Skip to main content
Otteluennakot

Runkosarja purkkiin Sastamalassa

By 28.2.2020No Comments

Ykkössarjan runkosarja on enää viimeisiä otteluita vaille valmis. TUTO Volleyn osalta 20 pelin urakka lyödään pakettiin sunnuntaina, kun joukkue kohtaa vieraskentällä VaLePan farmiporukan.

Sarjatilanne saattaa jättää turkulaisille vielä kosolti panosta viimeiseen otteluun. TUTO Volley on ykkössarjassa tällä hetkellä toisena ja ainoastaan neljän pisteen päässä vaaniva ottelun vähemmän pelannut Kuortane voi enää uhata Tovereiden asemaa sarjataulukossa. Turkulaisten kakkossija voi tosin varmistua jo lauantaina, mikäli Kuortane häviää oman ottelunsa Pielaveden Sammolle erin 3-0 tai 3-1.TUTO Volleyn vastustaja tuleviin puolivälieriin on suurella todennäköisyydellä joko Sampo tai East Volley. Runkosarjassa kymmenentenä oleva VaLePa puolestaan pelaa päätöskamppailussa vain kunniasta, sillä sastamalalaisten kohtalona on joutua pelaamaan 1-sarjan kolmen heikomman joukkueen välisiä alempia pudotuspelejä, joiden viimeiseksi jäänyt joukkue jatkaa kauttaan 1-sarjakarsinnoissa.

Sunnuntain kamppailun joukkueet kohtasivat edellisen kerran joulukuun alussa Turussa, tuolloin Toverit oli kotisalinsa herra ja voitti ottelun selvästi erin 3-0. Tuossa pelissä parhaina pistemiehinä kunnostautuivat isänniltä Lauri Rantanen 12:lla ja Ossi Rumpunen 11:llä pisteellä. VaLePalta tehokkaimpia olivat Tatu Vuorenmaa 14:llä ja Olli Kivimäki 11:llä pisteellä.

TUTO Volley lähtee runkosarjan päätöspeliin makea voitto takataskussaan, kun se kellisti viime sunnuntaina kärkijoukkueisiin lukeutuvan Nurmon Jymyn Nunnavuoressa komeasti 3-0. Voitto oli joukkueelle varmasti henkisesti helpottava helmikuun hankalien vaiheiden jälkeen. Nurmo-peli toimi myös oivana kenraalina kevään jatkoa ajatellen. Tuossa ottelussa Toverit sai onnistumisia laajalta rintamalta, vaikka osa pelaajista pelasikin uusilla pelipaikoilla.

VaLePan viime aikojen otteet ovat noudatelleet tuttua kaavaa, jossa joukkue pelaa paljon pitkiä otteluita.

Helmikuussa joukkue on pelannut neljä peliä, joista kaksi taistoa on venynyt viisieräisiksi. Näistä kamppailuista sastamalalaiset ovat raapineet yhden voiton, kun joukkue kaatoi Nurmon vieraskentällä. Tappiot ovat puolestaan tulleet NaPalle, Lempo-Volleylle ja East Volleylle.

Toverien tähtäimessä on varmasti lähteä hakemaan Sylväältä sarjapisteiden lisäksi myös ehjää esitystä, jonka myötä joukkue olisi entistä valmiimpi edessä häämöttäviin pudotuspeleihin. Lauantain tulos Kuortaneelta määrittelee osaltaan myös VaLePa-pelin panoksia, joten on kiinnostavaa seurata sitä, antaako TUTO Volleyn valmennusjohto enemmän vastuuta vaihtopelaajille vai nähdäänkö kuusikossa vain vanhoja tuttuja nimiä. Kotijoukkue hakee kohtaamisesta myös varmasti hyvää fiilistä omiin tuleviin koitoksiinsa ja joukkueen nuori runko antaa varmasti näyttöjä liigajoukkueelle omasta osaamisestaan. TUTO Volleyn on siis syytä olla pelipäällä myös runkosarjan päätösottelussa.

 

Jere Hellsten