Skip to main content
Otteluraportti

TUTO Volley kukisti KyKy-Betsetin puhtaasti Kupittaalla

By 26.2.2023No Comments

TUTO Volley – KyKy-Betset 3–0

Parhaat pistemiehet

TUTO Volley: Groffier 15/+10, Karttunen 12/+8, Tihumäki 12/+3

KyKy-Betset: Keskinen 16/+11, Petrusevics 10/+3, Siirilä 6/+4

Parhaat pelaajat

TUTO Volley: William Groffier

KyKy-Betset: Oskari Keskinen

Prolibero: Ville Sihvonen, TUTO Volley

Yleisöä: 402

Sunnuntaina Kupittaan palloiluhallissa taisteltiin jälleen Mestaruusliigan arvokkaista pisteistä, kun viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni roikkuva TUTO Volley isännöi sarjajumbo KyKy-Betsetiä. Kotijoukkue oli läpi pelin askeleen verran kyyjärveläisiä edellä ja täysi pistepotti jäi TUTO Volleyn haaviin erin 3-0 (25-22, 25-17, 25-18). Ensimmäinen ja kolmas erä pysyivät pitkään lukemiltaan tasaisina, mutta turkulaiset olivat loppuhetkillä kuitenkin parempia. TUTO Volleyn tehokkaimpina pelaajina häärivät yleispelaajat William Groffier ja Antti Karttunen. KyKy-Betsetin yksinäinen tähti oli hakkuri Oskari Keskinen. Voiton myötä TUTO Volley vankisti asemiaan loppukauden taistelussa pudotuspelipaikasta, ero yhdeksänteen sijaan on nyt kolme pistettä.

TUTO Volleyn William Groffier oli lyhytsanainen taistelun päätyttyä

  • Teimme mitä piti. Pelasimme kolme erää kliinistä lentopalloa ja pidimme pelin kasassa. Olen tyytyväinen, kun voitto tuli, Groffier tuumaili.

Päävalmentaja Olli Kuoksa antoi tunnustusta omalle joukkueelleen.

  • Tämä ja kaksi edellistä peliä olivat käytännössä pakkovoittoja, kuten keväällä monesti on. Olen ylpeä siitä, miten pelaajat ja staffi käsittelivät tilanteen. Homma on ollut nousujohteista ja olemme virkeitä ja terveitä. Nämä voitot olivat äärimmäisen tärkeitä. Kahdeksas sija on mahdollinen, mutta vaatii edelleen pisteitä. Seuraavissa peleissä riskitasoa pitää nostaa ja pystyä parempaan, se on toisaalta keväällä loistava tilanne. Hyvän ja huonon pelin pitää pystyä kaventamaan kauden aikana ja se on kaventunut ja tuottaa nyt tulosta, totesi Kuoksa ailahtelusta kysyttäessä

KyKy-Betsetin Oskari Keskinen oli harmissaan.

  • Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä pysyimme mukana, mutta erien loput olivat heikkoja ja kaveri oli niissä kovempi ja ansaitusti 3-0 parempi. Omassa pelissä oli jotain hyvää, mutta parannettavaa jäi, eikä tyytyväinen voi olla, sanaili Keskinen.

Kyyjärveläisten luotsi Eduard Venski ei juurikaan löytänyt positiivista sanottavaa.

  • Erien lopuissa meille tuli paljon omia virheitä ja vastustajalla homma toimi. Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä pelasimme tasaisesti loppua lukuun ottamatta, toisessa erässä ei toiminut mikään. Vaikea löytää mitään positiivista, mutta torjunta-puolustus oli ajoittain hyvää. Vastustaja oli tänään paljon meitä parempi, tiivisti Venski.

 

TUTO Volley määräsi tahdin

Pelin alkuhetkillä molemmat joukkueet vaikuttivat hermostuneilta ja virheitä tuli solkenaan verkon molemmin puolin. Lukemat säilyivät pitkään tasaisina, virheiden lisäksi avauserässä nähtiin toisaalta myös muutamia pitkiä taistelupalloja. Kotijoukkueen ratkaisijoina operoivat yleispelaajat William Groffier ja Antti Karttunen. Kyyjärven hyökkäyksistä vastasivat pitkälti Oskari Keskinen ja Aivars Petrusevics. TUTO Volley otti erän ohjat 20 pisteen kohdalla ja karkasi erävoittoon, kun syöttöpeli tuotti vieraille hankaluuksia ja turkulaisten hyökkäys korjasi Groffierin johdolla hedelmät.

TUTO Volley jatkoi hallintaansa myös toisessa erässä, kun se repäisi heti alussa muutaman pisteen kaulan, eikä enää luopunut siitä. Kotijoukkue onnistui hieman pudottamaan virheiden määrää ja hyökkäyksessä onnistumisia tuli laajemmalta rintamalla laitaduon Karttunen- Groffier pommittaessa väkevästi. Taustalta tukea tarjoili keskeltä pinnoja napsinut Roope Keskinen. KyKy-Betsetin pisteidenteko oli suurilta osin Oskari Keskisen vastuulla. Erän loppupuolella TUTO Volleyn syötöt repivät kyyjärveläisten vastaanottoa hajalle ja isäntien hyökkäys käytti omat paikkansa tehokkaasti, näin piste-ero joukkueiden välillä venyi isoksi.

KyKy-Betset kamppaili, mutta Lankinen iski loppuniitin

Pitkältä erätauolta kentälle palasi ärsytetty joukko betonimiehiä ja vierailijat karkasivat heti alussa muutaman pisteen karkumatkalle Petrusevicsin astuttua eturiviin. Olli Kuoksa otti aikalisän 3-7- tilanteessa ja sen jälkeen TUTO Volley pääsi jälleen paremmin peliin mukaan.  Periodin aikana pelin hallinta vaihteli kiivaasti puolelta toiselle. TUTO Volleylta isossa roolissa jatkoivat edelleen Karttunen, Groffier ja Roope Keskinen. Kyyjärveläisten ratkaisut lähtivät hakkuri Keskisen käsistä. Pelin lopullinen ratkaisu nähtiin tilanteessa 18-18. Siinä vaiheessa TUTO Volleyn kapteeni Akseli Lankinen asteli syöttövuoroon, joka kesti ottelun loppuun saakka. Lankinen oli päättänyt laittaa pelin pakettiin, sillä miehen syötöt olivat vieraille todellista myrkkyä, tilille kertyi kaksi ässää ja lopuista aloituksista TUTO Volley pääsi herkuttelemaan torjunnoilla tai terävillä hyökkäyksillä. Päätöshetkien avainmiehinä häärivät Lankisen lisäksi Groffier ja Matias Tihumäki.

 

Jere Hellsten