Skip to main content
Otteluraportti

TUTO Volley pysäytti betonimiesten myllyn ennätysyleisön edessä Kupittaalla

TUTO Volley – KyKy-Betset 3-1

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Tihumäki 17/+3, Siirilä 13/+5, Karttunen 11/+1
KyKy-Betset: Keskinen 19/+10, Petrusevics 15/+5, Pöllänen 10/+7

Parhaat pelaajat
TUTO Volley: Tuomas Siirilä
KyKy-Betset: Mauri Kurppa

Prolibero: Risto Ruohola, TUTO Volley

Yleisöä:801

Kupittaan palloiluhallissa nähtiin Mestaruusliigan peräpään kamppailu, kun sarjataulukon kymmenentenä oleva TUTO Volley isännöi sarjajumbo KyKy-Betsetiä. Peli oli tasaista vääntöä, jossa turkulaiset korjasivat kaksi ensimmäistä erää nimiinsä, etenkin toisessa erässä isäntäjoukkue esitti vahvan näytteen taidoistaan Kupittaalle saapuneelle kauden ennätysyleisölle, 801 katsojaa. KyKy-Betset voitti Aivars Petrusevicsin johdattamana tauon jälkeen kolmannen erän, mutta TUTO Volley oli jälleen neljännessä erässä etevämpi ja vei täydet sarjapisteet erin 3-1 (25-21,25-19, 19-25, 25-21). Voiton myötä turkulaiset nousivat sarjataulukossa yhden pykälän ylöspäin.

KyKy-Betsetin parhaana palkittu Mauri Kurppa ei säästelyt sanaista arkkuaan tappion kaivertaessa mieltä.

  • Jos tällä tasolla ei käytä saumoja, niin turpaan tulee joka kerta. Ensimmäinen erä oli ihan hyvä, sen jälkeen omaa sössimistä ja kaveri käytti paikkansa hyödyksi. TUTO Volley oli nöyrässä perustyössä meitä parempi. Mistään tappioiden aiheuttamasta huonosta kierteestä on turha puhua. Lauantaina lähdetään taas voittamaan peliä.

TUTO Volleyn parhaana palkitun Tuomas Siirilän mukaan ottelu oli joukkueelta onnistunut.

  • Meiltä oli ihan ok suoritus. Saatiin oma taso pidettyä muutamaa alamäkeä lukuun ottamatta, joissa tehtiin tyhmiä ratkaisuja. Isoveljen kohtaaminen toi lisälatausta varsinkin, kun Tommi syötti paljon minulle, mutta sain lyötyä palloja myös hänen käsistään. Vein ehdottomasti tämän kaksinkamppailun.

KyKy-Betsetin päävalmentaja Eduard Venski manasi ryhmittymänsä virheitä.

  • Meiltä hyvä alku, mutta sitten tuli virheitä ja annoimme vastustajalle mahdollisuuden, he pelasivat hyvin. Varsinkaan toisessa erässä emme voineet mitään. Kolmannessa erässä passarivaihto toimi, mutta se ei riittänyt. Tasomme heitteli tänään, se on vaikeaa, jos emme tee pisteitä helpoista palloista. Olen tyytyväinen erätauon jälkeiseen taisteluun.

Kotijoukkueen päävalmentaja Olli Kuoksa oli hyvillään Kupittaan tunnelmasta.

  • Joukkue oli hyvin henkisesti valmistautunut ja pelasi hyvin kolmatta erää lukuun ottamatta, jossa mentiin vähän pelisapluunasta ulos. Neljännessä erässä oli vaikea alku, mutta käänsimme pelin itsellemme. Tänään oli yksi hienoimmista tapahtumista, mitä olen runkosarjassa nähnyt, kiitos siitä yleisölle. Pelimme on mennyt eteenpäin ja kollektiivi voi viedä meidät vielä pitkälle. Häviöt paljastavat uusia puolia pelaajista niin pelillisesti kuin henkisestikin, mutta ne oikein käsittelemällä voi tulla vahvemmaksi ja meille on käynyt niin. Sitä kautta voidaan voittaa pelejä.

TUTO Volley kuskin paikalla ennen taukoa

Avauserässä nähtiin paljon pitkiä palloralleja, joissa KyKy-Betset oli usein vahvempi ja siirtyi muutaman pisteen johtoon. TUTO Volley kuitenkin kiri eron umpeen nopeasti hakkuri Matias Tihumäen hyökkäysten siivittämänä. Joukkueet kulkivat tasatahtia, kun molemmilla laitahyökkäykset nakuttivat tehoja. Kotijoukkue repäisi kuitenkin lopulta erävoittoon riittävän eron, kun torjunta hyydytti Kyyjärveläisten yritykset laidalta ja TUTO Volleyn hyökkäys liekehti myös viimeisissä palloissa.

Kamppailun toista erää kuljettiin alusta loppuun vastustamattomasti jyränneen TUTO Volleyn tahdissa, kun turkulaisryhmä repäisi heti startissa eroa vierailijoihin. Kotijoukkueen passari Akseli Lankinen ruokki hyökkääjiä tasaisesti, onnistujiin lukeutuivat tehokkaat yleispelaajat Antti Karttunen ja Tuomas Siirilä, joka oli selkeästi saanut sytykettä isoveli Tommin kohtaamisesta. KyKy-Betset oli avauserissä paljolti Oskari Keskisen ja Petrusevicsin tehojen varassa, kun joukkueelle sateli vielä virheitä, niin isännät karkasivat maisemiin.

KyKy-Betset venytti ratkaisua

Kolmannessa erässä TUTO Volley näytti jo menevän menojaan toimivilla laitahyökkäyksillään, joita pommittivat pääosin Siirilä ja Tihumäki. Kyyjärveläiset kuitenkin paransivat hyökkäystään passarivaihdon jälkeen, samalla kun turkulaiset tekivät virheitä ja erä kääntyi vieraille. Kyyjärven ratkaisijana hääri toistuvasti Petrusevics.

Neljännen erän alussa KyKy-Betset oli jo hieman niskan päällä, mutta Olli Kuoksan nopea aikalisä toimi ja TUTO Volley nousi takaisin peliin saaden tekemiseensä lisää energiaa. Erää edettiin hetken tasatahdissa, mutta puolenvälin jälkeen TUTO Volley pystyi kääntämään pitkiä taistelupalloja edukseen ja peliesitys otti lisää tuulta alleen. Isänniltä uusina niminä parrasvaloihin astuivat keskitorjujat Tatu Vuorenmaa ja Roope Keskinen. TUTO Volley marssi monipuolisella tekemisellä lopulta voittoon saakka. TUTO Volleyn pelit jatkuvat jo lauantaina kotipelillä Kokkolan Tiikereitä vastaan.

– Jere Hellsten