Skip to main content
Otteluennakot

Runkosarjan viimeisessä kotiottelussa puolivälierien kenraaliharjoitus?

TUTO Volleyn osalta runkosarjan kotiottelut laitetaan pakettiin keskiviikkona, kun Kupittaan palloiluhallissa kyläilee hallitseva Suomen Mestari, Suomen Cupin helmikuun alussa valloittanut ja tällä hetkellä Mestaruusliigaa johtava VaLePa Sastamalasta. Voitot kaksikon tämän kauden keskinäisistä kohtaamisista ovat tasan 1-1. Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta on ehtinyt kulua vasta vajaa viikko, tuolloin raikas ja peloton TUTO Volley yllätti virheherkän VaLePan ja vei pisteet Sastamalasta erin 1-3.

Ottelussa huomioitavaa oli, että hallitsevat mestarit lepuuttivat pitkiä pätkiä avainpelaajiaan Mikko Eskoa, Urpo Sivulaa ja Sakari Mäkistä. Yksi suurimmista kysymyksistä keskiviikon lähestyessä onkin, antavatko runkosarjan voittoa tavoittelevat pukkipaidat Kupittaan illassa vastuuta nuorille pelaajille vai marssittaako se kentälle koko ykköstykistönsä. VaLePan takuuvarma koneisto on hieman yskähdellyt Suomen Cupin voiton matkattua Sastamalaan. Sen jälkeen joukkue on kerännyt tililleen seitsemästä pelistä neljä voittoa ja kolme tappiota. Vertailuksi kerrottakoon, että ennen Cup-viikonloppua VaLePa marssi peräti 11 pelin voittoputkessa.

TUTO Volley voi lähteä tulevaan otteluun paineettomasta tilanteesta, sillä turkulaisryhmä varmisti viikonloppuna paikan Mestaruusliigan pudotuspeleissä ensimmäisen kerran koko organisaation historiassa. VaLePa pystyy puolestaan voitolla TUTO Volleysta sementoimaan itselleen runkosarjan kärkipaikan ja parhaat asetelmat Playoffeihin. On myös erittäin todennäköistä, että VaLePa ja TUTO Volley pelaavat vastakkain myös tulevissa puolivälierissä, joten Kupittaalla saatetaan jo hakea hieman asetelmia ja taistelupareja ratkaisupelejä varten.

Rohkeus jälleen yllätyksen resepti?

TUTO Volleyn ympärillä on viime aikoina puhaltanut jykevä myötätuuli, sillä ryhmä on saalistanut pisteitä viidestä viimeisestä ottelustaan. Viime viikon voitto sarjakärjestä ja lauantain Hurmos-ottelun kaksi ensimmäistä erää osoittivat joukkueen olevan kevään korvalla rautaisessa kunnossa. Turkulaisten pelistä on viime aikoina paistanut aito rohkeus ja luotto omaan tekemiseen, esimerkiksi syöttöruudussa TUTO Volley on esiintynyt edukseen ja se saattaa olla joukkueen valttikortti myös runkosarjan viimeisessä kotiottelussa.

Päävalmentaja Olli Kuoksa ei lähtenyt spekuloimaan sen kummemmin mennyttä tai tulevaa ennen keskiviikon kamppailua.

  • Omaa peliä täytyy kehittää edelleen ja prosessin pitää olla nousujohteinen. Kaikki vaikuttaa aina kaikkeen, se miten ne kokemukset otetaan vastaan, on ratkaisevaa, totesi Kuoksa arvoituksellisesti.

Turkulaisten riveistä löytyy pelaajia, jotka ovat aiemmin urallaan edustaneet keskiviikon vastustajaa. Esimerkiksi Matias Tihumäellä, Risto Ruoholalla ja Tatu Vuorenmaalla voi hyvinkin olla erityistä latausta, kun VaLePa asettuu verkon toiselle puolelle. Vuorenmaalle lisäpanosta tarjoilee myös taistelu torjuntakuninkaan tittelistä, jossa TUTO Volleyn ikioma muuri on tällä hetkellä kiinni 91 torjunnalla, viiden blokin erolla toisena olevaan Lauri Lehtoseen.

Viimeinen runkosarjan kotiottelu tarjoaa niin joukkueille kuin yleisöllekin hyvän tilaisuuden viritellä
kuntoaan kohti nurkan takana odottavia pudotuspelejä.

NYT MYYDÄÄN LIPPUJA! Ja niitä voi hankkia Seat4Me:sta, Lippu.fi:sta sekä ovelta.

TUTO Volley – VaLePa

keskiviikkona 8.3. kello 18.30

Kupittaan palloiluhallissa

– Jere Hellsten