Skip to main content
Otteluraportti

VaLePa jyräsi TUTO Volleyn yli ja runkosarjan voittoon

TUTO Volley –VaLePa 0-3

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Groffier 13/+8, Keskinen 6/+4, Karttunen 6/+-0
VaLePa: Sivula 17/+13, Ekman 10/+9, Savonsalmi 9/+7

Parhaat pelaajat
TUTO Volley: William Groffier
VaLePa: Mikko Esko

Prolibero: Eetu Pennanen, VaLePa
Yleisöä: 300

TUTO Volley sai keskiviikkona runkosarjan viimeiseen kotiotteluunsa vieraaksi Mestaruusliigan kestomenestyjä VaLePan. Kaksikon edellisestä kohtaamisesta ehti vierähtää vain viikko, tuolloin TUTO Volley nappasi yllätysvoitolla kolme sarjapistettä. Kupittaalla asetelmat olivat täysin kääntyneet ja VaLePa oli selkeästi edellä isäntäjoukkuetta ja vei pisteet tylysti erin 0-3 (20-25, 13-25, 18-25) varmistaen samalla Mestaruusliigan runkosarjan voiton. Samalla selvisi se, että VaLePa ja TUTO Volley kohtaavat toisensa myös puolivälierissä. Vierailijoiden ykkösnimi oli passari Mikko Esko, joka petasi avoimia paikkoja hyökkääjille. TUTO Volleyn puolelta William Groffier jäi yksinäiseksi onnistujaksi.

TUTO Volley-luotsi Olli Kuoksa harmitteli huonoa esitystä, mutta painotti työn olevan kesken.

  • Lukemat ovat harmillisen tylyt. Nyt tuli ohipuhallus, VaLePa oli toki hyvä ja taitoeroakin oli ja se näyttää näin päin rumalta. Vedimme pitkän pätkän painepelejä, joissa olimme niin fyysisesti kuin henkisesti äärirajoilla, se kantoi vielä viikonlopun otteluun, mutta ei enää. Ohipuhallus on nuorella joukkueella ymmärrettävää, mutta ei missään nimessä hyväksyttävää. Joukkueella on opin paikka siinä, mistä kaivetaan merkitys, kun esiinnytään ja pelataan logolle. Nyt nähtiin, missä mittari on ja uskon, että kaikki on pudotuspeleissä mahdollista. Kaikki työ tehdään sen eteen, että VaLePa on vielä kusessa meidän kanssa, Kuoksa naulasi.

William Groffierin kasvoilta paistoi pettymys.

  • Meillä ei oikein riittänyt millään osa-alueella. Alussa ehkä pysyttiin mukana, mutta lopussa repesi. Omaan peliin voi olla ihan tyytyväinen, mutta on paljon parannettavaakin, pohti Groffier

VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko oli tyytyväinen joukkueensa asenteeseen.

  • Kentälle tuli tänään keskittynyt VaLePa. Panosta oli pelissä ja haluttiin ottaa kolme pinnaa. Alusta saatiin kone käyntiin, niin homma kulki ihan jees. Tänään tämä esitys riitti 3-0- voittoon ja lähdetään latautumaan seuraavaan otteluun, Kangaskokko sanaili.

Mikko Esko oli tyytyväinen runkosarjan voitosta, mutta pohti jo tulevia puolivälieriäkin.

  • Meiltä oli ihan ok esitys, pelissä näkyi vähän se, että meillä oli panosta ja TUTO Volleylla ei. Tarvitsimme yhden kolmen pisteen voiton ja se saatiin täältä. TUTO Volleyn peli näytti erilaiselta kuin viikko sitten, mutta odotetaan pudotuspeleihin vähän erilaista TUTO:a. Tällä kokemuksella ei enää kannata luulla, että PlayOffeissa saadaan jotain helpolla, vaan on tehtävä täysi työ päästäkseen jatkoon. TUTO Volley on laadukas joukkue ja parantanut paljon alkukaudesta sekä osoittanut vaarallisuutensa, Esko tuumaili.

VaLePa marssitti heti avauserään kentälle ykköskuusikkonsa Urpo Sivulan ja Eskon johdolla. Periodin alkua mentiin tasaisissa merkeissä, kun kumpikin joukkue sortui useisiin virheisiin syöttöruudussa. TUTO Volley riuhtaisi parin pisteen etumatkan terävillä laitahyökkäyksillä ja toimivalla torjunnalla, pistenikkareiden rooleja näyttelivät Groffier ja Roope Keskinen. VaLePa lähti kymmenen pisteen kohdalla kuitenkin omille teilleen Severi Savonsalmen pahoilla syötöillä, jotka ajoivat kotijoukkueen vaikeuksiin ja sastamalalaiset pääsivät rokottamaan muun muassa jykevillä keskihyökkäyksillä. TUTO Volley nousi vielä iskuetäisyydelle Keskisen ässäsyötöillä, mutta VaLePa piti pintansa railakkaalla hyökkäyksellä.

VaLePa tarjosi oppitunnin

Toisesta erästä tuli todellinen vierasjoukkueen näytös ja ero repesi rivoksi. Passari Esko pyöritti peliä komeasti mitä erikoisimmista asennoista ja hyökkäys niittasi palloa kenttään monipuolisesti. TUTO Volleyn vastaanotto mureni pahasti VaLePan syöttömyllyssä, eivätkä edes päävalmentaja Kuoksan tekemät vaihdot auttaneet. VaLePan puolustus nosti palloja toistuvasti takaisin peliin. Sastamalalaisten ykköstykkejä olivat laidoilta pisteitä takoneet Karli Allik ja Sivula. Kotijoukkueen yksittäinen valopilkku oli Groffier.

Pelin kuva pysyi samana myös pitkän erätauon jälkeen, VaLePa otti ohjat ja TUTO Volley yritti roikkua mukana. Vierailijoilta onnistumisia pommittivat laidasta Sivula ja keskeltä läpi ottelun mainiosti operoinut Jacob Ekman. Joukkueiden välinen piste-ero ehti venähtää isoksi kotijoukkueen tehdessä myös virheitä etenkin hyökkäyksessä. TUTO Volleyn onnistunut syöttöpeli antoi isännille 15 pisteen tietämillä pientä toivonkipinää ja ero kaventui seitsemästä peräti kahteen pisteeseen Groffierin, Keskisen ja Antti Karttusen johdolla. VaLePa sammutti orastavan kirin kuitenkin nopeasti hyökkäyspelin lyödessä monipuolisesti tulosta taululle.

– Jere Hellsten