Skip to main content
Otteluraportti

TUTO VOLLEY SELVÄÄN VOITTOON KÄRKIKAMPPAILUSSA

By 23.2.2020No Comments

TUTO Volley- Nurmon Jymy

3-0 (25-22, 25-10, 25-17)

Lentopallon Ykkössarjassa kakkosena oleva TUTO Volley sai runkosarjan viimeiseen kotiotteluunsa vieraita Pohjanmaalta, kun sarjakolmonen Nurmon Jymy saapui Nunnavuoreen. Tasaista avauserää lukuun ottamatta ottelu oli kotijoukkueen selkeää hallintaa ja kamppailu päättyikin TUTO Volleyn voittoon erin 3-0.

Ensimmäiseen erän Nurmo aloitti terävästi taistellen ja meni muutaman pisteen johtoon. Isännät kuitenkin nousivat nopeasti tasoihin, erityisesti keskitorjujana tunnettu Tuomas Koppanen oli vahvassa vireessä pelatessaan poikkeuksellisesti laidalla. Erän loppupuolella myös kotijoukkueen puolustus- ja torjuntapelaaminen alkoivat hiljalleen toimia, mikä loi pohjaa erävoitolle. Nurmon kova lataus kiehahti yli tilanteessa 20-16 ja TUTO Volley siirtyi 21-16 johtoon. Tilanteessa tuomarille tapahtui inhimillinen virhe, jonka hän korjasi välittömästi ottamalla uuden pallon. Tämä ei nurmolaisille kelvannut, eikä protestointi rauhoittunut edes keltaisen kortin jälkeen. Näin ollen hyvin koko kiihkeän ottelun hallinnassaan pitänyt tuomaristo joutui kaivamaan taskustaan punaista korttia.

Toisessa erässä TUTO Volley jatkoi vahvaa peliään ja lähti heti erän alussa karkumatkalle. Vierailijat eivät saaneet erässä omaa pelaamistaan kunnolla käyntiin, kun taas turkulaiset pyörittivät hyökkäyksiä onnistuneesti passari Jani Puputin johdolla.

Kolmannessa erässä turkulaisten ote ottelusta jatkui vakaana, etenkin Lauri Vanhanen ja Ossi Rumpunen takoivat pisteitä tasaisella tahdilla TUTO Volleyn laariin ja Aleksei Zhbankov onnistui torjunnoillaan pysäyttämään nurmolaisten hyökkäyksiä. Vierailijoiden toivonkipinä pysyi yllä lähinnä onnistuneilla laitahyökkäyksillä. Päätöserän puolenvälin jälkeen Nurmo alkoi sortua virheisiin ja kotijoukkue karkasi monipuolisella pelillään maisemiin.

TUTO Volley nappasi kotivoitolla täydet kolme pistettä sarjataulukkoon ja varmisti näin vähintään runkosarjan kolmospaikan itselleen, kun jäljellä on enää yksi kierros.

TUTO Volleyn apuvalmentaja Ismo Pyöli oli tyytyväinen joukkueen esitykseen.

  • Alkuhapuilun jälkeen joukkueen vastaanottopeli oli varmaa ja sitä kautta pystyttiin rakentamaan monipuolista peliä ja peli-ilme oli hyvä läpi ottelun. Joukkue onnistui kauttaaltaan hyvin, tästä kun vielä vähän parannetaan, niin aletaan olla valmiita pudotuspeleihin, totesi Pyöli.

Uudella pelipaikalla Nurmo-kamppailun hyvin operoinut Tuomas Koppanen oli mielissään Toverien suorituksesta

  • Peli meni joukkueelta tosi hyvin ja näytti paljon paremmalta kuin muutama viime peli, joissa on ollut vähän vaikeampaa. Nyt tuli kova joukkue vastaan, saatiin hyvä henki päälle ja peli näytti siltä, kun kuuluukin.

Omasta pelistään Koppanen jakoi kiitosta joukkuekavereilleen ja suuntasi katseita jo tulevaan

  • Henkilökohtaisesti peli sujui hyvin. Pitää vaan lyödä palloa, kun Jante heittää hyvää passia, niin muuta ei tarvita. Totta kai joukkue lähtee voittamaan Valepa-peliä, täysiä pelataan ja otetaan voitto tällaisella pelillä sieltäkin, niin on hyvä lähteä pleijareihin, Koppanen tuumasi.

 

Jere Hellsten