Skip to main content
Uutiset

Olli Kuoksa TUTO Volleyn päävalmentajaksi

Vajaa kuukausi sitten debyyttikautensa lentopallon Mestaruusliigassa paketoinut TUTO Volley suuntaa katseensa jo seuraavaan kauteen 2022–23. Turkulaisjoukkueen ensimmäinen kiinnitys tulevalle kaudelle on päävalmentajan saappaisiin hyppäävä Olli Kuoksa. Sopimus on yksivuotinen. Joukkueen apuvalmentajan tehtävät ottaa hoitaakseen viime kaudelta tuttu fysiikkavalmentaja Juha Lönnqvist.

40-vuotias Kuoksa korvaa turkulaisjoukkuetta neljä edellistä kautta valmentaneen Ruslan Zhbankovin. Uudelta TUTO Volleyn luotsilta löytyy rutkasti kokemusta Mestaruusliigasta valmennuspenkin takaa, sillä Kuoksa toimi oululaisen Ettan päävalmentajana vuodesta 2009 aina tähän kevääseen saakka. Tuon pitkän periodin kirkkain saavutus nähtiin keväällä 2019, kun Etta nappasi seuralle historiallisen SM- hopean. Ennen valmentajauraansa Olli nähtiin liigakentällä myös pelaajan roolissa ja hän saavutti rovaniemeläisjoukkueissa värisuoran SM-mitaleita sekä Suomen Cupin voiton. Kuoksa saapuu Turkuun täynnä uutta intoa ja energiaa.

  • Seurajohdosta otettiin yhteyttä ja kyseltiin halukkuutta tulla Turkuun. Kiinnostuin heti tästä projektista, koska organisaatio on raikas, asiat seuran taustalla on hoidettu myös hyvin, joka puolestaan mahdollistaa urheilullisen kehityksen. Minua kiehtoo myös seuran potentiaali tehdä jotain isoa Turussa ja alueen lentopallossa. Hirveästi on töitä edessä ja paljon hikeä pitää vuodattaa, mutta en usko hetkeäkään, etteikö TUTO Volleyssa oltaisi jonkin isomman äärellä, Kuoksa tuumii.

Oulun vuosinaan tuore TUTO Volleyn luotsi opittiin tuntemaan valmentajana, joka antaa tunteidensa näkyä. Hänellä on jo näkemys siitä, mitkä ovat turkulaisryhmän kannalta isoja asioita tulevalla kaudella, vaikka joukkueen rakennus on vasta alkutekijöissään.

  • TUTO Volley saa päävalmentajakseen ammattilaisen, joka on rehellinen ja kokonaisvaltainen valmentaja, joka ei anna koskaan periksi. Periksiantamattomuus ja taistelu tulevatkin olemaan joukkueen tärkeitä kulmakiviä ensi kaudella. Oma tavoitteeni valmentajana on olla joka päivä parempi versio itsestäni.

Kuoksan omat odotukset ensi kaudesta ovat toiveikkaita.

  • Tulevalla kaudella tulemme ottamaan TUTO Volleyssa askelia eteenpäin urheilullisesti ja tarjoamaan sekä yleisölle että yhteisölle mielenkiintoisia kokemuksia, uusi päävalmentaja summaa.