Skip to main content
Otteluraportti

TUTO Volleylta uskomaton nousu haudan partaalta voittoon

TUTO Volley- Hurrikaani 3-2

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Tihumäki 21/+6, Vuorenmaa 15/+13, Karttunen 11/-1
Hurrikaani: Dardzans 24/+13, Suomalainen 14/+11, Haapaniemi 14/+11

Parhaat pelaajat

TUTO Volley: Tatu Vuorenmaa
Hurrikaani: Mikko Suomalainen

Prolibero: Peter Vuorinen, Hurrikaani

Yleisöä: 372

Mestaruusliigassa varsinaissuomalaisten joukkueiden kohtaamiset jatkuivat, kun TUTO Volley isännöi Kupittaalla Hurrikaani-Loimaata. Vierailijat löytyivät sarjataulukon viidenneltä sijalta ja TUTO Volley paikalta kymmenen, joten Hurrikaani lähti kohtaamiseen lievänä ennakkosuosikkina. Paikallisottelu sisälsi monia vaiheita, tasaisen avauserän jälkeen kamppailu oli pitkään selvästi Hurrikaanin hallinnassa. Saaviseutulaiset näyttivät painelevan vastustamattomasti voittoon. TUTO Volley nousi kuilun partaalta ja pitkältä takamatkalta uskomattomasti neljännen erän voittoon. Hurmos siivitti kotijoukkueen lopulta myös päätöserän voittoon. Päätöslukemat olivat 3-2 (29-27, 18-25, 18-25, 26-24, 15-12). Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino oli luonnollisesti pettynyt otteen menetyksen jälkeen.

  • Huono maku jää suuhun, kun peli oli jo näpeissä. Hakkuri ei pystynyt tappamaan ratkaisevia palloja. TUTO Volley pelasi tasaista tahtia läpi ottelun, me olimme etenkin toisessa, kolmannessa ja neljännessäkin erässä loppua lukuun ottamatta hyviä. Emme pystyneet nousemaan kyykkäyksen jälkeen.

TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksan fiilikset olivat kaksijakoiset.

  • Olimme haudassa avauserän jälkeen. Peli oli niin vahvasti Hurrikaanin hallussa. Emme keksineet keinoja ohittaa Hurrikaanin torjuntaa, väittäisin, että se oli parempaa kuin normaalisti. Se on tietysti suhteessa hyökkäykseen, joka oli meiltä tänään heikkoa. Tästä noususta jäi taskuun kaksi pistettä ja arvona se, ettei periksi anneta ikinä.

Hurrikaanin Mikko Suomalainen manasi ottelun lopun käänteitä.

  • Meillä oli hyvä meininki neljännen erän loppuun asti, sitten emme saaneet peliä poikki ja lumipallo lähti vyörymään. Viides erä oli sitten vaikeaa. Oma punainen kortti tuli protestoinnista.

TUTO Volleyn Tatu Vuorenmaa oli tyyni oma itsensä.

  • Tuntui niin kuin olisimme nousseet haudan partaalta, se oli hyvä nousu, joka rakentui pitkistä syöttöputkista.

Tasaisuudesta Hurrikaanin ylivoimaan

Pelin ensimmäisessä erässä Hurrikaani oli alkupuoliskolla hallitseva osapuoli, kun joukkueen laitatorjunta pysäytti turkulaisten hyökkäyksiä. TUTO Volley tuskaili läpi periodin syöttövirheidensä kanssa, mutta roikkui taistelussa mukana Antti Karttusen ja Matias Tihumäen tehokkailla hyökkäyksillä. Erän ratkaisuhetkiä joukkueet etenivät rinta rinnan. Hurrikaanilta esiin astui hakkuri Kristers Dardzans. Ratkaisu nähtiin vasta jatkopalloilla, joissa TUTO Volley oli niukasti vahvempi. Toisessa erässä komento oli väkevästi loimaalaisten hallussa, kun Hurrikaani takoi tehokkaasti pisteitä Nooa Marttilan ja Mikko Suomalaisen johdolla, vuorostaan TUTO Volleyn virhesuma jatkui ja turkulaisten hyökkäys oli myös tukkoista. Hurrikaani kirjasi erän selvästi nimiinsä.

Pitkä erätauko ei juurikaan joukkueiden välisiä asetelmia muuttanut, Hurrikaani hallitsi kenttätapahtumia lähes mielin määrin. Loimaalaisten torjuntapeli hyydytti järjestäen kotijoukkueen ratkaisuja. Yhtenä takuumiehenä hääri Miika Haapaniemi. TUTO Volleyn harvoja valonpilkahduksia lukuisien virheiden lomassa tarjoilivat keskitorjujat Vuorenmaa ja Roope Keskinen, jotka pyrkivät hinaamaan joukkuetta. Hurrikaanin hyökkäyspeli pyöri monipuolisesti laidoilta arkkitehteinä Lauri Vanhanen ja Dardzans. Vierasjoukkue jopa sai kruisailla säästellen erävoittoon.

Loppuhetkien täyskäännös

Neljännessä erässä edettiin jälleen pitkään puhtaasti loimaalaisten tahdissa vahvan torjunnan säestämänä, jota pyöritti seinän tavoin järkähtämätön Suomalainen. TUTO Volley näytti paikoin jopa aseettomalta sortuessaan virheisiin. Kupittaan palloiluhallin yleisö oli jo valmistautunut poistumaan paikalta, kunnes kotijoukkue heräsi taisteluun viimeisellä mahdollisella hetkellä ja kampesi Keskisen pitkällä syöttövuorolla itsensä 19-24- tappioasemasta voittoon, kun Tihumäki otti ohjat käsiinsä tempomalla palloa toistuvasti lattiaan ja latvialaishakkuri Dardzans teki virheitä omissa hyökkäyksissään.

Viidennessä erässä kuskin paikalla oli TUTO Volley, joka oli syttynyt kunnon liekkiin taiteluilmettä uhkuvana. Onnistujiin kuuluivat Keskinen, Joonas Kontio sekä kirivaihteen käynnistänyt Tihumäki. Hurrikaani sai periodiin kehnon startin, kun Suomalainen nappasi protestoinnista punaisen kortin ja loimaalaiset joutuivat jahtaajan paikalle ennen ensimmäistäkään palloa. Vierasjoukkue roikkui tiiviisti kintereillä, mutta TUTO Volley ei ollut enää pysäytettävissä ja isännät veivät kaksi pistettä Hurrikaanin tyytyessä yhteen. TUTO Volleyn kausi jatkuu viikonloppuna vieraspelien tuplalla Karelian Hurmosta ja Savo Volleyta vastaan.

-Jere Hellsten