Skip to main content
Otteluraportti

VaLePa nappasi ensimmäisen kiinnityksen – TUTO Volleyn urhea haastaminen herätti lupauksia

VaLePa–TUTO Volley 3-0

VaLePa johtaa ottelusarjaa 1-0

Parhaat pistemiehet
TUTO Volley: Groffier 18/+9, Tihumäki 7/-1, Keskinen 7/+6
VaLePa: Sivula 19/+12, Savonsalmi 9/+6, Mäkinen 9/+2

Parhaat pelaajat
TUTO Volley: Tatu Vuorenmaa
VaLePa: Urpo Sivula

TUTO Volleyn seurahistorialliset pudotuspelit tärähtivät käyntiin Sastamalassa VaLePan isännöidessä puolivälierien ensimmäistä näytöstä. Pudotuspelien ensikertalaisena TUTO Volley ei kuitenkaan kentällä suomilentiksen jättiä ujostellut, vaan kykeni ajamaan runkosarjan voittajan etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä todella ahtaalle uhrautuvalla ja sitoutuneella pelillä. TUTO Volley pystyi vaimentamaan ja pysäyttämään sastamalalaisten hyökkäyksiä oivasti. Erien kalkkiviivoilla kokenut VaLePa hoiteli tilanteet rutiinillaan ja vei avauskohtaamisen lukemin 3-0 (25-21, 25-23, 25-20). Turkulaisten hyökkäyspään syömähammas oli William Groffier, joka nakutti 18 pistettä ja torjuntatilastossa sädehti Groffierin ohella 3 blokkia napsinut Roope Keskinen. TUTO Volleyn parhaana palkittu Tatu Vuorenmaan mielestä loppusilaus jäi uupumaan.

  • Pelasimme ainakin 95 prosenttia pelistä aika hyvin, jos olisi löydetty vielä se viisi prosenttia, niin tulos olisi voinut olla parempi. Toivottavasti maanantaina Kupittaalla nähdään parempi TUTO Volley, totesi Vuorenmaa ytimekkäästi.

Päävalmentaja Olli Kuoksa mielestä joukkue esiintyi hyvin tuloksesta huolimatta.

  • VaLePa oli tänään pikkuisen parempi, pelasimme aika hyvin torjunta-puolustuksessa. Kaverin hyökkäystehot olivat heidän alhaisimmat koko kaudella, onnistuimme siinä hyvin. Oma hyökkäysprosentti oli myös alhaalla. VaLePa oli kahden ensimmäisen erän lopussa vahvempi ja kolmannessa erässä he vähän karkasivat. Me olemme Kupittaalla parempia ja jos VaLePa pitää saman tason kuin tänään, se ei riitä heille, mietiskeli Kuoksa sarjan seuraavasta kamppailusta.

Taistelua ei palkittu

Ensimmäisessä erässä VaLePa rytkäisi heti kättelyssä peräti 11-5- johdon laitahyökkäyksiensä turvin, kun TUTO Volley puolestaan teki virheitä. Kuoksan ripeät aikalisät auttoivat ja turkulaisvieraat kampesivat komeasti tasoihin toimivan puolustuksen ja William Groffierin hyökkäysten siivittämänä. TUTO Volley kahmaisi johtoaseman 20 pisteen kohdalla, mutta sen jälkeen VaLePa meni menojaan Karli Allikin ja Sivulan tykittäessä pisteitä jykevillä hyökkäyksillä.

Kotijoukkue aloitti myös toisen erän vahvasti ja lähti karkumatkalle. TUTO Volley näytti jälleen taistelutahtoaan ja kuroi kotijoukkueen eron umpeen muun muassa komeilla torjunnoilla. Joukkueet etenivät erää tovin käsi kädessä ja pisteistä käytiin pitkiä palloralleja. VaLePa alkoi periodin edetessä hyökkäämään enemmän keskeltä Severi Savonsalmen käskyttäessä palloja lattiaan. TUTO Volley oli jälleen loppusuoralle tultaessa edellä, onnistujiin kuuluivat Vuorenmaa ja Groffier. VaLePa oli kuitenkin ratkaisevissa palloissa täpärästi vahvempi, kun turkulaisten peli mureni virheisiin. Kolmannessa erässä VaLePa oli selkeästi kuskin paikalla ja hallitsi kenttätapahtumia Sivulan johdolla. TUTO Volley pääsi vain ajoittain hätyyttelemään isäntiä ja orastavat kirit sulivat usein syöttövirheisiin.

Uusi yritys kotikentällä

Ottelusarja jatkuu maanantaina Kupittaalla. Avausosa antoi osviittaa siitä, että TUTO Volleylla on kaikki kortit omissa käsissään VaLePan kaatoa varten. Joukkueen taisteluilme oli Sastamalan illassa hienoa seurattavaa ja on syytä toivoa, että sama meininki pysyy yllä myös kotisalissa. Kuten Kuoksa totesi joukkueen hyökkäystehot olivat matalalla tasolla. Yksi potentiaalinen lääke tähän vaivaan voi löytyä hakkurin paikalta, sillä Matias Tihumäki saldosi ensimmäisessä ottelussa vain 7 pistettä 24 prosentin teholla. Huittisten lyöjätykki on kauden aikana näyttänyt pystyvänsä nappaamaan joukkueen reppuselkään, olisiko maanantai taas sellainen päivä? TUTO Volley tarvitsee Kupittaalla taakseen kotiyleisöltä mahdollisimman suuren tuen ja kannustuksen, jotta sarja lyödään tasoihin. Kyseessä on historiallinen kotiottelu, joka on syytä kokea Kupittaan palloiluhallin lehtereillä.

Liput maanantain kotiotteluun voi hankkia Seat4Me:sta, Lippu.fi:sta sekä ovelta.

TUTO Volley – VaLePa

2. osaottelu

maanantaina 20.3. kello 18.30

Kupittaan palloiluhallissa

 

 

 Jere Hellsten