Skip to main content
Uutiset

TUTO Volleylle ensimmäiset jatkosopimukset – Ruslan Zhbankov jatkaa päävalmentajana

By 13.4.2020No Comments

Lentopallon ykkössarjassa pelaava TUTO Volley on suunnannut katseensa haastavasta tilanteesta huolimatta jo tulevaan kauteen 2020-21. Seura on solminut yksivuotiset jatkosopimukset päävalmentaja Ruslan Zhbankovin, keskitorjuja Valtteri Aaltosen ja libero Roope Siliämaan kanssa. Lisäksi Urho Rytsän kaksivuotisesta sopimuksesta alkaa nyt toinen kausi.

Zhbankoville tuleva sesonki on jo kolmas TUTO Volleyn peräsimessä. Edelliset kaudet ovat sujuneet turkulaisittain mainiosti, sillä joukkue on sijoittunut kummallakin kaudella runkosarjassa kolmen parhaan joukkoon. Zhbankovilta löytyy rutkasti kokemusta penkin takaa myös Mestaruusliigasta, jossa hän toimi muun muassa Raision Loimun ja Pielaveden Sammon päävalmentajana. Tuolta aikakaudelta Ruslanilla on takataskussaan Suomenmestaruus Pielavedeltä vuodelta 2009. Zhbankovin Ja TUTO Volleyn tuoreessa jatkosopimuksessa on myös pykälä, joka mahdollistaa Ruslanin siirtymisen ulkomaille.

  • Ruslanin tasoiselle huippuvalmentajalle riittäisi ottajia maailman kovimmistakin sarjoista, joten on hienoa päästä jatkamaan yhteistyötä Suomen Turussa. Toki jatkosopimuksessa on taustalla monia syitä, mutta kahteen viime kauteen ollaan oltu molemmin puolin erittäin tyytyväisiä. Samalla saamme huippuvalmentajan jatkamaan myös Turun Seudun Urheiluakatemiassa, kommentoi urheilutoimenjohtaja Oskari Eko.

Keskitorjuja Valtteri Aaltoselle ensi kausi on myös jo kolmas Toverien miehistössä. 26-vuotias Raision Loimun kasvatti pelasi päättyneellä kaudella 20 ottelua ja saldosi niissä 88 pistettä eli keskimäärin 4,2 pistettä per ottelu. Aaltosen pelillinen vastuu kasvoi kauden edetessä Kimmo Kutinlahden pitkän poissaolon myötä. Nunnavuoren kotiyleisö pääsi menneellä kaudella moneen kertaan nauttimaan syöttöspesialisti Aaltosen pitkistä syöttöputkista, joissa miehen ilkeät leijasyötöt aiheuttivat vastustajien vastaanottopelille pahoja vaikeuksia.

Kuusamolaislähtöisellä Roope Siliämaalla on edessään toinen kausi TUTO Volleyn riveissä. Liberon paikalla operoiva Siliämaa palasi päättyneellä kaudella pelikentille pienen tauon jälkeen. 26- vuotias puolustuksen erikoismies pelasi täyden kauden 21 ottelua, jakaen liberovastuun yhdessä Henri Rajalan kanssa. Pallokarhujen kasvatti osoitti kauden kuluessa taistelijaluonnettaan pelastaessaan palloja lattiarajasta.

Jatkosopimus tulevalle kaudelle syntyi lopulta helposti.

  • Meillä oli menneellä kaudella tosi hauskaa yhdessä ja joskus vapaapäivinä jopa harmitti, ettei harjoituksia ole. Jatkosopimus oli selvä viimeistään, kun sain kuulla, että Ruslan jatkaa päävalmentajana.

Siliämaan katseet ovat jo tiiviisti ensi kaudessa.

  • Aloitin nyt pääsiäisenä omat kesätreenit, joiden fani olen. Uskon, että kunhan porukka tästä muotoutuu, niin jatkamme siitä, mihin nyt keväällä jäimme, Siliämaa totesi.

Urheilutoimenjohtaja Ekon mukaan joukkueen rakentaminen etenee hyvällä aikataululla.

  • Ruslanin jatko on meille iso juttu. Aaltonen syötti itsensä viime kaudella fanien (ja vastustajien) mieleen ja alkaa olla jo vahva peruskivi TUTO Volleyn kokoonpanossa. Siliämaan rauhallisuus oli ihailtavaa, vaikka hiihtokelejä ei Lounais-Suomessa tänä talvena nähty. Hahmotelma tulevan kauden joukkueesta on jo melko pitkällä ja useita neuvotteluja on käyty hyvässä hengessä.

 

Jere Hellsten