Skip to main content
Otteluraportti

TUTO Volleylle tappio tunteikkaassa liigadebyytissä

By 2.10.2021No Comments

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Rumpunen ja Koivisto 18/+6, Vuorenmaa 10/+6

Loimu: Fazli 31/+20, Smits 13/+6, Einisamarein 11/+9

Parhaat pelaajat

TUTO Volley: Ossi Rumpunen

Loimu: Ali Fazli

Prolibero: Aatu Kulmala, Loimu

 

TUTO Volleyn taival Mestaruusliigassa alkoi Raision Kerttulan tunnelmallisessa perjantai-illassa, kun vuorossa oli paikalliskamppailu Loimua vastaan. Ottelusta muovautui kiihkeä vääntö sarjapisteistä. Pelin ensimmäiset erät olivat lukemiltaan tasaista mittelöä, mutta loppua kohden kotijoukkue alkoi kääntämään tilanteita yhä enemmän ja enemmän hyväkseen ja vei sarjapisteet erin 3-1 (27-25, 23-25, 25-19, 25-19).

Paikallispelin alkuhetkillä oli turkulaisjoukkueen otteista huomattavissa hermostuneisuutta, kun vastaanotto oli ajoittain vaikeuksissa Loimun aloitusten ja iranilaisvahvistusten kanssa. Avauserän vanhetessa myös TUTO Volley pääsi paremmin mukaan ja kuroi kotijoukkueen muutaman pisteen kaulan umpeen. Turkulaisilta loistivat yleispelaajat Ossi Rumpunen ja Tuomas Siirilä, Rumpunen paukutti palloa tehokkaasti lattiaan ottaen joukkueen reppuselkään ja Siirilä operoi mainiosti etenkin syöttöruudussa. Joukkueet etenivät puolivälistä loppuun asti tasatahtia, eikä isoja piste-eroja päässyt syntymään. Raisiolaisten onnistumiset lepäsivät pitkälti hurjassa vireessä läpi ottelun olleen hakkurin Ali Fazlin harteilla, kun TUTO Volleyn hyökkäykset pyörivät hieman tasaisemmin. Kummallakin joukkueella oli omat eräpallonsa avauserän voittoon, mutta lopulta ratkaisupallot kääntyivät isännille.

Toinen erä käynnistyi samalla kaavalla mihin ensimmäinen oli loppunut, molemmat joukkueet kirjasivat pisteitä taululle tasatahtia. TUTO Volleylta pisteitä moukaroi pääasiassa laitatrio Rumpunen- Siirilä- Einari Koivisto. Vierasjoukkue sai revittyä pienen etumatkan ässäsyötön ja passari Puputin ovelan toisen kosketuksen hyökkäyksen siivittämänä. Etumatka pysyi TUTO Volleylla vakaana laitahyökkäysten johdolla. Loimu hiillosti kuitenkin tiukasti Fazlin ja Kristaps Smitsin onnistumisilla. Erän kääntyessä ratkaisun hetkille astui turkulaisryhmästä esiin tuttu nimi, Rumpunen, joka takoi TUTO Volleyn liigahistorian ensimmäinen erävoiton todeksi.

Pitkä erätauko ei muuttanut asetelmia juurikaan, vaan kolmannen periodin ensimmäiset pallot edettiin tasaisissa merkeissä. Molemmilta joukkueilla hakkurit olivat kovassa käytössä. TUTO Volley käytti erän alkupuolikkaalla myös keskihyökkäyksiä, joista Karri Kutinlahti pääsi naputtamaan pelivälinettä kenttään. Puolenvälin jälkeen isäntäjoukkue alkoi ottaa tiukemmin otetta voitettuaan pitkiä taisteluita ja Fazlin syötettyä pari ässää putkeen. Lopulta erä päättyi raisiolaisten eduksi muutaman pisteen erolla.

Neljännessä erässä Loimu pystyi heti startissa repimään johtoa syötöillään ja TUTO Volleyn sortuessa virheisiin hyökkäyspelaamisessa. Kotijoukkueelta pisteitä takoivat edelleen laidalta Fazli ja Smits, kun taas turkulaisilta kunnostautuivat Koivisto ja keskitorjujat Tatu Vuorenmaa ja Kutinlahti. TUTO Volley sinnitteli koko erän kyttäysasemissa ja onnistumisiakin tuli, mutta piste-ero venyi alussa liian suureksi eikä erävoitosta nähty tiukkaa kamppailua.

TUTO Volleyn parhaana palkittu Ossi Rumpunen oli mielissään paluusta liigaan, mutta pelistä löytyi parannettavaa.

  • Oli mukava pelata, mutta nyt tietysti vähän harmittaa. Mukavaa, että paikalle oli tullut niin paljon katsojia. Mukava aloitus Mestaruusliigakaudelle. Ottelun ratkaisu löytyi vastaanotosta, emme saaneet heidän vastaanottoaan rikki ja he taas saivat meidän. Se on passarin mukava pelata, kun pääsee valitsemaan mihin passaa. Meillä tänään vähän pakotettiin pelaamaan, kun vastaanottajina annettiin passarille huonot kortit. Jos joka erässä antaa kaverille alussa kolme-neljä pistettä kaulaa niin sitä on vaikea kuroa kiinni, alku pitäisi saada paremmaksi. Oma peli oli vaihtelevaa, hyvinä hetkinä meni tosi hyvin ja synkempinä hetkinä tuntui menevän tosi huonosti. Aaltoilu pitäisi saada pois, Rumpunen totesi.

Päävalmentaja Ruslan Zhbankov oli samoilla linjoilla Rumpusen kanssa, eikä siihen löytynyt lisättävää.

  • Minun mielestäni molemmat joukkueet onnistuivat avausottelussa. Pelissä oli paljon katsojia ja hyvä ilmapiiri, oli hienoa pelata. Syöttö-vastaanottopeliä pitää parantaa, se ei ollut tänään riittävällä tasolla, Zhbankov mietiskeli.

TUTO Volleyn liigakamppailut jatkuvat sunnuntaina 3.10. kello 17.00.vieraspelillä Kokkolan Tiikereitä vastaan.

Kotiavaus on vuorossa lauantaina 9.10. kello 15.00, kun Kupittaalle vieraaksi saapuu Savo Volley.

 

Jere Hellsten