Otteluennakot

Toverit sunnuntaina kettujahtiin kotisalissa

TUTO Volley palaa kolmen viikon tauon jälkeen pelikentille sunnuntaina, kun joukkue saa vieraita kaukaa pohjoisesta Napapiirin Pallokettujen saapuessa Turkuun.

Isännät lähtevät sunnuntain kamppailuun ehdottomina ennakkosuosikkeina, sillä TUTO Volley majailee tällä hetkellä ykkössarjan toisella sijalla ja NaPa puolestaan on sarjajumbona, eikä joukkue ole kyennyt nappaamaan pelaamistaan 15 ottelusta yhtään voittoa. Tovereilla ei kuitenkaan ole varaa lepsuiluun, sillä esimerkiksi joulukuussa pohjoisen kettulauma kiusasi sarjajohtaja Lempo-Volleyta venyttämällä ottelun viidenteen erään. Joukkueet ovat pelanneet tällä kaudella jo kerran vastakkain, tämä tapahtui marraskuussa Rovaniemellä, jolloin Toverit oli tyly vieras ja nappasi täydet sarjapisteet tyylipuhtaalla 0-3- voitolla. Joukkueiden parhaita pistemiehiä edellisessä keskinäisessä ottelussa olivat TUTO Volleylta Tuomas Siirilä 14 pisteellä ja Ossi Rumpunen 13:lla. Pallokettujen puolelta tehokkaimpia pelureita olivat Sampsa Lokka 12:lla ja Leevi Alajärvi 7 pisteellä.

Molemmilla joukkueilla on takanaan kolmen viikon mittainen huilitauko peleistä, jonka aikana ryhmät ovat pystyneet hiomaan taktisia kuvioita kuntoon loppukautta ajatellen, tosin Palloketut kohtaavat lauantaina Vammalassa VaLePan ennen Turun vierailuaan. Tammikuun aikana rovaniemeläiset ehtivät pelaamaan kolme ottelua, joista tuloksena tappiot niin Sammolle, Kyky-Betsetille kuin Nurmon Jymyllekin.

TUTO Volley puolestaan esiintyi tammikuussa pelikentällä kahdesti ja voitti kummankin ottelun. Ensin joukkue kellisti rutiinisuorituksella vieraissa Karhulan Veikot ja heti perään seuraavana viikonloppuna Toverit ottivat hurmoksellisen kotivoiton sarjakärki Lempo-Volleysta. Tuon ottelun positiivisinta antia arvokkaiden sarjapisteiden lisäksi, oli ehdottomasti joukkueen esittämä sitkeys, jolla se selvitti kärkikamppailun haastavat hetket.

Pieni hengähdystauko otteluista on tullut turkulaisleirissä hyvään saumaan, sillä TUTO Volley pelaa helmikuun aikana viisi ottelua ja kuudes, runkosarjan päättävä kamppailu on vuorossa heti maaliskuun 1. päivä.

Helmikuun ottelurumban aikana onnistujia tullaan tarvitsemaan myös kokeneiden johtavien pelaajien takaa, joten on mielenkiintoista nähdä saavatko esimerkiksi Antti Arminen, Urho Rytsä tai Lauri Rantanen TUTO Volleyn valmennusjohdolta paljon vastuuta Nunnavuoren sunnuntai-iltapäivässä. Vieraiden puolelta huomio kiinnittyy hakkuri Sampsa Lokkaan, joka on Pallokettujen sisäisen pistepörssin kärkimies selvällä marginaalilla, hänen pitää onnistua myös sunnuntaina, jos kettulauma mielii napata pisteitä Turusta.

Ottelun pääsylipun hinta ei päätä huimaa, sillä Nunnavuoren Palloiluhallin fiilistä pääsee aistimaan kahdella eurolla (2€). Sunnuntaina on hyvä hetki kerätä kaverit kasaan ja tulla nauttimaan iloisesta sekä  värikkäästä lentopallosta.

 

Jere Hellsten