Skip to main content
Otteluraportti

TUTO Volley päihitti Hurrikaanin suoraan kolmessa erässä

By 7.11.2021No Comments

TUTO Volley – Hurrikaani 3–0

Parhaat pelaajat

TUTO Volley: Tuomas Siirilä

Hurrikaani: Antti Ropponen

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Kutinlahti 13/+10, Siirilä 13/+7, Vuori 9/+7
Hurrikaani: Ropponen 15/+7, Muukkonen 12/- 1, Marttila 12/+5

Yleisöä: 588

Kupittaan palloiluhallissa oli lauantaina kovaa paikalliskamppailun tunnelmaa, kun TUTO Volley ja Hurrikaani-Loimaa kohtasivat ensimmäistä kertaa Mestaruusliigassa. Peli oli TUTO Volleyn selvästi hallitsemaa ensimmäistä erää lukuun ottamatta varsin tasaista vääntöä sarjapisteistä. Erien loppuhetkillä kotijoukkue näytti ratkaisuissaan kovuutta ja täydet sarjapisteet jäivät Turkuun puhtaasti erin 3-0 (25-16, 25-23, 29-27).

TUTO Volleyn päävalmentaja Ruslan Zhbankov oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen.

  • Koko joukkue pelasi hyvin. Tänään ei ollut huipputason lentopalloa, mutta voitto tuli ja se on tärkeää. Passari Toivola pelasi hyvän pelin kokonaisuudessaan ja molemmat hakkurit onnistuivat, eikä Vuori pelannut huonosti, vaikka vaihto tulikin. On vaikeaa löytää oikeaa hetkeä vaihdolle. Pelissä oli hyvää taistelua molemmilta joukkueilta. Hurrikaanin nuoret yleispelaajat olivat hyvässä kunnossa. Kolmannessa erässä meidän joukkueen kantti oli aika kova, totesi Zhbankov.

Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heinon näkökulmasta ottelu oli tuskainen.

  • Pelin alku oli meille hankala, eikä se helpottanut hirveästi pelin kuluessakaan. Koko ajan oli käsijarru päällä. Kolmannessa erässä johdettiin useaan otteeseen, niissä tilanteissa pitäisi olla kokeneempi ja kylmänviileä tappaja. TUTO Volleyn koko joukkue oli vahva, mutta kyllä passari Toivola on se liima ryhmässä. Matti pelasi hyvän ottelun, enkä muuta odottanutkaan, Heino sanaili.

Ottelun avauserään TUTO Volley sai heti mainion alun ja hyppäsi selkeästi kuskin paikalle, eikä luovuttanut otettaan koko erän aikana. Kotijoukkueen pistetehtailua johtivat juuri Hurrikaanista Turkuun saapuneet Tino Vuori, Eemeli Kouki ja Karri Kutinlahti. TUTO Volleyn torjunta- ja puolustuspelaaminen toimi erässä hienosti ja joukkue sai vaimennettua toistuvasti Hurrikaanin hyökkäyksiä. Loimaalaisten onnistumiset olivat alkuhetkillä pitkälti hakkuri Antti Ropposen varassa. TUTO Volleyn hyökkäyspelaaminen pyöri passari Matti Toivolan käsistä monipuolisesti ja vastuut hyökkäyksien päättämisestä jakautuivat usealle pelaajalle. Erän loppupuolella myös vierailijat saivat peliään hieman auki, mutta TUTO Volley oli jo repinyt tukevan eron ja kruisaili selvään erävoittoon.

Toisessa erässä peli tasoittui melkoisesti ja joukkueet etenivät tasaväkisesti aina viimeisiin palloihin saakka. Pelaamista värittivät molemmin puolin lukuisat syöttöruudussa tehdyt virheet. Erän alkumetreillä TUTO Volleyn hyökkäyspeli pyöri pääasiassa laidoilta, kun Tuomas Siirilä, Kouki ja Vuori moukaroivat palloa kenttään. Vierasjoukkue vastasi tähän myös omalla laitakolmikollaan Ropponen, Aleksi Muukkonen ja Luka Marttila. Mitä pidemmälle erässä mentiin saivat turkulaiset myös keskipeliä käyntiin Kutinlahden johdolla. Turkulaisisännät pystyivät luomaan puolenvälin jälkeen jo pienen hajuraon Toivolan syöttövuorolla, mutta Hurrikaani pysytteli tiukasti tuntumassa. Tiukoissa ratkaisupalloissa TUTO Volley pystyi kääntämään tilanteet niukasti itselleen ja kuittasi toisen erävoiton.

Pitkän tauon jälkeen kentällä nähtiin terävämpi loimaalaisryhmä, joka paukutti pisteitä nuoren yleispelaajaduon Muukkonen- Marttila siivittämänä. TUTO Volley joutui heti erän alussa takaa-ajajaksi ja joutui läpi erän jahtaamaan Hurrikaania. Kotijoukkueen kirimisen johtohahmona hääri Siirilä, joka onnistui mukavasti pelin jokaisella osa-alueella napsimaan pisteitä tililleen. Toisen erän tapaan molemmat joukkueet tekivät edelleen monia virheitä syöttöruudussa. Tovin verran jo näytti siltä, että Hurrikaani venyttää ottelun vielä neljänteen erään vahvojen laitahyökkäysten ja TUTO Volleyn virheiden avittamana. Loimaalaiset johtivat jo parhaimmillaan 21–24 ja joukkueella oli kolme eräpalloa, mutta TUTO Volley esitti Kupittaan kotiyleisölle venymiskykyään selvittämällä tukalan tilanteen Kutinlahden ja Vuorenmaan kovilla ratkaisuilla, jälkimmäinen paukutti syöttövuorollaan kaksi ässää putkeen. Erän lopullista ratkaisua haettiin lopulta jatkopalloista, joissa TUTO Volley pääsi monesti yrittämään ottelun katkaisua, mutta vasta neljäs ottelupallo toi ratkaisun Kutinlahden jyräytettyä ässän kenttään ja turkulaisyleisö pääsi juhlimaan toista kotivoittoa putkeen.

TUTO Volleyn parhaana palkittu Tuomas Siirilä kiitti valmennusta vastuusta pelaamalla oivan ottelun.

  • Oli mukava päästä pelaamaan taas pitkästä aikaa. Tänään pelattiin tosi hyvin joukkueena. Hyökättiin, puolustettiin ja varmistettiin hyvin, harjoitukset ovat enteilleet tällaista. Onneksi se saatiin irti nyt pelissä, Siirilä niputti.

Hurrikaanin parhaana palkittu Antti Ropponen ei löytänyt tappiosta juurikaan positiivisia asioita.

  • Oli erittäin vaikeaa tänään, annettiin vastustajalle paljon virheitä ja oma peruspelaaminen oli välillä ankeaa. Emme olleet omalla tasolla. Vastaanotto oli vähän heikkoa myös, Ropponen harmitteli.

Ässät 10–5

 Syöttövirheet 11–17

Torjunnat 8–3

 Hyökkäys% 43–42

Vastaanotto% 25–34

 

Jere Hellsten