös keskihyökkäyksillä, myös kotijoukkue avitti omilla virheillään Tovereita.

Neljännessä erässä joukkueet etenivät jälleen alussa tasatahtia, Tovereiden ehdottomiin onnistujiin kuului Tuomas Siirilä, joka paukutti mukavan tukun pisteitä laitapelillään.

TUTO Volley onnistui vahvalla syöttämisellä vaikeuttamaan sastamalalaisten peliä. Lopullisen niitin ottelulle iski Valtteri Aaltosen pitkä syöttöputki, jonka aikana syntyi myös pari ässää. VaLePa-pelin voittoisa tulos varmisti sen, että TUTO Volley kohtaa lauantaina alkavissa puolivälierissä runkosarjassa seitsemänneksi sijoittuneen Pielaveden Sammon.

Tuomas Siirilä piti runkosarjan päätösottelun tulosta tärkeämpänä kuin suoritusta.

  • Eihän se hirveän kaunista lentopalloa ollut missään vaiheessa. Tärkeintä kuitenkin oli, että saimme pelin hoidettua puhtaasti kotiin ja varmistettua runkosarjan kakkospaikan.

Runkosarja kokonaisuudessaan oli Siirilän mukaan positiivinen

  • Positiivinen kuva jäi koko runkosarjasta. Muutama huono peli tuli, joilla kärkipaikka karkasi, mutta nämä pelit ovat nyt takana ja pleijarit edessä. Nyt alkaa ihan uusi kausi.

Tulevan puolivälierävastustajan Sammon iskukyky tiedetään Toverien leirissä.

  • Sampo on hyvä joukkue, näimme sen viimeksi vieraskentällä, kun hävisimme puhtaasti 3-0.

Resepti Sammon kaatoon on silti selvillä.

  • Kunhan pidetään vaan oma peli kasassa, niin ei Sammolla pitäisi olla mahdollisuuksia, toteaa Siirilä

Puolivälierät käynnistyvät jo tulevana lauantaina (7.3) kello 16 Pielavedellä. Sarjan toinen osaottelu kamppaillaan Nunnavuoren Palloiluhallissa lauantaina 14.3. kello 17. Paikka 1-sarjan välieriin aukeaa kahdella voitolla. Tarvittaessa kolmas ja ratkaiseva osaottelu pelataan Nunnavuoressa sunnuntaina 15.3. kello 17.

 

Jere Hellsten