Skip to main content
Otteluennakot

Hurrikaani TUTO Volleyn vieraaksi keskiviikkona

Mestaruusliiga ja Varsinais-Suomen paikallistaisto jatkuvat Kupittaalla lyhyen tauon jälkeen, kun TUTO Volley ja Hurrikaani-Loimaa kohtaavat toisensa keskiviikkona. TUTO Volley ja Hurrikaani pelaavat toisiaan vastaan nyt ensimmäisen kerran runkosarjassa, mutta harjoituskaudella porukat kamppailivat useaan kertaan vastakkain. Tuorein mittelö päättyi TUTO Volleyn voittoon Nunnavuoressa erin 3-1.

Molemmat joukkueet pelasivat viimeksi lauantaina, kun kahden voiton putkessa kulkenut ja sarjataulukossa kymmenentenä oleva TUTO Volley taipui katkerasti Raision Loimulle erin 1-3 ja runkosarjassa viidentenä majailevan Hurrikaanin viiden ottelun voittoputki puolestaan katkesi Kyyjärvellä 2-3- tappion myötä.

TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksa totesi Loimu-tappion jälkeen, että joukkue laittaa järkyttävän rähinän päälle Kupittaalla keskiviikkona ja tärkeimmät pointit siihen ovat selvillä.

  • Omassa pelissä on tärkeintä pystyä pitämään suorat vastaanottovirheet minimissä sekä hyökätä järkevästi. Vastustajan hakkurilta pitää myös saada tehoja alas.

Loimaalaiset olivat marraskuussa pysäyttämättömiä, kun Hurrikaani poistui kentältä voittajana jokaisen pelin jälkeen. Ryhmän mainiot otteet näkyivät myös kuukauden tähdistövalinnoissa, sillä hakkuri Kristers Dardzans ja passari Santeri Välimaa ylsivät seitsikkoon, joista jälkimmäinen huomioitiin myös valinnalla kuukauden parhaaksi pelaajaksi. TUTO Volleyn keskitorjuja Roope Keskinen täytti myös yhden paikan tähdistökentällisestä.

Kuuman pelaajan etsintää

Turkulaisryhmä on edellisissä kotiotteluissa saanut vastaansa kovia hakkureita, mutta nyt vastaan tulee kenties se kaikkein kovin, Mestaruusliigan pistepörssin tämänhetkinen kärkimies Dardzans. Mies on naputellut kauden aikana 311 pistettä, esimerkiksi viime pelissä Kyyjärvellä latvialainen jysäytti hurjat 34 pistettä. Hurrikaanilta voidaan nostaa esiin myös TUTO Volley-paidastakin tuttu yleispelaaja Lauri Vanhanen, joka on kuluneella kaudella saanut vastuuta Jussi Heinon miehistössä esiintyen pirteästi. 22- vuotias Vanhanen haluaa varmasti antaa näytteen kehityksestään myös entisen joukkueensa vieraana.

TUTO Volleyn vahvuus paikallisderbyssä Loimua vastaan oli se, että joukkueen hyökkäystehot jakaantuivat tasaisesti. Erien loppuhetkillä turkulaisilta puuttui kuitenkin selkeä syömähammas, joka olisi niitannut ratkaisevat isot pisteet kenttään Dardzansin lailla. Pystyykö Antti Karttunen tai Matias Tihumäki kannattelemaan joukkuetta tiukoissa paikoissa vai löytääkö passari Akseli Lankinen jonkun muun kuuman pelaajan ruokittavakseen, se selviää Kupittaalla.

Katsomo kympillä mukaan

Molemmat joukkueet myös tunnetaan taistelevasta peliasenteesta, eikä olisikaan yllätys, jos ottelussa nähdään pitkiä palloralleja ja peräti viisi erää. Siinä tapauksessa myös ripeä ottelutahti saattaa näytellä myös jonkinlaista roolia, vaikka päävalmentaja Kuoksa totesikin, ettei ottelun ajankohdalla ole väliä.

TUTO Volley ja Hurrikaani saapuvat pelikentälle taatusti ärsytettyinä, kun edelliset ottelut ovat tuoreessa muistissa. Joukkueet ovat toisilleen suhteellisen tuttuja alkusyksyn harjoituspeleistä, kaksinkamppailuita saattaa syntyä helpostikin. Katsomon puolella on myös luvassa paikallispelin tuntua, sillä Loimaalta matkustaa Turkuun bussilastillinen kannattajia. TUTO Volleyn kannattajilla on hyvä paikka näyttää se, kuka on keskiviikkona Kupittaan palloiluhallin isäntä.

Lippu tähän Varsinais-Suomen kiistakumppanien taisteluun irtoaa Seat4Me:sta, Lippu.fi:sta sekä ovelta 10 eurolla, joten eiköhän yhdessä laiteta Kupittaa täyteen tunnelmaa. Jos et pääse paikalle, niin ei hätää. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Ruudun lisäksi myös osoitteessa www.ts.fi.

TUTO Volley – Hurrikaani-Loimaa

keskiviikko 5.12. kello 18:30

Kupittaan palloiluhallissa

 

-Jere Hellsten