Skip to main content
Otteluennakot

Etta pääsee hakemaan revanssia Kupittaalla

By 27.10.2021No Comments

Alkukaudesta paljon vieraspelejä urakoinut TUTO Volley palaa perjantaina kotikentälle Kupittaan Palloiluhalliin, kun vieraaksi saapuu oululainen Lentopalloseura Etta. Joukkueet ovat toisilleen tuoreessa muistissa, sillä ne pelaavat vastakkain toistamiseen viiden päivän sisällä. Ensimmäisessä kohtaamisessa sunnuntaina Ouluhallissa TUTO Volley nappasi riemukkaasti kauden avausvoittonsa Mestaruusliigassa puhtaasti erälukemin 0–3. Turkulaisten valmennusjohto korosti pelin jälkeen sitä, miten tärkeä voitto oli koko joukkueelle. Perjantain mittelössä nähdään ensisilmäys siitä, vapauttiko voitto ja pistetilin avautuminen turkulaisryhmän peliesityksiä tappioiden sävyttämän alkutaipaleen jälkeen.

Vierasjoukkue Ettan alkukausi liigassa on ollut monivaiheinen. Joukkue aloitti kauden kentällä terävästi keräämällä kahdesta ensimmäisestä pelistään neljä pistettä, ne kuitenkin pyyhkiytyivät pois sarjataulukosta Ettan käytettyä otteluissa edustuskelvotonta pelaajaa. Tämän jälkeen joukkue on kärsinyt tappiot Ducksille, Akaalle ja viimeksi sunnuntaina TUTO Volleylle. Etta on tällä hetkellä ainoa joukkue Mestaruusliigassa, joka ei ole saalistanut vielä pistettäkään. Ettan hyökkäyspeli oli sunnuntain kohtaamisessa vahvasti laitapelaajaduon Jakub Petras ja Michael Michelau varassa. Kysymys kuuluukin: pystyykö ryhmä valmennuksensa johdolla kehittämään uusia ratkaisuja perjantain otteluun, vai onko vastuu edelleen ulkomaalaiskaksikon harteilla? Oululaisryhmällä on edessään Varsinais-Suomen kierros, kun se on ensin torstaina Loimaalla Hurrikaanin vieraana ja jatkaa siitä perjantaiksi Turkuun. Viime sunnuntain pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa Etta-leirissä ruoskittiin rajusti joukkueen omaa tekemistä, joten Kupittaalla saatetaan nähdä varsin ärhäkkä vierasjoukkue.

TUTO Volleyn kannalta avausvoiton lisäksi Oulun pelin parasta antia oli todella vahva torjuntapeli, joka pysäytti toistuvasti Etta-hyökkäyksiä. Turkulaisporukan keskitorjujat Tatu Vuorenmaa ja Karri Kutinlahti ovat olleet alkukaudella kovassa torjuntavireessä, tämän todistaa myös torjuntatilasto, jonka kärkipäässä molemmat herrat keikkuvat. Etenkin Vuorenmaa on saapunut liigakentille ennakkoluulottomalla otteella, jota kannattaa myös Kupittaan perjantai-illassa seurata.

TUTO Volleyn vahvuudeksi näyttäisi omalla tavallaan muodostuvan laaja kokoonpano. Perjantaina kokoonpanosta puuttuu loukkaantumisen vuoksi jälleen yksi pelaaja, ylävartalovammasta toipuva Ossi Rumpunen. Valmennusjohto on pystynyt pelien aikana kokeilemaan monia erilaisia kombinaatioita. Laajuudesta kertoo myös se, että Oulusta täydet pisteet napannut kuusikko sai kauden ensimmäisissä otteluissa vähemmän peliaikaa. Tämä tilanne kiristää taatusti joukkueen sisäistä kilpailua harjoituskentällä, kun taistellaan pääsystä perjantain avauskuusikkoon. Mehukkaimmat kamppailut käydään passareiden Jani Puputin ja Matti Toivolan sekä hakkureiden Einari Koiviston ja Tino Vuoren välillä. Keskitorjujaosastolla pakkaa hämmentää omalta osaltaan kolumbialaisvahvistus Camilo, joka esiintyy Etta-ottelussa ensimmäistä kertaa uudelle kotiyleisölleen.

Kupittaan perjantai-illan kruunaa itse ottelun lisäksi Leroyn sushit ja ottelun päättymiseen asti palveleva Volley Bar!

 

TUTO Volley – Etta

perjantaina 29.10. kello 18.30

Kupittaan palloiluhallissa

 

Jere Hellsten