Skip to main content
Uutiset

TUTO Volleyn joukkueen hengenluoja Roope Keskinen jatkaa Turussa

Passari antaa nopean passin ja vastustaja kokeilee keskihyökkäystä. Verkon toisella puolella on kuitenkin TUTO Volleyn pitkänhuiskea keskitorjuja Roope Keskinen valmiina. Hyökkäys tyrehtyy lähes parimetrisen Keskisen torjuntaan, vieläpä niin, että oma joukkue saa siitä pisteen. Seurauksena on turkulaisjoukkueen ilopilleri Keskisen villi tuuletus. Roope ottaa kaiken irti tilanteesta.

– Kyseessä on hengenluoja niin peleissä kuin harjoituksissa, joka antaa joukkueelle energiaa omalla pirteydellään ja ennakkoluulottomuudellaan. Roope nauttii voitetuista pisteistä näkyvästi, mikä nostattaa koko joukkueen fiilistä, toteaa TUTO Volleyn päävalmentaja Jani Niskakangas.

Kysytään Roopelta, miltä edellä kerrottu kuulostaa.

– Mukavia sanoja tietty. Samaa aioin jatkaa jatkossakin. Aina muutenkin olen näyttänyt kentällä reilusti tunteitani. En sitä sen enempää mieti. Se vaan tulee, ja tulee vaikka istuisin penkillä.

TUTO Volley rakentaa nyt ensi kauden joukkuettaan. Valmentaja Niskakankaan nimi saatiin ensimmäiseksi sopimuspaperiin. Seuraavaksi on pelaajasopimusten aika. Keskisen jatkosopimus ei liene suuri yllätys.

– Roope suhtautuu lentopalloon ammattimaisesti ja haluaa kehittää itseään päivittäin. Keskinen oli ensimmäisten listalla, kenet halusimme kiinnittää tulevaksi kaudeksi, paljastaa Niskakangas.

Miten itse kommentoit?

– Hienoa, kun molemmilla oli sama intressi eli jatketaan Turussa. Itselläni on kova into kehittää joukkueen ja seuran toimintaa. Oma arki on kunnossa, kun pelaamisen ohella opiskelen Turun ammattikorkeakoulussa. Asun Kupittaalla tyttöystäväni kanssa hallin vieressä. Eli kaikki, asunto, opiskelupaikka ja Kupittaan palloiluhalli ovat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan.

Keskinen siirtyi Turkuun Kokkolan Tiikereistä kaudelle 2022-2023 Olli Kuoksan ollessa TUTO Volleyn päävalmentajana. Ikää Ylöjärven Ryhdin kasvatilla ei ollut siinä vaiheessa vasta kuin 21 vuotta. Nyt on alkamassa Roopen kolmas kausi Turussa ja kehitystä on tapahtunut entisestään.

– Roopen fysiikkaa saatiin vietyä viime kaudella eteenpäin ja kesän aikana pääsemme jalostamaan sitä yhä edelleen. Roope on monipuolinen keskitorjuja, joka on liigan parhaimpia leijasyöttäjiä, kertoo Niskakangas.

Pinsiö, Roopen synnyinseutu, on pieni kylä Pirkanmaalla, kerran palkittu jopa Vuoden kylänä.

– Olen Nokian puolelta. Nuorena asuin metsän keskellä Pinsiössä. Lentopallon harrastamisen aloitin Ylöjärvellä. Ryhti on kasvattajaseurani. Sieltä siirryin Kuortaneelle.

Ennen Kokkolan Tiikereihin siirtymistä Keskinen opiskeli monien muiden lahjakkaiden nuorten pelaajien tavoin Kuortaneen urheilulukion lentopallolinjalla. Pelikokemusta kertyi Kuortaneen ykkössarjajoukkueessa. Osa viihtyy Kuortaneen urheiluopiston maisemissa koko lukiovuosien ajan, osa siirtyy muualle jo parin vuoden opiskelujen jälkeen.

Miten itse koit ajan Kuortaneen lentopallokuplassa?

– Opiskelin kolme vuotta Kuortaneella ja viimeisen neljännen lukiovuoden opiskelin Kokkolassa. Aika Kuortaneella sisälsi paljon hyvää, mutta on siinä myös huonoja puolia. Kuortaneella on hyvä mahdollisuus kehittyä urheilijana. Toisaalta, kun sinne mennään kovin nuorena, ei välttämättä ymmärrä omaa parastaan eikä saa maksimia irti itsestään.

Lentopalloa vähemmänkin ymmärtävä tietää, miten voimalla tehty hyppysyöttö eli hypäri on haastava vastaanottajalle. Sen sijaan niin sanottu hitaampi leijasyöttö vaikuttaa huomattavasti helpommalta vastaanottaa, mutta sitä se ei todellisuudessa ole.

Leijasyötön ekspertti Roope Keskinen on oikea pelaaja kertomaan, mikä hyppyleijasta tekee vastustajalle niin vaikean.

– Leijailevassa pallossa on mukana ennalta-arvaamattomuustekijä. Lentorataa on vaikea lukea. Hyvällä leijasyöttäjällä voi olla parempi teholukema kuin hypärisyöttäjällä.

Siirryit Kokkolasta Turkuun. Mikä sai sinut aikoinaan vaihtamaan Tiikereistä turkulaisseuraan?

– Joukkuekaverini Tiikereissä Ville Sihvonen oli jo tehnyt sopimuksen Tuton kanssa ja hän antoi vinkin minulle. Samaan aikaan sain myös opiskelupaikan Turusta. Itse olen sitä mieltä, että elämässä pitää olla muutakin kuin lentopallo. Opiskelu tai työ tuo tasapainoa lentopalloarkeen.

Mikä on urasi toistaiseksi hienoin hetki?

– TUTO Volleyn puolivälieräsarjan kotiottelut Hurrikaania vastaan. Pelasimme niin hyvää lentopalloa kuin, mitä sillä joukkueella pystyi pelaamaan.

Mikä on pahin pettymys?

– Tiikerit hävisi pudotuspeleissä Hurrikaanille ja nyt kävi samoin TUTO Volleyn kanssa.

Mitkä ovat vahvuutesi ja mitä pitää vielä kehittää?

– Joukkuehengen luominen. Harjoituksissakin vaadin pelikavereiltani samalla tavoin kuin itseltäni. Tavoitteena on ottaa kesän aikana pomppuun muutama sentti lisää.

Onko sinulla ollut lentopallossa esikuva?

– Ei varsinaisesti yksittäistä pelaajaa, mutta kokeneempia pelaajia tulee seurattua, mitä he tekevät arjessa. Ihailen parempien pelaajien parempaa tekemistä.

Kerro mitä me muut emme vielä tiedä sinusta.

– Olen aika kova tennispelaaja. Tatu Vuorenmaan kanssa on ollut kesällä kovia vääntöjä.

Mitkä ovat tulevaisuuden tavoitteesi lentopallossa?

– Tavoite on yltää aitoammattilaiseksi, mutta myös kaksoisura, missä pelaaminen ja työ kulkevat rinnan, olisi hyvä vaihtoehto.

 

 

Kuva ja teksti: Jälkipeli.net