Skip to main content
Otteluraportti

TUTO Volleyn räväkkä alku ei riittänyt pisteisiin Akaa-Volleyta vastaan

Akaa-Volley – TUTO Volley 3-0

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Keskinen 8/+6, Groffier 8/+4, Karttunen 7/+-0
Akaa-Volley: Fazli 18/+10, Petty 15/+5, Beik 9/+5

Parhaat pelaajat

TUTO Volley: Akseli Lankinen
Akaa-Volley: Mohammadreza Beik

TUTO Volleyn osalta viimeinen Mestaruusliigaottelu ennen joulutaukoa kamppailtiin keskiviikkona Akaalla, kun sarjataulukon kymppinä majaileva turkulaisryhmä matkasi sarjakolmosen Akaa-Volleyn vieraaksi. Sairasteluista viime aikoina kärsinyt TUTO Volley laittoi etenkin avauserässä isännät lujille pirteällä esityksellä ja joukkue oli lähellä voittaa ensimmäisen erän, joka kuitenkin kääntyi akaalaisille. Kaksi seuraavaa erää olivat enemmän kotijoukkueen hallussa, vaikka TUTO Volley roikkui pitkään kintereillä. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan Akaa-Volley vei voiton ja täyden pistepotin erin 3-0 (25-23, 25-21, 25-19).

TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksa korosti vastustajan syöttöä ja oman joukkueen taisteluilmettä.

  • Akaa-Volleylta tuli aika reipasta syöttöä tänään. Aiemmissa tutkimissani peleissä eivät ole pystyneet tällaiseen, se on varmasti isoin ero ja meidän oma hyökkääminen voisi olla aina parempaa. Olen ylpeä joukkueesta, joka pystyi lähelle omaa parastaan näistä hankalista lähtökohdista, Kuoksa totesi.

Akseli Lankisen mukaan TUTO Volleylta uupui tehoja ja Akaa-Volley suoritti hyvin.

  • Ei ehkä päästy ihan parhaimmillemme tänään, sairastelu ja toipilaiden määrä näkyi pelissä. Akaa toki syötti hyvin ja pelasi muutenkin kliinisesti, kaikki kunnia siitä heille. Tiesimme, että Akaa on varsinkin kotona kova syöttöjoukkue ja annettiin pari liian pitkää putkea, jonka jälkeen pallo tuli lujaa ja emme voineet mitään, Lankinen sanaili.

Avauserässä turkulaisten iskun paikka

Nuoret yleispelaajat Joonas Kontion ja William Groffierin avauskuusikkoon marssittanut TUTO Volley aloitti ensimmäisen erän vahvasti ja nappasi kuskin paikan pitkäksi aikaa haltuunsa. Joukkueen vastaanotto pohjusti Lankiselle monipuolisen passaamisen ja onnistumisia tuli tasaisesti monelle pelaajalle. Akaa-Volley kömpi hiljalleen peliin mukaan yleispelaaja Greg Pettyn johdolla. Tämän jälkeen turkulaisten päävalmentaja Kuoksa alkoi pyörittää vaihtorulettia. TUTO Volley pysytteli niukasti erän ohjaksissa kiinni, kun Matias Tihumäki ja Groffier takoivat palloa lattiaan. Loppuhetkiä joukkueet etenivät tasatahtia ja lopullinen ratkaisu kotijoukkueen hyväksi nähtiin syöttöruudussa, jossa Akaa-Volley kovat syötöt ajoivat turkulaiset vaikeuksiin ja TUTO Volley teki paljon virheitä omissa syötöissään.

Akaan syöttö ja laitahyökkäykset TUTO Volleyn turma

Toisessa erässä Akaa-Volley oli turkulaisten hallitsemien avauspallojen jälkeen aina hivenen TUTO Volleyta edellä, varsinkin kotijoukkueen hakkuri Ali Fazli kaivoi pelätyt tehonsa esiin ja vaikutti paikoitellen pysäyttämättömältä. Isäntien väkevä toiminta syöttöruudussa jatkui läpi erän. Turkulaiset roikkuivat iskuetäisyydellä pitkälti ässäsyöttöjen tukemana ja hyökkäystehoista vastasi Groffier. Akaalaiset pystyivät pitämään piste-eron yllä erävoiton arvoisesti. Pitkän erätauon jälkeen TUTO Volley kamppaili kolmannen erän alkupuoliskon tasapäisesti isäntien kanssa, tehomiehinä operoivat keskeltä Roope Keskinen ja laidalta

Antti Karttunen. Erän puolivälin jälkeen Akaa-Volley repäisi muutaman pisteen kaulan, kun Fazli jatkoi kovaa pistetehoiluaan ja tulitukea tarjoili toiselta laidalta Petty. Mitä pidemmälle erä eteni, sitä enemmän TUTO Volley alkoi sortua virheisiin omassa tekemisessään ja Akaa-Volley laittoi pelin pakettiin lopulta selvällä erolla.

– Jere Hellsten