Skip to main content
Otteluraportti

TUTO VOLLEYLLE TAPPIO KOTIDEBYYTISTÄ

By 9.10.2021No Comments

TUTO Volley- Savo Volley 1-3

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Koivisto 18/5, Vuorenmaa 9/5, Kutinlahti 7/-2

Savo Volley: Siltala 16/7, Räsänen 15/ 0, Lindqvist 13/3

Parhaat pelaajat

TUTO Volley: Einari Koivisto

Savo Volley: Fedor Ivanov

Prolibero: Sho

TUTO Volley debytoi Mestaruusliigassa kotikentällään Kupittaan palloiluhallissa lauantaina, vastustajana oli yksi liigakauden ennakkosuosikeista Savo Volley.  Kotijoukkue pystyi haastamaan ennakkosuosikkia ajoittain hyvin ja erät olivat toista periodia lukuun ottamatta varsin tasaisia, TUTO Volleyn haastaminen ei kuitenkaan riittänyt voittoon, vaan Savo Volley vei sarjapisteet Kupittaalta erin 1-3(23-25,15-25, 25-21, 18-25).

TUTO Volleyn parhaana palkittu Einari Koivisto harmitteli tappiota, mutta piti kolmatta erää hyvänä esityksenä.

Varmasti kaikkia vähän jännitti tänään, mutta oli hienoa päästä pelaamaan kotona. Onnistuttiin nollaamaan pitkällä erätauolla toinen erä. Hienoa, että pystyttiin aloittamaan ”tyhjällä päällä” kolmas erä. Ensimmäinen erä varmasti kaiveli vielä toisen alussa. Neljäs erä oli taas Savon paremmuutta, totesi Koivisto.

Kamppailun avauserä oli molemmilta alkuhetkillä hapuilevaa. Starttihetkiä hallitsivat vieraat syötöillään. Pelin edetessä myös TUTO Volley sai koneita käyntiin ja nousi tiukasti mukaan voittotaisteluun. Turkulaisten onnistujiin lukeutui erityisesti Einari Koivisto. Ratkaisupalloissa Savo Volley osoitti kovuutta ja vei erän nimiinsä läpi ottelun onnistuneen kokeneen Antti Siltalan johdolla. Toisessa erässä savolaiset lähtivät heti alussa karkumatkalle, eivätkä turkulaiset saaneet missään vaiheessa kunnolla juonesta kiinni. Vierailijoiden torjuntapelaaminen oli erässä mallikasta ja se pystyi pysäyttämään tehokkaasti TUTO Volleyn hyökkäykset ja marssi selvään erävoittoon. Pitkältä erätauolta kentälle palasi suututettu TUTO Volley, joka sai erään hyvän alun muutaman torjunnan siivittämänä. Erän alkupuolella molemmilla joukkueilla oli hankaluuksia syöttämisen kanssa.Isäntäjoukkue lähti puolenvälin jälkeen jo pienelle karkumatkalle, mutta Savo Volley nousi vielä rinnalle. TUTO Volleyn kantti piti ja joukkue korjasi lopulta erävoiton. Kotijoukkueen hahmoja oliedelleen Koivisto. Neljännessä erässä vierasjoukkue pystyi repimään jo alussa muutaman pisteen etumatkan, jota TUTO Volley joutui koko ajan jahtaamaan, paikoin isännät pääsivät jo pisteen päähän muun muassa uuden vahvistuksen Eemeli Koukin laitahyökkäysten avittamana. Erän loppupuolella savolaiset pystyivät raapimaan peräkkäisiä pisteitä torjunnoilla ja puolustuksilla, jotka lopulta tekivät ratkaisevan eron. Joukkueen libero Nose Shohei esitti hienoja otteita läpi pelin. Savo Volleyn hyökkäystä johti Mikko Räsänen. TUTO Volleyn päävalmentaja Ruslan Zhbankov arvosti joukkueen ilmettä, mutta manasi pieniä virheitä.

Joukkueelta oli tänään hyvää taistelua, paitsi toinen erä. Pienet asiat ratkaisivat, valitettavasti ne eivät onnistuneet. Meillä oli taas vanha ongelma syöttö-vastaanottopelissä, ne eivät ole riittävällä tasolla. Tällä vastaanottoprosentilla on Savoa vastaan vaikeaa, sanaili Zhbankov.

Savo Volleyn parhaana palkittu Fedor Ivanov piti avauserän voittoa isossa arvossa.

Tiedettiin, että TUTO Volley on paha vastustaja kotona. Mielestäni lähdetiin hyvin peliin ja muutaman pisteen johtoon. En tiedä ajateltiinko, että erä tulee helposti ja löysättiin otetta. Onneksi kairattiin se erä, muuten olisimme voineet olla lirissä. Pelattiin silloin hyvin, kun maltoimme hyökkäyksessä, Ivanov summasi.

Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen

Sho antoi tänään aika paljon mahdollisuuksia ja oli kentän parhaita pelaajia.Mukava oli pelata täällä Kupittaalla, Hienot puitteet, ihan kateellisena katson tätä meininkiä. TUTO Volley pelaa rohkeaa peliä. Me emme onnistuneet kontrolloimaan peliä. Pitää olla tyytyväinen, että veimme pisteet tällä virhemäärällä, toki vastustajakin teki virheitä.Kolmas erä oli virhekilpailu. .Neljännessä, kun piti tapella voitosta niin onnistuttiin, Fede otti muutaman torjunnan ja Siltalan niskajumit hävisivät ja pallot osuivat ruutuunkin, Tolvanen sanaili
Jere Hellsten

 

Torjunnat:8-11

Ässät:5-7

Vastaanottoprosentti:55- 69

Syöttövirheet:15- 19

Hyökkäysprosentti: 34-48

Yleisöä: 408