Skip to main content
Otteluennakot

TUTO Volleyn vuosi käyntiin sarjanousijan vierailulla

Mestaruusliigan parin viikon mittainen joulutauko päättyy keskiviikkona, kun joukkueet palaavat takaisin kentille kamppailemaan pisteistä. TUTO Volleyn osalta uusi vuosi polkaistaan käyntiin kotipelillä, kun ensimmäistä kertaa Kupittaalle vieraaksi saapuu sarjanousija KyKy-Betset. TUTO Volleyn leirissä KyKy-Betsetin edellinen Turun vierailu muistetaan varmasti hyvin, sillä se tapahtui Ykkössarjan finaaleissa keväällä 2021. Niiden päätteeksi turkulaisjoukkue kruunattiin mestariksi ja portit Mestaruusliigaan aukesivat. KyKy-Betset toisti saman tempun vuotta myöhemmin.

Tämän hetken sarjataulukosta joukkueet löytyvät peräkkäisiltä sijoilta TUTO Volleyn ollessa kymmenes ja kyyjärveläisporukka on yhdestoista, eli tällä hetkellä Mestaruusliigan peränpitäjä. Ryhmien välillä on eroa kolme pistettä ja turkulaisjoukkueella on matkaa pleijariviivalle viisi pistettä, joten keskiviikon ottelulla riittää kosolti panosta sarjatilanteen kannalta. TUTO Volley ja KyKy-Betset ovat kohdanneet toisensa jo kertaalleen tällä kaudella. Marraskuun alussa Kyyjärvellä kotijoukkue oli parempi erin 3-1, TUTO Volleylla onkin Kupittaalla mainio mahdollisuus kuitata kalavelat oman kotiyleisönsä edessä.

Tärkeät sarjapisteet tarjolla

Molemmat joukkueet kaipaavat kipeästi pisteitä ja voittoja, sillä kumpikin ryhmä on voittanut viidestä viimeisestä pelistään vain yhden, kun Hurrikaani- Loimaa kaatui sekä KyKy-Betsetin että TUTO Volleyn käsittelyssä. Kyyjärveläisten kovin syömähammas on alkukaudesta ollut hakkuri Oskari Keskinen, joka on paukuttanut palloa lattiaan kiitettävällä tahdilla, Keskisen nimi löytyykin pistepörssin kuudennelta sijalta 268 pisteellä. Yksi KyKy-Betsetin onnistujista on ollut kokenut yleispelaaja Aivars Petrusevics, joka on kylvänyt tuhoa etenkin syöttöruudussa 29 ässällään, jotka oikeuttavat ässätilaston kuudennelle sijalle. Kyyjärveläiset hankkivat joulun alla myös vahvistusta passariosastolleen, kun Mauri Kurppa liittyi ryhmään. On mielenkiintoista nähdä, millaisia jippoja uusi passari tuo KyKy-Betsetin peliin mukaan. Ottelussa nähdään myös veljesten kaksikamppailu, kun Tommi ja Tuomas Siirilä kohtaavat verkon eri puolilla. TUTO Volleyta edustava Tuomas on taatusti valmis syöttämään isoveljelleen tappion karvasta kalkkia Kupittaan illassa.

TUTO Volleyn osalta joulukuun loppupuolisko oli hieman haasteellinen sairasteluineen ja ottelusiirtoineen. Joukkue taisteli sitkeästi ennen joulua Akaa-Volleyn vieraana, mutta toipilaan ryhmän paukut eivät riittäneet kärkipään joukkueen kaatamiseen. TUTO Volleyn syyskaudella nähtiin vuoristoratamaista peliä, jossa huippuonnistumiset ja epäonnistumiset vaihtelivat tiuhaan jopa otteluiden sisällä. Joukkue opittiin tuntemaan sitkeydestään ja siitä, että periksi ei anneta vaikeillakaan hetkillä. Keskiviikkona nähdään, onko TUTO Volley pystynyt tauon aikana löytämään tasaisuutta tekemiseensä vai löytyykö tason heittelyä edelleen pelin sisältä.

TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksa on luottavainen KyKy-Betset-otteluun lähdettäessä.

  • Joukkueella on alla loistava harjoitusviikko ja kaikki pelaajat ovat hyvässä vireessä. Harjoitusten taso kun siirtyy myös peliin, niin KyKy-Betset kaatuu, Kuoksa tuumaili.

Kotiyleisön kannustus auttaa varmasti osaltaan TUTO Volleyta nappaamaan räjähtävän lähdön uuteen lentopallovuoteen 2023. Osta liput ennakkoon Seat4Me:sta, Lippu.fi:sta tai suoraan ovelta.

TUTO Volley – KyKy-Betset

keskiviikko 4.1. kello 18:30

Kupittaan palloiluhallissa

 

-Jere Hellsten