Skip to main content
Otteluennakot

Isot pisteet jaossa lauantai-illassa

Kupittaan palloiluhallin ilma sähköistyy lauantai-iltana, kun TUTO Volley isännöi Perungan Poikia Mestaruusliigan kamppailussa. Ottelusta ei todellakaan panoksia puutu, kun jaossa ovat äärimmäisen arvokkaat sarjapisteet. Kumpikin joukkue taistelee kynsin ja hampain kahdeksannesta sijasta eli viimeisestä pudotuspelipaikasta. PerPo on tällä hetkellä sarjataulukossa kahdeksantena, mutta TUTO Volley kärkkyy yhdeksäntenä pisteen päässä rovaniemeläisistä. Oman lusikkansa playoff-soppaan heittää vielä Vantaa Ducks, joka puolestaan on tasapisteissä TUTO Volleyn kanssa. Runkosarja alkaa pikkuhiljaa kääntyä loppusuoralle, sillä lauantain jälkeen PerPolla on jäljellä enää kolme peliä, TUTO Volleylla viisi ja Ducksilla neljä.

Kupittaan taistelupari on kohdannut toisensa tällä kaudella kahdesti, molemmilla kerroilla TUTO Volley on poistunut kentältä voittajana, ensin lokakuussa Turussa isännät olivat puhtaasti vahvempia erin 3-0 jykevän torjuntapelin asettaessa pelin askelmerkit. Puolitoista viikkoa sitten joukkueet väänsivät Rovaniemellä tulisesti pisteistä playoff-hengessä ja periksiantamaton TUTO Volley ryösti pisteet pohjoisesta erin 1-3. Etenkin kolmannessa erässä TUTO Volley esitti kovan venymisen, kun se selvitti peräti kahdeksan vastustajan eräpalloa ja riisti hikisen taistelun jälkeen erävoiton nimiinsä. Tämä on taatusti jättänyt pohjoisen joukkueelle nälkää ja se haluaa kuitata kalavelat Turussa. Rovaniemen ottelussa tunteet alkoivat jo hiljalleen räiskyä ja kiristyvä sarjatilanne varmasti nopeuttaa entisestään tunteiden lämpenemistä Kupittaan kattilassa. PerPolla on viikonloppuna edessään Varsinais-Suomen kiertue, kun perjantaiksi rovaniemeläiset matkustavat Raisioon Loimun vieraaksi. TUTO Volley puolestaan saapuu viikon ainoaan otteluunsa levänneenä, joten on mielenkiintoista nähdä, kumpaa joukkuetta tämä asetelma lopulta suosii.

TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksan mukaan kotijoukkue on latautuneen oloinen ottelun alla.

  • Joukkueella ajatukset ovat vahvasti pelissä. Perjantaina käydään vielä Kerttulassa katsomassa millä miehistöllä PerPo todennäköisesti tulee meitä vastaan. Kaksi kovaa lyöntipuolen miestä sieltä pitää pysäyttää, Kuoksa tuumaili.

Taisteluparit valmiina

Rovaniemeläisten hyökkäyksen kiistaton ykköstähti on ruotsalaishakkuri Fredric Gustavsson, joka on tällä hetkellä liigan pistepörssissä toisena 534 pisteellä, joten TUTO Volleyn puolustuksen on syytä pysyä hereillä ruotsalaiskanuunan pommitusten edessä. Gustavsson oli joukkueiden edellisestä kohtaamisesta sivussa sairastelun vuoksi. Hakkuritähden tuuraaja osoittautui myös kovaksi luuksi, sillä keskitorjujana normaalisti pelaava jenkki Daniel Wetter paukutti neljän erän otteluun hurjat 37 pistettä. Wetter on tunnettu kovasta pompustaan ja hyökkäykset lähtevät korkealta ja kovaa ympäri kentän. PerPon ulkomaalaistrion täydentää Alvi Shurdhi, joka pamauttaa palloa laidalta tehokkaasti.

TUTO Volleyn puolelta voidaan nostaa esiin passari ja kapteeni Akseli Lankinen, joka on johtanut joukkuetta mainiosti läpi kauden esityksillään, mutta loppukauden peleissä kärkipelaajien vastuu korostuu entisestään.
Lankinen pystyy kovalla ja vaihtelevalla syötöllään horjuttamaan vastustajan vastaanottoa. Passipelissä TUTO Volley-kippari kykenee tarjoilemaan hyökkäystontteja heikommistakin asetelmista. Tätä kaikkea tarvitaan myös lauantaina.

Joukkueen sytyttäjät nousevat usein tiukoissa peleissä avainrooleihin. TUTO Volleyn hengenluoja on keskitorjuja Roope Keskinen. Hän ei arastele tuulettaa antaumuksella oman joukkueen onnistuneita suorituksia ja antaa sitä kautta lisäbuustia muille. Keskinen on kauden aikana kunnostautunut myös keskikaistalla terävänä hyökkääjänä ja torjujana. Lauantain potentiaalinen jokerikortti on William Groffier, joka on kevätkaudella murtautunut turkulaisten avauskuusikkoon räväköillä otteillaan. Viime viikonloppuna Groffier vieraili Italiassa tutustumassa milanolaisen Power-Volleyn toimintaan. Kupittaalla nähdään kenties väläys siitä, mitä Milanosta on jäänyt pelillisesti taskuun. Jännittävässä ottelussa myös kotiyleisön rooli korostuu, TUTO Volley metsästää vimmatusti seurahistoriansa ensimmäistä pudotuspelipaikkaa Mestaruusliigassa ja voitolla se olisi jälleen yhden askeleen lähempänä.

Päävalmentaja Kuoksalla on myös oma viestinsä turkulaisyleisölle.

  • Ilmassa alkaa olla playoff-henkeä, joten näyttäkää turkulaiset tunteet myös katsomassa, tiivisti Kuoksa.

Ottelu alkaa lauantaina vasta kello 18.30. Pelin jälkeen tapahtumien läpikäynti jatkuu hallin yläkerrassa jälkipeleissä, joissa vierailee TUTO Volleyn puolelta myös valmennusta ja pelaajia.

TUTO Volley – PerPo

lauantai 18.2. kello 18:30

Kupittaan palloiluhallissa

– Jere Hellsten