Skip to main content
Otteluraportti

TUTO Volley torjui Ettan kumoon avausvoitossaan

By 24.10.2021No Comments

Etta – TUTO Volley 0–3

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Vuori 17/+12 Vuorenmaa 15/+15, Kouki 8/+4

Etta: Petras 14/+1, Michelau 13/+5 Pennanen 9/+2

Parhaat pelaajat

TUTO Volley : Tatu Vuorenmaa

Etta : Niko Haapakoski

Prolibero: Henri Rajala, TUTO Volley

TUTO Volleyn pistejahti jatkui sunnuntaina Ouluhallissa toisen nollakerholaisen Ettan vieraana. TUTO Volley jätti ottelun jälkeen isännät yksin nollakerhoon, kun joukkue riuhtaisi ”apinan pois selästä” nappaamalla seurahistorian ensimmäisen voiton sekä sarjapisteet Mestaruusliigassa puhtaasti erälukemin 0-3 (17-25, 23-25, 23-25). TUTO Volley hallitsi kenttätapahtumia valtaosan pelistä ja kykeni tällä kertaa selvittämään myös vaikeatkin aaltoilevat vaiheet kunnialla. Erityisesti turkulaisten torjuntapelaaminen oli rautaisessa kunnossa läpi ottelun.

Päävalmentaja Ruslan Zhbankov oli helpottunut voittopelin päätteeksi.

  • Tämä oli erittäin tärkeä voitto meille. Toivotaan, että pelaajat saavat itseluottamusta tästä. Joukkue pelasi tänään niin hyvin kuin pitäisikin pelata. Kaikki osa-alueet toimivat hyvin.

Ensimmäisen erän alku edettiin puolenvälin krouviin saakka tasaisesti, oululaisilta onnistuivat laitapelaajat ja TUTO Volley puolestaan napsi pisteitä Ettan tehtyä virheitä. Turkulaiset pääsivät repimään ratkaisevan eron toimivien hyökkäysten ja pysäyttävien laitatorjuntojen avulla. Avauserässä vierailta säkenöi kolmikko Tatu Vuorenmaa, Tino Vuori ja Tuomas Siirilä. TUTO Volleyn erävoitto sinetöityi  Karri Kutinlahden pitkällä syöttövuorolla.

Toisessa erässä TUTO Volley kapusi heti alkumetreillä johtoon, eikä päästänyt oululaisia kertaakaan edelle, toki Etta kävi ajoittain rinnalla. TUTO Volleyn hyökkäyspelaaminen oli erässä vahvalla tasolla, kun pisteitä passari Matti Toivolan tarjoiluista moukaroivat laidoilta Eemeli Kouki, Siirilä ja Vuori. Kotijoukkue nousi loppuhetkillä aivan turkulaisten kantaan, mutta joukkue osoitti tässä oman vahvuutensa ja hoiti toisenkin erän kotiin kokeneen kaartin ja Vuorenmaan onnistumisten avulla.

Kolmannessa erässä nähtiin jälleen TUTO Volleylle alkukaudelta tuttua vuoristorataa, jossa joukkue repäisee hetkessä muutaman pisteen johdon ja seuraavassa hetkessä vastustaja ottaa eron kiinni. Kaava toistui erässä pariin kertaan, turkulaiset naputtelivat pisteitä vahvalla laitapelillään sekä hyökkäyksessä että torjunnassa. Joukkueen johtotähtenä häikäisi tehokkaasti operoinut Vuorenmaa, joka nappasi pelissä peräti kahdeksan torjuntapistettä. Ettan pisteiden tekeminen oli pitkälti Jakub Petrasin ja Michael Michelaun vastuulla. Helposti TUTO Volleyn kolmas erävoitto ei kuitenkaan irronnut. Oululaiset näyttivät jo kuittaavan kolmannen erän nimiinsä mentyään loppuhetkillä jo 23-20 johtoon. TUTO Volley ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan tykitti viisi pistettä putkeen, voitti erän ja koko ottelun. Ottelun kannalta kuvaavaa oli, että viidestä pisteestä neljä syntyi torjunnalla. Blokkien arkkitehteinä häärivät Vuori ja Vuorenmaa. TUTO Volleyn parhaana pelaajana palkittu Tatu Vuorenmaa kommentoi ottelua omaan ytimekkääseen tapaansa.

  • Nyt tuntuu paljon paremmalta kuin yleensä tällä kaudella pelien jälkeen. Pelasimme tänään ylipäätään hyvin.

 

Jere Hellsten