Skip to main content
Otteluraportti

TUTO Volleyn pistetili ei auennut Rovaniemellä

By 24.10.2021No Comments

PerPo / Team Lakkapää – TUTO Volley 3-1

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Koivisto 15/+10, Kutinlahti 13/+9, Karttunen 11/+6

PerPo: Gustavsson 24/+14, Aponza 16/+9, Lemola 12/+2

Lentopallon Mestaruusliigassa kymmenentenä oleva TUTO Volley starttasi pohjoisen vieraskiertueensa kohtaamalla kahdeksantena majailleen Perungan Pojat Rovaniemellä. Ottelu oli tasainen mittelö alusta loppuun, jossa PerPo oli ratkaisuhetkillä TUTO Volleyta vahvempi erin 3-1 (25-23, 25-23, 18-25, 25-22). Turkulaiset metsästävät yhä ensimmäistä voittoaan Mestaruusliigassa. Seuraava mahdollisuus voittotilin avaamiseen on huomenna sunnuntaina Oulussa Ettaa vastaan.

TUTO Volleyn Antti Karttunen harmitteli joukkueen tason heittelyä.

  • Ihan hyvin meillä lähti liikkeelle, kaksi ensimmäistä erää olivat hyvää taistelua, mutta emme pystyneet voittamaan niitä, varsinkin ensimmäinen olisi pitänyt kairata. Kolmannessa oli taas hyvä meno päällä ja se alkoi olla sellaista mitä pitäisi. Jos pelaisimme koko ajan omalla tasolla, pystyisimme napsimaan pisteitä ja voittoja näistä peleistä, totesi Karttunen

Ensimmäisessä erässä TuTo Volley sai pirteän alun ja rakensi nopeasti muutaman pisteen johdon. Joukkueen passari Matti Toivola jakoi hyökkäyspaikkoja tasaisesti laitapelaajille ja tulosta syntyi. TUTO Volleyn johto oli parhaimmillaan jo viisi pistettä  PerPo sai erän kuluessa myös peliään pyörimään. Turkulaiset johtivat vielä lopun kynnykselläkin 17-20. Rovaniemeläiset hivuttautuivat hiljalleen turkulaisten rinnalle ja lopulta kitkerästi ohi. Rovaniemeläisten onnistujiin kuuluivat Fredric Gustavsson ja Daniel Aponza.  Kamppailun toisessa erässä nähtiin pitkälti sama kaava, erän alussa turkulaiset saivat tehokkaasti onnistumisia ja johtivat muutaman pisteen erolla. Pistenikkarina hääri Karttunen. Periodin puolessavälissä kotijoukkue kipusi jälleen rinnalle ja ohi torjuntapelinsä siivittämänä.

Pitkän tauon jälkeen kumpikin joukkue naputti pisteitä putkeen vuorotellen. Puolenvälin jälkeen TUTO Volley löysi koneistostaan uuden vaihteen, etenkin torjuntapelissä ja lähti karkumatkalle, joka kantoi lopulta erävoittoon. Turkulaisilta erän ehdoton hahmo oli torjuntoja verkolta napsinut ja ässiä syöttänyt Karri Kutinlahti. Hyvää tulitukea antoi myös passari Jani Puputin passeista nautiskellut Einari Koivisto. Keskitorjujan tontilla nähtiin myös tuore TUTO Volleyn pelaaja Camilo, joka nappasi loppuhetkillä komean blokin maanmiehestään Aponzasta.  Neljännessä erässä nähtiin kovia ja pitkiä taisteluja pisteistä. TUTO Volleyn tahtipuikkoa heilutti startissa laidalta onnistunut Karttunen. Joukkueet etenivät jälleen pitkään tasatahtia kunnes PerPo pystyi nykäisemään parin pisteen etumatkan hakkuri Gustavssonin johdolla, Turkulaiset eivät pystyneet kuromaan eroa enää umpeen rajusta yrityksestä huolimatta. PerPo tarjoili mahdollisuuksia omilla syöttövirheillään, mutta TUTO Volley ei kyennyt niittaamaan lopussa pisteitä omalla syötöllään. Päävalmentaja Ruslan Zhbankov manasi Karttusen tavoin aaltoilevaa peliä.

  • Pelaamme joskus erittäin hyvällä tasolla, mutta hetken päästä voimme pelata erittäin huonosti. Tällainen aaltoileva pelaaminen on jatkunut pelistä toiseen. Sama ongelma on myös jatkopallopelissä. Meidän hyökkäysprosenttimme ei ole riittävän hyvä otteluiden voittamiseen. Sen kanssa pitää tehdä enemmän töitä. Muut osa-alueet ovat ihan ok. Hyvä taistelu oli tänään, mutta pienet asiat ratkaisivat taas, summasi Zhbankov.

 

Jere Hellsten