Skip to main content
Uutiset

TUTO Volley valmiina Mestaruusliigaan

By 29.9.2021No Comments

Perjantaina starttaavaa Mestaruusliigakautta kuumeisesti odottava nousijajoukkue TUTO Volley on virittänyt pelikuntoaan alkusyksyn aikana neljällä harjoituspelillä. Turkulaisjoukkue kohtasi kahdesti Hurrikaani- Loimaan ja naapuriseura Raision Loimun.

Preseason paketoitiin viime lauantaina Raision Kerttulassa Loimua vastaan. Tämä otatus loi vielä viimeiset suuntaviivat tulevaan sarjakauteen, jonka samat joukkueet tulevat avaamaan kuumalla paikallisderbyllä myös Raisiossa perjantaina 1.10. kello 18.30.

Kenraaliharjoitus Raisionssa sujui TUTO Volley kannalta iloisissa merkeissä, kun se pystyi nappaamaan voiton paikalliskilpailijastaan eräluvuin 1-3 (20-25, 18-25, 25-23, 20-25). Turkulaisryhmän otteista oli kamppailussa aistittavissa taistelunhalua ja vimmattua yritystä jokaisen pisteen eteen. Molemmat joukkueet pelasivat kamppailussa liki parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan, mutta harjoituspelille ominaisesti myös vaihtoja nähtiin rutkasti. Ottelun ensimmäisen erän alkupuolella pisteitä tehtiin paljon ässäsyötöillä. Loimulta ässiä tehtaili kovilla avauksillaan Sebastian Pozo Hernandez. TUTO Volleylta onnistumisia tuli syöttöruudussa laajemmin esimerkiksi Tuomas Siirilän ja Tatu Vuorenmaan syöttövuoroilla. Peli eteni tasaisena erän puolenväliin saakka, kunnes vierailijat saivat repäistyä riittävän karkumatkan. Puolustus nosti palloja paremmin peliin ja passari Puputti pyöritti TUTO Volleyn laitahyökkäyksiä monipuolisesti ja onnistumisia sateli tasaisesti kolmikolle Ossi Rumpunen, Einari Koivisto ja Siirilä, kun kotijoukkueen onnistumiset lepäsivät pitkälti iranilaisvahvistusten harteilla.

Toisessa erässä alkupuolisko oli jälleen tasaista vääntöä molempien joukkueiden virheiden sävyttäessä pelaamista. Puolenvälin tienoilla raisiolaiset pääsivät karkaamaan pahimmillaan jo viiden pisteen johtoon, kun tiukat pallorallit kääntyivät Loimun eduksi. TUTO Volleyn päät eivät kuitenkaan painuneet, vaan taistelu jatkui ja tasaiset pallot alkoivat kääntyä turkulaisjoukkueelle. Onnistumiset tulivat pääosin laitahyökkäysten kautta. Lopullisen ratkaisun ja erävoiton avaimet TUTO Volleylle tarjoili tulikuumassa vireessä hehkunut hakkuri Koivisto, joka pamautti pitkällä syöttöputkellaan ja peräti neljällä ässällään isäntien vastaanoton riekaleiksi.

Kolmanteen erään turkulaisten valmennusjohto teki hieman kokoonpanomuutoksia, kun passariksi asteli Matti Toivola ja toiseksi yleispelaajaksi Rumpusen tilalle otettiin Urho Rytsä. Periodin alkutahdit mentiin turkulaisten komennossa kotijoukkueen avittaessa vielä virheillään. Erityisesti TUTO Volleyn torjuntapeli oli alussa vahvaa. Erän kuluessa myös raisiolaiset saivat juonesta kiinni Väinö Rahkon johdolla ja peli tasoittui. Turkulaisryhmä repäisi loppupuoliskolla hieman etumatkaa, kun Toivolan ilkeät syötöt tuottivat vastaanotolle toistuvasti  pahoja vaikeuksia ja Koivisto pääsi sen jälkeen naulaamaan palloa tehokkaasti kenttään. Tällä kertaa Loimu kuitenkin osoitti, että peli ei ole ohi ennen kuin se on ohi ja nousi takamatkalta lopulta erävoittoon asti.

