Otteluraportti

TUTO VOLLEY VOITTOON VIIDEN ERÄN VUORISTORADASSA

TUTO Volley- Isku

3-2 (25-11, 25-16, 22-25, 26-28, 16-14)

TUTO Volley palasi kahden tappiollisen vierasottelun jälkeen takaisin kotisaliin, jossa joukkue sai vastaansa Rantaperkiön Iskun Tampereelta. Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat kotijoukkueen selvää hallintaa, mutta pitkän erätauon jälkeen pelin luonne muuttui täysin ja Isku kuittasi nimiinsä kaksi seuraavaa erää. Vaiherikkaan viidennen erän TUTO Volley käänsi itselleen ja voitti pelin lopulta erin 3-2 (25-11, 25-16, 22-25, 26-28, 16-14).

Ottelun avauserissä TUTO Volleyn hyökkäyspeli oli monipuolista ja syötöt saivat vierasjoukkueen vastaanoton vaikeuksiin Iskun auttaessa vielä omilla virheillään. Turkulaisten puolelta erityisesti Aleksei Zhbankov oli kahdessa ensimmäisessä erässä oivassa vireessä, lisäksi isäntien torjuntapelaamin tylsytti hyvin Iskun laitahyökkäykset.

Tauon jälkeen myös tamperelaiset saivat pelin juonesta kiinni ja keikauttivat tilanteen päälaelleen. Kolmannessa ja neljännessä erässä puolestaan TUTO Volleyn vastaanottopelaaminen alkoi takkuilla ja hyökkäyspeli oli ajoittain hankalaa. Iskun hakkuri Paavo Korhonen käänsi myös omilla onnistumisillaan pelin kulkua, kotijoukkueen hyökkäykset pyörivät pääosin Ossi Rumpusen kautta. Neljännessä erässä TUTO Volley karkasi erän loppupuolella jo muutaman pisteen johtoon, mutta Isku kiri väkisin rinnalle ja ohi venyttäen ottelun viidenteen erän.

Lyhyeen päätöserään vieraat saivat lentävän lähdön ja johtivat parhaimmillaan jo viidellä pisteellä. TUTO Volleyn valmennusjohdon tekemät vaihdot onnistuivat ja joukkue nousi vielä ottelun voittotaisteluun muun muassa Valtteri Aaltosen onnistuneilla keskihyökkäyksillä.

Erän loppuhetkillä joukkueet etenivät tasatahtia, mutta ratkaisupalloissa kotijoukkue oli lopulta kovempi ottaen erä- ja otteluvoiton sekä kaksi pistettä plakkariin. Voitto nosti TUTO Volleyn sarjataulukossa toiselle sijalle, kun runkosarjaa on jäljellä enää kaksi kierrosta.

Tovereiden apuvalmentaja Ismo Pyöli oli kaksijakoisen ottelun jälkeen mietteissään

  • Otteluun lähdettiin hyvällä asenteella vaikean viime viikonlopun jälkeen ja kaksi ensimmäistä erää meni niin kuin pitikin. Tauon jälkeen tapahtui jotain, mitä usein lentopallossa tapahtuu ja sen jälkeen oli vain selviytymistä. Onneksi saatiin voitto kuitenkin kotiin, Pyöli totesi.

Viidennen erän comeback tosin lämmitti hiukan Iskan mieltä.

  • Hyvää oli se, että noustiin 5-0 tilanteesta mukaan, vaikka avitettiinkin vastustajaa virheillämme alussa. Joukkue kuitenkin nousi takamatkalta lyhyessä erässä ja saatiin taistellen viimeinen silaus pelille, apuvalmentaja tuumasi pelin päätyttyä.

 

Jere Hellsten