Skip to main content
Otteluennakot

TUTO Volley isännöi Betonimiehiä Kupittaalla

TUTO Volleyn pudotuspelipaikan jahti jatkuu sunnuntaina Kupittaan palloiluhallissa, jonne vieraaksi saapuu runkosarjan jumbona majaileva KyKy-Betset. Turkulaiset saapuvat tähän otteluun orastavassa voittoputkessa, sillä TUTO Volley kukisti tämän hetken pahimman kilpakumppaninsa Perungan Pojat kahdesti ja nousi niiden turvin sarjataulukossa kahdeksanneksi ja viimeiselle pudotuspelipaikalle. Kyyjärveläisten viime aikojen saldo ei joukkuetta mairittele, sillä KyKy-Betset on hävinnyt viisi edellistä otteluaan. TUTO Volley ja KyKy-Betset ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kaksi kertaa ja otteluvoitot ovat tasan 1-1. Kamppailut ovat päättyneet kotivoittoihin, ensin marraskuussa Kyyjärvellä KyKy-Betset oli vahvempi erin 3-1 ja tammikuussa TUTO Volley maksoi potut pottuina Kupittaalla voittamalla myös 3-1- lukemin.

Sarjanousija KyKy-Betsetin osalta loppukauden teema on selvillä, sillä ryhmällä on edessä raastavat esikarsintapelit toista Mestaruusliigajoukkuetta vastaan, tuon otteluparin häviäjä joutuu taistelemaan liigapaikastaan 1-sarjan mestaria vastaan. Kyyjärveläiset hakevat runkosarjan lopuista otteluista positiivista virettä, joka kannattelisi joukkuetta karsintapeleissä, joten Kupittaan isännillä ei ole varaa löysätä otettaan. KyKy-Betsetin kantavia voimia ovat läpi kauden olleet hakkuri Oskari Keskinen, yleispelaaja Aivars Petrusevics ja keskitorjuja Tommi Siirilä. Näiden pelaajien iskukykyä kaivataan, mikäli vieraat mielivät saalistaa pisteitä Turusta.

Voitto kultaakin arvokkaampi

TUTO Volley käy parhaillaan äärimmäisen kiivasta taistelua pääsystä pudotuspeleihin yhdessä PerPon ja Vantaa Ducksin kanssa. Kaikki kolme joukkuetta ovat ennen viikonloppua kahden pisteen sisällä toisistaan, kun otteluita on jäljellä joukkueesta riippuen 3-5. Asetelma on todella mielenkiintoinen, silla trion paras joukkue yltää runkosarjan jälkeen pudotuspeleihin, keskimmäinen joukkue päästetään kesälomille ja viimeinen tiimi tipahtaa KyKy- Betsetin seuraksi esikarsintoihin. Voitto KyKy-Betsetistä antaisi TUTO Volleylle kenties hieman turvaa ja tilaa hengähtää playoff-kamppailussa, kun tappio taas kiristäisi jännityksen lähes äärimmilleen.

TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksa on luottavainen omiinsa ennen kyyjärveläisten kohtaamista.

  • Joukkueella on hyvä treeniviikko takana ja olemme valmiita laittamaan kaiken likoon TUTO Volleyn logon eteen. Kollektiivisesti meidän on pelattava fiksusti, mutta silti rohkeasti. Meillä kaikki pelaajat pystyvät ratkaisuihin, Kuoksa muotoili.

Turkulaisten viimeisimpiä kotiotteluita on värittänyt pelin tason jyrkkä heilahtelu, sillä PerPo- ja Ducks-peleissä TUTO Volley on avauserässä jyrännyt avauserässä vastustajansa selvästi maanrakoon, mutta sen jälkeen hyvä ote on kadonnut ja kamppailuista on tullut tasaisempia ja TUTO Volley on ajautunut välillä ongelmiin. Joukkue on kauden aikana osoittanut sitkeytensä, eikä se luovuta missään tilanteessa. Tasaisuus on tosin turkulaisten otteista uupunut pieniä hetkiä lukuun ottamatta. Runkosarjan tiukka loppusuora tarjoaa hyvän paikan hakea suorituksiin varmuutta. Kevätkaudella TUTO Volleyn ehdoton syömähammas on ollut hakkuri Matias Tihumäki, joka on loukkaantumisen jälkeen kuntoutunut kovaan vireeseen ja 20 pisteen raja on paukkunut rikki ottelusta toiseen. Kupittaalla nähdään, onko Tihumäen lyöntikäsi edelleen tulikuumassa vireessä vai nouseeko kotijoukkueen riveistä uusi ratkaisija, joka kaataa kyyjärveläiset.

TUTO Volley – KyKy-Betset

sunnuntaina 26.2. kello 17.00

Kupittaan palloiluhallissa

– Jere Hellsten