Skip to main content
Otteluennakot

Paikalliskamppailu lauantain herkkupalana Kupittaalla

By 4.11.2021No Comments

Lauantai-iltana Kupittaan palloiluhallissa on taatusti aistittavissa kiihkeän paikallisväännön tuntua, kun Mestaruusliigassa yhdeksäntenä porhaltava kotijoukkue TUTO Volley haastaa sarjataulukon seitsemäntenä olevan Hurrikaani-Loimaan.

MISTÄ LÖYDÄN AUTOLLE PARKKIPAIKAN?

ENNAKKOLIPUT: Seat4Me // Lippu.fi

Molemmilla joukkueilla kauden ensimmäiset pelit lähtivät yskähdellen käyntiin, mutta nyt pelaaminen on hieman auennut. Hurrikaani kärsi tappiot kauden neljässä ensimmäisessä ottelussa, mutta nappasi sen jälkeen kolme voittoa putkeen kukistamalla Raision Loimun, Vantaa Ducksin sekä Ettan. Tuoreimmassa kamppailussaan loimaalaiset kärsivät tappion kotisalissaan ennakkosuosikki VaLePalle erin 0–3. TUTO Volleyn kauden startti oli mollivoittoinen viiden peräkkäisen tappion myötä, mutta turkulaisryhmä saapuu lauantain paikallispeliin orastavassa kahden ottelun voittoputkessa, kun TUTO Volley kaatoi oululaisen Ettan kahdesti viikon sisällä. Lauantain ottelun joukkueet ovat toisilleen tuttuja jo harjoituskaudelta, jolloin ne kamppailivat vastakkain kahdesti. Molemmilla kerroilla Hurrikaani oli parempi eräluvuin 3–1.Tämä saattaa antaa turkulaisille vielä hieman lisää voitonhalua ja taistelutahtoa, kun kiistakumppanit taistelevat ensimmäistä kertaa sarjapisteistä Mestaruusliigassa. Pelissä ovat tavallisten sarjapisteiden lisäksi jaossa myös Siljan Maljan pisteet, jotka kertyvät Hurrikaanin, TUTO Volleyn ja Loimun keskinäisistä peleistä. TUTO Volleylta lauantain kokoonpanosta puuttuu loukkaantumisen vuoksi edelleen yksi pelaaja, ylävartalovammasta toipuva Ossi Rumpunen.

Otteluun lisää sytykettä tarjoaa myös se tosiasia, että monelta TUTO Volleyn pelaajalta löytyy kokemusta myös Hurrikaanin paidasta. Nelikko Karri Kutinlahti, Eemeli Kouki, Tino Vuori ja Matti Toivola haluaa varmasti olla parhaimmillaan, kun vastassa on entinen joukkue. On mielenkiintoista nähdä, marssiiko koko kvartetti ensimmäisessä erässä avauskuusikkoon. Kouki myöntää, että odotuksia peliä kohtaan on ilmassa.

  • Kyllähän sitä odottaa jo henkilökohtaisella tasolla mukavasti lauantaita. On meille joukkueena tärkeä peli pisteiden kannalta ja oma historia Hurrikaanissa tuo myös mausteensa peliin. Ottelutapahtumassa on myös hyvät setit tarjolla ja kuskikin kannattaa hommata mukaan, Kouki vinkkaa yleisölle ja toivottaa myös loimaalaisfanit tervetulleeksi Kupittaalle.

Vasta kauden kynnyksellä TUTO Volleyn remmiin liittyneen kokeneen yleispelaaja Koukin kone on lämmennyt peli peliltä parempaan iskuun ja palloa on niitattu kenttään kiihtyvällä tahdilla. Vastustaja Hurrikaanin puolelta alkukauden positiivinen yllättäjä on ehdottomasti ollut yleispelaaja Luka Marttila. 18-vuotias Maskun Katajan kasvatti on tullut ryminällä sisään Mestaruusliigan ympyröihin, eikä ole juurikaan kuvia kumarrellut. Yksi kuuman paikallistaiston jännittävimmistä taistelupareista saattaa hyvinkin syntyä tämän kaksikon välille.

Hakkuripelissä nähdään luultavasti myös kova otatus, kun TUTO Volleyn kaksikko Einari Koivisto – Tino Vuori haastaa Mestaruusliigassa jo aiemmin mainetta niittäneen Antti Ropposen taisteluun laitapelin herruudesta. TUTO Volleyn valmennusjohto mainitsi Etta-ottelun lehdistötilaisuudessa joukkueen positiivisesta ja kannustavasta peli-ilmeestä. Hurrikaani-kamppailun voisi kuvitella nostavan turkulaisryhmän tahtotilaa vielä aavistuksen verran korkeammalle. Loimaalaisvierailla on kasassa nuorentunut joukkue, joka on ensimmäisissä otteluissa hionut yhteispeliä kohdalleen ja tulee lauantaina heittämään isännille kovan haasteen. TUTO Volleyn vahvuus on alkukaudesta ollut joukkueen tasaisuus, eikä yksikään pelaaja ole noussut muiden yläpuolelle. Kupittaan paikallisderbyssä juuri tasaisuus saattaa nousta isoon arvoon ottelua ratkaistaessa. Ennakkoasetelmat povaavat tasaista ja viihdyttävää kamppailua lauantaille, jota kannattaa tulla seuraamaan runsaalla joukolla myös hieman kauempaakin.

Kupittaan lauantai-illan kruunaa itse ottelun lisäksi Leroyn sushit ja ottelun päättymiseen asti palveleva Volley Bar!

TUTO Volley – Hurrikaani lauantaina 6.11. kello 18.00 Kupittaan palloiluhallissa

 

Jere Hellsten