Skip to main content
Otteluraportti

TUTO Volley toistamiseen Ettaa parempi

By 29.10.2021No Comments

TUTO Volley – Etta 3-0

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Kouki 12/+11, Karttunen 12/+6, Kutinlahti 10/+6

Etta: Michelau 14/+6,  Pennanen 8/+2, Väisänen 6/+6

Parhaat pelaajat

TUTO Volley: Eemeli Kouki

Etta: Eetu Pennanen

Prolibero: Rajala

TUTO Volley kohtasi perjantaina toistamiseen lyhyen ajan sisällä sarjajumbona pisteittä olleen oululaisen Ettan. Turkulaisjoukkue toisti Kupittaalla sunnuntain Oulun kamppailun temppunsa vankalla esityksellä ja otti toisen voittonsa putkeen erin 3-0( 25-16, 25-21, 25-23 )

TUTO Volleyn parhaana palkittu Eemeli Kouki löysi voitosta huolimatta parannettavaa tuleviin otteluihin

  • Meillä on nyt ollut monesti tilanne, että ollaan johdettu eriä hyvin ja aletaan ehkä vähän löysäilemään ja tehdään henkilökohtaisella tasolla pari virhettä, sitten kun niitä tulee monelle pelaajalle samaan aikaan, niin se kertautuu. Kolmannessa erässä kaveri meinasi päästä peliin mukaan. Näitä pitäisi saada jatkossa vähennettyä. Yritän itse pelata virheetöntä peliä, mutta kuitenkin niin että on mahdollisuus tehdä pisteitä. Ei aina vedetä silmittömästi, Kouki totesi.

Ettan parhaana palkittu Eetu Pennanen ei löytänyt perjantain pelistä juurikaan positiivista.

  • Voisi sanoa, että olemme pienessä lukossa. Emme ole tällä hetkellä omalla tasollamme millään osa-alueella. Teemme hirvittävän työn kirimisessä ja sitten munaamme hölmöllä virheillä takaa-ajon. Se on toistunut monta kertaa. Meiltä löytyy kyllä taitoa, mutta peli pitää saada auki. Meillä on hyökkäyksessä vielä tekemistä.

Ottelun avauserässä nähtiin heti alussa suuri määrä pitkiä taisteluita, joissa pisteitä väännettiin tosissaan molemmin puolin. Alkuhetkillä etenkin TUTO Volleyn keskipelaaminen oli vahvassa vireessä Tatu Vuorenmaan ja Karri Kutinlahden johdolla. Vierasjoukkueelta pisteiden teosta vastasi lähinnä Michael Michelau. Mitä pidemmälle erä eteni, sitä paremmin kotijoukkue pystyi vääntämään pitkistä palloralleista pisteitä ja lähti karkuun Antti Karttusen ja Eemeli Koukin hyökkäyksillä. Lopullisesti TUTO Volley ratkaisi selkeän erävoiton Karttusen pitkällä ja tehokkaalla syöttövuorolla. Erä kruunautui Kutinlahden ässään.

Toisessa erässä TUTO Volley oli koko erän ajan kuskin paikalla, mutta Etta piti peliä tasaisena aivan kalkkiviivoille saakka. TUTO Volleyn kuitenkin hoiti erän riittävällä marginaalilla itselleen. Isäntien hyökkäyspeli pyöri tasaisesti ja passari Matti Toivola petasi paikkoja monipuolisesti hyökkääjille. Ettan onnistumiset tulivat edelleen vahvasti Michelaun ja Eetu Pennasen kautta. Turkulaisilla erän ratkaisijana hääri loppuhetkillä kokenut yleispelaaja Kouki. Lopullisen niitin iski ässäsyötöllään Toivola.

Kolmanteen erään pitkän tauon jälkeen juoksi taistelevan tehokas kotijoukkue, joka repäisi heti ensimmäisissä palloissa merkittävän eron. TUTO Volleyn hyvästä alusta kertoo omaa kieltään se, että Etta oli käyttänyt molemmat aikalisänsä TUTO Volleyn johtotilanteessa 10-3. Turkulaisten pistenikkarina alkurynnistyksessä hääri kolmanteen erään irti päästetty Einari Koivisto sekä kaksi perättäistä ässää tykittänyt Vuorenmaa. Oululaiset saivat aikalisiensä jälkeen henkeä päälle ja nousivat pikkuhiljaa peliin mukaan. Päätöserässä nähtiin jälleen pitkiä palloralleja, joissa joukkueet laittoivat kroppaa likoon pisteiden eteen. TUTO Volleylta hyökkäyksiä kenttään pommitti paljon kolmikko Karttunen- Kouki- Koivisto, vierailijoiden hyökkääminen muuttui myös monipuolisemmaksi erän edetessä, kun muun muassa Jakub Petras ja Nuutti Niinivaara onnistuivat. Erän lopusta muotoutui trilleri, kun Etta nousi pitkältä takamatkalta jopa tasoihin 23-23:een. Kotijoukkueen maltti kuitenkin piti tiukassa tilanteessa ja Kupittaalle saapuneet 502 katsojaa pääsivät juhlimaan puhdasta kotivoittoa. Yleisömäärä oli varsin mukava, kun otetaan huomioon, että TUTO Hockey pelasi samaan aikaan myös omaa kotiotteluaan. Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa oli mietteliäs pelin jälkeen,

  • Hirveältä tuntuu. Meidän ongelmamme on se, että haluamme hirveästi asioita, mutta oikaisemme asiassa. Ensin pitää tehdä teknis-taktisissa asioissa muutoksia, jotta pystyy kehittymään, pelkkä halu ei riitä. Hakkuripelimme ei ole riittävällä tasolla tähän liigaan.

TUTO Volleyn päävalmentaja Ruslan Zhbankov oli tyytyväinen täyteen pistepottiin.

  • Henkisesti oli paljon parempi pelata nyt , kun voitto oli jo taskussa .Olen erittäin tyytyväinen siihen, että voitimme aika kovan joukkueen. Mielestäni Etta ei pelaa vielä sen omalla tasolla. Uskon ,että he tulevat pelaamaan vielä hyvällä tasolla. Hyökkäys ratkaisi tänään pelin meille. Kaikki pelasivat tänään hyvin, erityisesti Koivisto tuli hyvin vaihtopenkiltä sisään ja Toivola pelasi toisen hyvän ottelun putkeen. Pidin tänään erityisesti siitä millainen ilmapiiri joukkueella oli, pojat kannustavat toisiaan, totesi TUTO Volleyn luotsi.

Ässät:8-3

Torjunnat: 5-4

Virheet:19- 18

Hyökkäysprosentti:51- 40

Vastaanotto: 73-71

 

Jere Hellsten