Skip to main content
Uutiset

TUTO Volleyn joukkueen rakennus käyntiin – Tuomas Siirilä ja Ville Sihvonen ensimmäiset pelaajakiinnitykset

Toiseen kauteensa lentopallon Mestaruusliigassa valmistautuva TUTO Volley avaa pelin myös tulevan kauden pelaajasopimusten osalla. Seura on solminut kaksivuotiset sopimukset libero Ville Sihvosen ja yleispelaaja Tuomas Siirilän kanssa.

23-vuotias Sihvonen saapuu Turkuun Kokkolan Tiikereistä, jossa puolustuspelin erikoismies viihtyi kaksi edellistä sesonkia. Varsinais-Suomi ei ole Sihvoselle kuitenkaan vierasta aluetta, sillä hän edusti ennen Kokkolan visiittiään kolmen kauden ajan Raision Loimua. Siirilä on puolestaan TUTO Volleyn seuraajille jo tuttu kasvo, sillä 24-vuotiaalle yleispelaajalle tuleva kausi on jo neljäs turkulaisjoukkueessa.

193-senttinen Siirilä taisteli menneellä kaudella tiukasti paikasta avauskuusikossa ja väläytteli osaamistaan hyökkäyspäässä. Pisteitä kertyi kaiken kaikkiaan 126. Alajärven Ankkureiden kasvatti metsästää tulevalla kaudella tasaisuutta ja oman asemansa vakiinnuttamista.

  • Jatkosopimus TUTO Volleyn kanssa syntyi helposti, eikä muita vaihtoehtoja tarvinnut edes miettiä. Päättynyt kausi Mestaruusliigassa opetti paljon varsinkin siitä, millä tasolla menemme joukkueena ja mitä täytyy ehkä muuttaa. Ensi kauden kehityskohteena on varmasti tasaisuuden pitäminen niin yksilönä kuin joukkueenakin. Uudessa valmennuksessa kaudesta tulee varmasti hyvä ja opettavainen. Oma tavoitteeni ensi kaudella on saada peliin tasaisuutta ja varmistaa sitä kautta paikka kuusikossa, Siirilä sanailee.

184-senttinen Sihvonen puolestaan hääri päättyneellä kaudella osana Tiikereiden taistelevaa puolustusta ja osoitti omaa periksiantamattomuuttaan pelottomilla pallon pelastuksillaan. TUTO Volleyn kanssa allekirjoitettu sopimus tuo uutta intoa liberon tekemiseen.

  • Sopimus syntyi molempien osapuolien mielenkiinnosta, yhtenevistä ajatuksista ja mahdollisuuksista tulevaisuuden suhteen. Mietteet ovat erittäin positiiviset. Turku on minulle tuttu kaupunki entuudestaan, mutta uudet haasteet, henkilöt ja ärsykkeet mahdollistavat varmasti paljon kehitystä.

Rennoksi ja energiseksi takakentän työmieheksi itseään kuvaileva Sihvonen on tyytyväinen juuri päättyneeseen kauteen, mutta pelaamisesta löytyy silti kehitettävää.

  • Viime kausi meni omiin odotuksiin peilaten hyvin. Puolustuspelaaminen kehittyi eniten, mutta kehitettävää tulee olemaan kuitenkin vielä reilusti jokaisella osa-alueella. Ensi kauden tavoitteenani on nousta kohti omaa parasta potentiaalia ja auttaa seuraa menestymään, Sihvonen toteaa.

 

 

Jere Hellsten