Otteluennakot

Toverit tavoittelee paluuta voittojen tielle

TUTO Volleyn pelit Ykkössarjassa jatkuvat jälleen sunnuntaina kotiottelulla, kun Nunnavuoreen vierailulle saapuu Rantaperkiön Isku Tampereelta. Tovereilla on edessään kasvojenpesun paikka murheellisen vierastuplan jälkeen. Viime viikonlopun kaksi 3-0- tappiota pudottivat turkulaiset runkosarjan kolmannelle sijalle ja Kuortane hengittää nelospaikalla jo niskaan tasapisteissä. Isku puolestaan löytyy sarjataulukon sijalta yhdeksän ja taistelee tosissaan vielä pääsystä pudotuspeleihin. Joukkueiden edellinen keskinäinen kohtaaminen oli lokakuussa Tampereella, tuolloin TUTO Volley riisti arvokkaat vieraspisteet Pyynikiltä erälukemin 0-3. Tuossa mittelössä TUTO Volleyn kovin pistelinko oli Ossi Rumpunen, joka keräsi 14 pistettä. Tamperelaisten korkeimman pistesaldon nettosi puolestaan Raision Loimunkin riveissä tällä kaudella nopeasti piipahtanut Paavo Korhonen 13 pisteellä.

Korhonen on ollut pisteiden valossa tehokas läpi kauden, tästä osoituksena koko ykkössarjan pistepörssin piikkipaikka. Keskimäärin Iskun hakkuri on tehtaillut ottelua kohden 20 pistettä.

Lähtökohdat tulevaan otteluun ovat Toverien kannalta jokseenkin samanlaiset kuin lokakuussa, nimittäin silloin turkulaiset olivat juuri edellisessä ottelussa kärsineet kauden avaustappionsa Kuortaneen vietyä sarjapisteet Nunnavuoresta. Syyskierroksella joukkue onnistui ryhtiliikkeessään mainiosti ja yrittää varmasti toistaa saman tempun myös kotiyleisönsä edessä.

Viime viikonlopun kahden peräkkäisen tappion reissu Savoon on asettanut TUTO Volleyn uuteen tilanteeseen tällä kaudella. Nyt joukkueen pitää kaivaa omasta pelistään esiin jälleen uusi vaihde runkosarjan kääntyessä lopuilleen ja pudotuspelien kolkuttaessa hiljalleen oveen. Savonlinnan ja Pielaveden kamppailut osoittivat jälleen kerran sen, ettei mikään ottelu ole ennalta pelattu. Tovereiden kannalta tässä vaiheessa tärkeintä on saada onnistumisia alle mahdollisimman monelle pelaajalle, jotta orastava tappioputki saadaan nopeasti poikki. Joukkue on työstänyt kuluneella viikolla valmennuksen johdolla peliään harjoituksissa ja on varmasti valmis antamaan kaikkensa Nunnavuoren sunnuntai-illassa. Tovereiden miehistöstä Isku-kamppailusta sivussa ovat hiihtolomia viettävät Ismo Moilanen ja Urho Rytsä.

Vierasjoukkue saapuu Turkuun neljän ottelun tappioputkessa, jonka aikana ryhmä on taipunut TUTO Volleyn tapaan vieraissa East Volleylle ja Sammolle ja kotisalissaan Kuortaneelle ja KyKy- Betsetille. Iskun peli pyörii pääosin juuri hakkuri Korhosen kautta. Onkin mielenkiintoista nähdä kykeneekö joukkueen passari Juuso Paananen löytämään passeillaan uusia ratkaisijoita esimerkiksi Simo Puttosesta tai Petteri Fribergistä. Sunnuntain ottelulla on iso merkitys tamperelaisten pudotuspelihaaveiden kannalta, sillä joukkueella on kaksi pistettä vähemmän kuin Sammolla ja Isku on pelannut vielä yhden pelin pielavetisiä enemmän.

Sunnuntain pelissä kannustavalla kotiyleisöllä on tärkeä rooli, sillä kevään peleissä myös henkinen puoli nousee isoon arvoon ja TUTO Volley saa taatusti lisää energiaa, kun kotisalissa on tunnelma kohdallaan.

 

Jere Hellsten