Skip to main content
Otteluennakot

TUTO Volleyn erikoinen syyskausi päätökseen sunnuntaina Kuortaneella

By 11.12.2020No Comments

Ykkössarjan syksy on TUTO Volleyn osalta enää yhtä kamppailua vaille valmis. Syyskausi on ollut sattuneista syistä todella erikoinen. Ensimmäinen peli siirtyi vastustajan koronakaranteenin takia ja joulukuussa muutoksia saatin vielä paljon enemmän. Välissä opeteltiin meille kaikille uutta normaalia ja erilaisia toimintatapoja niin omien ottelutapahtumien kuin vierasreissujen turvalliseen toteuttamiseen. Toiveet ovat korkealla kevään osalta, mutta muuttujia on ilmassa – paljon…

Haastavista ja muuttuneista olosuhteista huolimatta turkulaisryhmä suuntaa sunnuntaina Kuortaneelle Murikoiden nuoren joukkueen vieraaksi. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen, kun kolme viikkoa sitten Nunnavuoressa TUTO Volley nappasi voiton puhtaasti erin 3-0. Selkeistä lukemista huolimatta peli oli laadukasta ja tasaista taistelua, joka ratkesi lopulta suurelta osin Murikoiden syöttöruudussa tekemiin virheisiin. Kuortaneen puolelta edellisessä kohtaamisessa säkenöi hakkuri Veeti Nikkinen, joka pamautti 20 pistettä. Turkulaisten riveistä pistetehtailua johdatti Ossi Rumpunen, joka viimeisteli 18 pistettä.

Sarjassa neljäntenä majaileva sunnuntain isäntäjoukkue ei ole edellisen kohtaamisen jälkeen pelannut yhtään ottelua. Tätä kirjoitettaessa Murikoiden on tarkoitus pelata lauantaina vierasottelu Rantaperkiön Iskua vastaan, joka olisi samalla myös Suomen Cupin ottelu. TUTO Volleyn edellinen kamppailu oli myös Tampereella Iskua vastaan, jossa joukkue pystyi vaikeasta alusta huolimatta kuittaamaan voiton erälukemin 1-3.

Sunnuntain mittelöstä voidaan povata edellisen keskinäisen pelin kaltaista vääntöä, jossa pienet asiat ratkaisevat. TUTO Volleyn hakkuri Einari Koivisto odottaa kamppailua innolla ja aseet vastustajan hakkurin pysäyttämiseen on jo mietitty.

  • Kiva saada vielä yksi kova vääntö ennen joulutaukoa, Kuortane oli jo viimeksi kova pala, joten saadaan pelata täysillä. Nikkisen kanssa ei saa ainakaan pompussa säästellä, vaan torjuntaan pitää mennä täysillä ja raapia puolustukset. Uskon kyllä, että oma huolellinen ja kurinalainen peli riittää Veetin taltuttamiseen, toteaa Koivisto.

Mielenkiintoa herättää se, onko vallitsevan tilanteen haastavuus vaikuttanut jotenkin joukkueiden tekemiseen . On kuitenkin hienoa, että peli voidaan ylipäätään pelata, vaikkakin ilman yleisöä. Sunnuntain ottelussa korostuu joukkueiden yhteispeli ja peli-ilme. Joka tapauksessa sarjakärjessä joulutauolle lähtevälle TUTO Volleylle lisänälkää otteluun antaa se, että voitolla joukkue päättää syyskauden tappioitta ja täysi kolmen pisteen potti takaisi syksyn ilman pistemenetyksiä.

 

Jere Hellsten / OE