Skip to main content
Otteluraportti

TUTO Volley raapi tärkeän taisteluvoiton kotisalissa

TUTO Volley – PerPo 3-2

Parhaat pistemiehet
TUTO Volley: Tihumäki 29/+19, Groffier 16/+6, Karttunen 11/+5
PerPo: Gustavsson 23/+12, Wetter 14/+1, Shurdhi 12/+3

Parhaat pelaajat
TUTO Volley: Akseli Lankinen
PerPo: Ari-Matti Puhakka

Prolibero: Ville Sihvonen, TUTO Volley

Yleisöä:281

Kupittaan palloiluhallissa nähtiin kova kamppailu viimeistä pudotuspelipaikkaa ajatellen, kun sarjataulukon kahdeksantena majaillut Perungan Pojat ja yhdeksäntenä ollut TUTO Volley iskivät yhteen. PerPo saapui Turkuun ärsytettynä, kun joukkue hävisi edellisenä päivänä Loimulle Raisiossa. Isäntäjoukkue marssi kentälle levänneenä puolentoista viikon ottelutauon jälkeen.

Tauko näytti tehneen kotijoukkueelle hyvää, sillä ensimmäinen erä meni selkeästi TUTO Volleylle. Rovaniemeläiset aloittivat ottelun erilaisella avauskuusikolla. Tämän jälkeen kentällä nähtiin odotetun tasainen kamppailu, jonka kaksi seuraavaa erää voitti ”normaaliin ” avauskuusikkoon palannut PerPo Daniel Wetterin ja Fredric Gustavssonin astuttua eturiviin. Isäntäjoukkue ei kuitenkaan suostunut taipumaan, vaan käänsi ensin neljännen erän väkisin itselleen. sen jälkeen TUTO Volley hallitsi lyhyttä päätöserää alusta lähtien ja nappasi ratkaisevan erävoiton. TUTO Volleyn avainpelaajiin lukeutuivat ottelussa 29 pistettä
paukuttanut Matias Tihumäki ja 16 pistettä naputtanut William Groffier. Näin sarjatilanteen kannalta järisyttävän isot kaksi pistettä jäivät Turkuun erin 3-2 (25-13, 18-25, 22-25, 25-19, 15-10) PerPo joutui puolestaan tyytymään yhteen pisteeseen. Tämän tuloksen myötä joukkueet ovat sarjataulukossa tasapisteissä, TUTO Volley nousi kuitenkin kahdeksanneksi ja pudotuspelipaikalle, koska joukkueella on enemmän voittoja tilillään.

PerPon Ari-Matti Puhakkaa kismitti tappio kovan vääntämisen jälkeen.

  • Oli hyvä peli. Totta kai harmittaa se, ettei ratkaistu tätä peliä, kun meillä oli siihen mahdollisuus. Tuttuun kuusikkoon palaaminen oli varmasti isoin syy muutokseen, mutta kaikki saivat myös kasattua itsensä henkisesti toiseen erään, Puhakka mietiskeli.

TUTO Volleyn Akseli Lankinen oli mielissään siitä, miten joukkue nousi takaisin peliin vaikeiden vaiheiden jälkeen

  • Tärkeä voitto ja kaksi pistettä meille. Peli oli vuoristorataa, kuten meillä usein tällä kaudella. Toisessa ja kolmannessa erässä keskittyminen varmasti vähän herpaantui, mutta saimme onneksi pelin kasaan kahteen viimeiseen erään, veisteli Lankinen

PerPon päävalmentaja Guntis Atars ei ollut käärmeissään, vaikka tappio tulikin

  • Aika tasainen ottelu. Olen tyytyväinen tähän yhteen pisteeseen, varsinkin kun ottaa huomioon, että meiltä puuttui pelaajia kokoonpanosta, Atars sanaili.

TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksa suuntasi iloisena jo katseita tulevaan

  • Täytyy olla tyytyväinen, kun pisteet tällä kaudella PerPoa vastaan ovat 8-1 meille. Ensimmäisessä erässä vastaan tuli oletettu kuusikko ja saatiin se erä aika helposti. Sen jälkeen he palasivat normaaliin ja nostivat riskitasoa onnistuneesti. Olimme pulassa toisessa erässä ja kolmas olisi voinut kääntyä hyvällä nousulla meille, mutta ei ihan tullut. Tänään tuli kaksi pistettä ja ensi viikolla jatkuu. Keväällä yritetään mennä omien vahvuuksien kautta ja pyritään olemaan aina virkeitä, kun pelataan, Kuoksa totesi.