Neljännessä erässä kotijoukkue oli  niskan päällä ja TUTO Volley sinnitteli koko ajan iskuetäisyydellä omien onnistumisten sekä raisiolaisten monien virheiden siivittämänä. Pelin kääntyessä ratkaisuhetkilleen antoivat tuoreet TUTO Volley- vahvistukset Karri Kutinlahti ja Toivola esimakua osaamisestaan. Kutinlahti napsi pisteitä niin torjumalla kuin kovilla ässäsyötöilläkin. Toivola puolestaan esitteli juonikkuuttaan toisen kosketuksen hyökkäyksellään. Ratkaisevat pisteet kentän pintaan niittasi voittoa aiemmin viikolla uumoillut Vuorenmaa. Hyvän pelin pelannut yleispelaaja Tuomas Siirilä näki ottelun hyvänä kehitysaskeleena.

  • Olihan se hyvä peli, verrattuna viime Loimu-kohtaamiseen niin tosi iso parannus meillä. Tuntuu siltä, että nyt oli tosi hyvä henki koko pelin ajan ja oli kiva pelata. Hyökkäyspeli oli tänään kaikilta monipuolista ja kovaa. Passarit pyörittivät peliä hyvin, vaikka vastaanotto olikin välillä huonoa. Perjantaina samanlainen henki päälle vaan alusta asti niin eiköhän siitä hyvä tule, Siirilä summasi ja visioi samalla liiga-avausta.

Molemmissa Hurrikaani-mittelöissä TUTO Volley joutui taipumaan erälukemin 3-1. Kupittaalla käyty kamppailu Loimua vastaan päättyi pitkän väännön jälkeen raisiolaisten 3-2-voittoon. Kolmessa tappioon päättyneessä ottelussa TUTO Volleylla oli ollut omat vahvat hetkensä, mutta se ei riittänyt voittoon saakka.

Harjoituspelit ovat jättäneet turkulaisjoukkueen taskuun tärkeää oppia tulevaa debyyttikautta varten.

  • Harjoituspeleissä parasta on ollut se, että ne osoittavat sen missä on vielä tekemistä. Nyt ollaan tehty treeneissä kovasti töitä harjoituspeleissä sakanneiden osa-alueiden kanssa, mutta on toki otettu mukaan myös oppi onnistuneista jutuista, totesi hakkuri Einari Koivisto.

Voittoisan Loimu-kenraalin jälkeen katseet oli aika kääntää Mestaruusliigan metkuihin. Joukkueesta huokuu aito innostus tulevaa haastetta kohtaan.

  • Odottavaisin fiiliksin lähdetään. Onhan tässä jo treenattu, joten on kiva päästä pelaamaan ja varmasti samat fiilikset on koko joukkueella, pohti passari Toivola, jolla on edessä ensimmäinen kausi TUTO Volleyssa.
  • Kaikki meistä odottavat kovasti jo liiga-avausta. Vielä pari hyvää treeniä ja sitten lähdetään. Henkilökohtaisesti tämä on toinen liigakausi minulle. Hienoa nähdä mitä näiden parin vuoden aikana on tapahtunut. On hienoa jatkaa taivalta tämän joukkueen kanssa. Kokonaisuudessaan joukkue on valmis raapimaan täysillä heti ensimmäisenä viikonloppuna, Koivisto totesi.

Pelaajien haastatteluista tulee esiin se fakta, että TUTO Volleyn riveissä ei ole vastustajaleireihin vielä hirveästi vilkuiltu, mutta muutama pointti tulevasta sesongista nousee silti esiin.

  • Kovia joukkueita tulevat varmasti olemaan samat joukkueet kuin aiemmilla kausilla, kuten esimerkiksi VaLePa, Savo Volley, Hurrikaani ja Akaa. Uskon, että tällä kaudella nähdään hyvätasoinen liiga. Mielenkiinnolla lähdetään sinne taistelemaan, Puputti mietiskeli.

TUTO Volleyn Liiga-avaus Raision Loimua vastaan perjantaina 1.10 kello 18.30 Kerttulan liikuntahallissa.

TUTO Volleyn historian ensimmäinen Mestaruusliigan kotiottelu TUTO Volley-Savo Volley lauantaina 9.10 kello 15.00 Kupittaan Palloiluhallissa.

 

Jere Hellsten