Skip to main content
Otteluraportti

TUTO Volleyn ankkajahti epäonnistui

By 16.10.2021No Comments

Kuva: Olli Leino

Ducks – TUTO Volley 3-0

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Siirilä 8/+1, Vuorenmaa 7/+3, Kutinlahti 6/+1

Ducks: Rastamo 15/+ 9, K. Kattelus 11/+5, Määttänen 9/+6

Parhaat pelaajat

TUTO Volley: Tatu Vuorenmaa

Ducks: Marko Määttänen

Prolibero: Esko Vuorinen, Ducks

 

TUTO Volley jatkoi vieraspelien täyttämää alkukauttaan lauantaina Vantaalla, kun joukkue kohtasi sarjakakkosena majailleen Ducksin. TUTO Volley sai peliin hyvän lähdön ja hallitsi jo tukevasti avauserän kulkua, mutta isäntäjoukkue kampesi itsensä loppuhetkillä ensin rinnalle ja lopulta kirvelevästi erävoittoon. Kahdessa seuraavassa erässä Ducks oli kuskin paikalla, eivätkä turkulaiset saaneet ottelun alun virettään enää takaisin. Ducks korjasi täyden pistepotin lopulta erälukemin 3-0 (26-24, 25-17, 25-17) ja nousi Mestaruusliigan piikkipaikalle. Turkulaiset jatkavat edelleen ilman pisteitä.

TUTO Volleyn päävalmentaja Ruslan Zhbankov harmitteli etenkin avauserän loppua, mutta antoi kunniaa myös vastustajalle.

  • Aina voi jossitella, että jos olisimme voittaneet ensimmäisen erän, niin peli olisi kääntynyt toiseen suuntaan, se ei onnistunut tänään. Ducks pelasi tänään hyvällä tasolla, meillä oli aika pienet mahdollisuudet voittaa toisessa ja kolmannessa erässä. Mielestäni emme pelanneet huonosti, vaan vastustaja pelasi hyvin. Ensimmäisessä erässä pelasimme varmasti nykyisellä maksimitasolla. Onnistuimme hyvin kaikissa lentopallon elementeissä. En pysty sanomaan mitä erän lopussa tapahtui, se pitää katsoa vielä videolta. Se kuitenkin vaikutti aika paljon koko peliin, TUTO Volley -luotsi totesi.

Ensimmäisen periodin alkumetreillä TUTO Volley karkasi parin pisteen johtoon, joukkueen onnistujiin kuului keskitorjujakaksikko Karri Kutinlahti ja Tatu Vuorenmaa. Joukkueet etenivät jonkin aikaa vuorotahtia, eikä pitkiä pisteputkia päässyt syntymään kummallekaan. TUTO Volleyn passari Jani Puputti pääsi pyörittämään hyökkäyspeliä laidoilta monipuolisesti, etenkin Tuomas Siirilä kiitti tarjoilusta tehokkaasti. Ducksin onnistumiset olivat isolta osin hakkuri Alek Rastamon varassa. Erä näytti jo kääntyvän raikkaasti esiintyneille turkulaisille, kun joukkue johti parhaimmillaan pistein 16-21. TUTO Volleylla oli myös kolme eräpalloa ratkaisun sinetöintiin, mutta Ducks selvitti eräpallot yksi kerrallaan onnistuneilla laitahyökkäyksillä. Isäntäjoukkue sai näistä hurmoksen päälle ja otti myös loput ratkaisupallot putkeen itselleen ja juotti TUTO Volleylle karvasta kalkkia.

Toisen erän alkupuoliskolla kotijoukkue riuhtaisi muutaman pisteen karkumatkalle muun muassa Marko Määttäsen tykittäessä hyökkäyspisteitä. TUTO Volley roikkui iskuetäisyydellä pitkään laitahyökkäyksillä joita kenttään toimittivat hakkuriksi vaihdettu Tino Vuori sekä Ossi Rumpunen, mutta peräkkäiset pisteet jäivät myös virheiden myötä odottamaan itseään. Vantaalaisten torjunta pystyi Kalle Katteluksen johdolla myös paremmin vaimentamaan TUTO Volleyn hyökkäyksiä. Periodin loppupuolella kotijoukkue sai taottua muutaman pisteen putkeen ja joukkueiden välinen ero pääsi venähtämään isoksi.

Erätauon jälkeen TUTO Volleyn valmennusjohto antoi passarivastuun Matti Toivolalle. Tämä vaikutti piristävän turkulaisten hyökkäyspeliä erän ensimmäisissä palloissa, kun pelivälinettä murjottiin tehokkaasti kenttään. Vastapainoksi TUTO Volleyn pelaamista värittivät myös lukuisat virheet syöttöruudussa. Turkulaiset pystyivät taistelemaan mukana hyökkäyspään onnistumisilla, mutta suuremmat kirin viritykset tyrehtyivät ongelmiin syötöissä. Ducksilta pisteitä naputtelivat laidoilta Rastamo ja Määttänen. Kotijoukkue ratkaisi pelin lopullisesti toisen erän tavoin pitkällä syöttöputkella, johon mahtui muun muassa pari ässää. TUTO Volleyn parhaana pelaajana palkittu Tatu Vuorenmaa tiivisti pelin ytimekkäästi.

  • Ensimmäinen erä oli ihan hyvä, mutta kaksi viimeistä oli vähän huonompia.

 

Jere Hellsten