TUTO Volleyn täysi hallinta vaihtui PerPon erävoittoihin

TUTO Volley oli ensimmäisessä erässä kotisalinsa kiistaton herra, kun joukkue hallitsi kenttätapahtumia heti ensimmäisestä pallosta lähtien ja kuittasi erävoiton murskaavasti. TUTO Volley oli jokaisella osa-alueella rovaniemeläisiä edellä, etenkin kotijoukkueen syöttöpeli murjoi PerPon vastaanottoa William Groffierin johdolla. Hyökkäyspäässä TUTO Volleyn syömähammas hyökkäyksessä oli tehokkaasti tykitellyt Matias Tihumäki. PerPon tehot lepäsivät pitkälti hakkurina aloittaneen Wetterin varassa. Turkulaisten torjunta ja puolustus onnistuivat tylsyttämään pohjoisen joukkueen hyökkäyksiä kylmästi.

Pelin kulku muuttui toisessa erässä, kun vierailijat saivat paremmin juonesta kiinni ja taistelu tasoittui. Joukkueet etenivät erää pitkään rinta rinnan. TUTO Volleyn tehomiehenä hääri edelleen hakkuri Tihumäki. PerPolta pisteitä naputtelivat hakkuriksi siirtynyt Gustavsson ja keskeltä moukaroinut Wetter. Erän loppuvaiheilla rovaniemeläiset käänsivät tasaisen väännön edukseen kovan syöttöpelin johdolla, TUTO Volley alkoi painostuksen edessä sortumaan myös virheisiin.

Kolmannessa erässä PerPo jatkoi vahvaa myllytystään kapteeni Gustavssonin johdolla ja repi pienen etumatkan turkulaisiin heti kättelyssä. TUTO Volley teki alkuvaiheilla myös ison tukun virheitä, jotka avittivat vieraita entisestään. Pohjoisen joukkue näytti jo painelevan selvään erävoittoon ulkomaalaisvahvistuksiensa johdolla, mutta isäntäjoukkue ei suostunut taipumaan helpolla ja nousi 13-19- tappiotilanteesta peräti yhden pisteen päähän lukemiin 20-21. Kirin rakentajina toimivat Tihumäki, Groffier ja kapteeni Lankinen. Nousu sykähdytti myös Kupittaalle saapunutta yleisöä, mutta lopulta PerPo oli ratkaisevissa palloissa vahvempi ja siirtyi erissä 1-2-johtoon.

Isäntien pakka pysyi kasassa

Vierasjoukkue vei hienokseltaan myös neljännen erän starttia tuttujen nimien johdolla, TUTO Volleyn pisteet lepäsivät alussa lähes täysin Tihumäen harteilla. Kymmenen pisteen kohdalla turkulaiset nappasivat kuskin paikan Roope Keskisen syöttövuorolla. Tämän jälkeen joukkueet kamppailivat hetken tasaisesti pienillä eroilla, kunnes TUTO Volley nyppäsi ratkaisevan eron Tihumäen ja Keskisen tahdittaessa joukkuetta. Erä lyötiin pakettiin Lankisen kahdella ässäsyötöllä. Edessä oli TUTO Volleyn kaudelle tyypillisesti jälleen viides erä. Lyhyessä päätöserässä tahdin määräsi kotijoukkue. PerPo sortui loppuhetkillä virheisiin ja TUTO Volleyn puolustuspeli puolestaan parani. Päätöserän hahmoja olivat 18-vuotias Groffier, joka torjui, hyökkäsi ja vastaanotti pohjoisen joukkueen kumoon sekä Tatu Vuorenmaa, joka viihtyi syöttöruudussa onnistuneesti pitkän tovin. PerPo taisteli kuitenkin loppuun saakka ja selvitti peräti kolme kotijoukkueen ottelupalloa, mutta lopulta Tihumäki jyräytti ottelun päätökseen.

– Jere Hellsten