Skip to main content
Otteluennakot

Isojen panosten iltapäivä runkosarjan viimeisessä kotipelissä

By 20.2.2020No Comments

Vähiin käy ennen kuin loppuu, nimittäin sunnuntaina vuorossa on TUTO Volleyn osalta runkosarjan viimeinen kotiottelu. Nunnavuoren illasta ei taatusti panosta puutu, sillä sarjakakkonen Toverit saa vastaansa kolmannella sijalla roikkuvan Nurmon Jymyn.

Piste-eroa joukkueiden välillä on vain yksi piste, kun kummallakin runkosarjaa on pelaamatta vielä kaksi ottelua. Oman mausteensa kärkipään taisteluun tuo vielä nelospaikalta ponnistava Kuortane, joka on kaksi pistettä turkulaisia perässä, tosin Kuortane on pelannut yhden ottelun TUTO Volleyta ja Nurmoa vähemmän. Tovereiden napatessa Nurmo-kamppailusta puhtaan kolmen pisteen voiton, se varmistaa vähintään runkosarjan kolmannen sijan itselleen. Sunnuntain häviäjällä voi olla edessään päätyminen vielä runkosarjan nelospaikalle. Ykkössarjan pudotuspelitaistelu on vielä täydessä käynnissä myös sijoilla 5-9, jossa joukkueet mahtuvat kaikki kahdeksan pisteen sisään ja näistä yhden tiimin kohtalona on jäädä kokonaan ulos playoffeista, joten puolivälierien ottelupareja on vielä varsin haastava ennustaa.

Sunnuntain kamppailun joukkueet kohtasivat toisensa viimeksi marraskuussa Nurmossa. Tuossa pelissä oli kosolti tapahtumia, eikä tunnelmaakaan puuttunut.

Lopulta TUTO Volley niisti Pohjanmaalta voiton täyden viiden erän taiston päätteeksi lukemin 2-3, kruununa voitolle toimi Toverien hieno päätöserän comeback. Parhaita pistemiehiä marraskuun mittelössä olivat Nurmolta Mika Mäntylä 27:llä ja Kirill Borichev 24 pisteellä. Turkulaisista parhaimmat pistesaldot keräsivät Tuomas Siirilä 19:llä ja Ossi Rumpunen 16 pisteellä.

TUTO Volleyn helmikuu on ollut hieman hankala, kun kuukauden neljästä ottelusta on kertynyt kaksi voittoa ja yhtä monta tappiota. Tuoreimpana turkulaisten mielessä on varmasti viime sunnuntain kotiottelu Iskua vastaan, jossa peli oli kaksi ensimmäistä erää Toverien täyttä hallintaa, mutta sitten joukkue meni otteensa ja vieraat veivät kaksi seuraavaa erää. Viidennessä kotijoukkue näytti yleisölle taisteluilmettään venyen hienoon nousuun reilusta tappioasemasta ja käänsi lopulta ottelun nimiinsä. Pohjanmaalaisten kevätkausi on sujunut hieman mollivoittoisesti, sillä joukkue on voittanut vuodenvaihteen jälkeen pelaamistaan kahdeksasta ottelusta vain kolme. Viime viikonloppuna Nurmo taipui kovassa vireessä olevalle Pielaveden Sammolle erin 1-3.

Sunnuntain ottelussa katseet kannattaa kääntää siihen, miten kotijoukkueen puolustuspeli kykenee keskitorjujien Kimmo Kutinlahden ja Tuomas Koppasen johdattamana pysäyttämään nurmolaisten kovan kaksikon Mäntylä-Borichev, jonka kautta hyökkäykset paljon pyörivät.

Parivaljakon tehokkuudesta kertoo omaa kieltään myös Ykkössarjan pistepörssi, jossa Mäntylä on toisena ja Borichev löytyy seitsemänneltä paikalta. Vielä viime kaudella TUTO Volleyta edustaneella Kirkalla on varmasti paljon näyttöhaluja entisen kotiyleisön edessä. Tovereilla on heittää myös oma vastauksensa hyökkäystaisteluun, kun kokenut kaksikko Ossi Rumpunen ja Ismo Moilanen astelee kentälle. Ennakkoon tästä kärkipään kamppailusta on lupa odottaa tiukkaa ja tasaista vääntöä, joka toimii omalta osaltaan sopivana lämmittelynä niin pelaajille kuin yleisöllekin tulevia pudotuspelikamppailuja varten.

TUTO Volley- Nurmon Jymy sunnuntaina 23.2. kello 17.00 Nunnavuoren Palloiluhallissa.

 

Jere Hellsten