Skip to main content
Otteluraportti

TUTO VOLLEY KÄRKIKAMPPAILUN VALTIAS ENNÄTYSYLEISÖN EDESSÄ

By 13.1.2020No Comments

TUTO Volley – Lempo-Volley

3-1 (25-23, 25-23, 19-25, 25-22)

Nunnavuoren palloiluhallissa nähtiin lauantai-iltapäivänä todellinen ykkössarjan kärkikamppailu, kun sarjakakkonen TUTO Volley haastoi kärkijoukkue Lempo-Volleyn. Ottelu oli alusta asti todella tiukkaa vääntöä sarjapisteistä, lopulta kamppailu kääntyi Tovereiden hyväksi erin 3-1 (25-23, 25-23, 19-25, 25-22).

Nunnavuoren hallin lehterit olivat kärkipelissä lähes ääriään myöden täynnä ja TUTO Volleyn seurahistorian yleisöennätys kirjataan nyt lukemin 247.

Ottelun alussa isäntäjoukkueen otteissa oli havaittavissa pieniä käynnistysvaikeuksia ja Lempo-Volley karkasi heti muutaman pisteen johtoon. Vierailijat onnistuivat aloituksillaan rikkomaan Tovereiden vastaanottoa, pelin edetessä myös TUTO Volley sai pelin juonesta paremmin kiinni ja kuroi jo erän puolivälissä lempääläläisten johdon umpeen Ossi Rumpusen ja Ismo Moilasen johdattaman vahvan laitapelin siivittämänä. Kotidebyyttinsä tehnyt Moilanen esiintyi avauserässä pirteästi ja pyssytti heti kättelyssä muun muassa ässän kenttään. Lempo-Volley kuitenkin nappasi johdon takaisin ja näytti jo menevän erävoittoon, mutta Toverit antoivat osoituksen sitkeydestään ja tykittivät Valtteri Aaltosen syöttövuorolla kuusi perättäistä pistettä ja veivät avauserän nimiinsä. Toisen erän alussa TUTO Volley jatkoi siitä, mihin oli avauserän lopulla jäänyt ja pyöritti hyökkäyspeliään monipuolisen tehokkaasti repäisten muutaman pisteen johdon. Lempo-Volley onnistui kirimään omalla laitapelaamisellaan turkulaisten johtoa ja pääsivät jo todella lähelle, mutta turkulaiset onnistuivat pitämään tiukassa paikassa pintansa ja voittivat myös toisen erän.

TUTO Volleyn valmennusjohto jakoi laajasti vastuuta myös vaihtopelaajilleen, muun muassa kolmikko Lauri Rantanen, Miikka Puranen ja Aleksei Zhbankov sai ison roolin, jonka he täyttivät mainiosti.

Pitkän erätauon jälkeen Lempo-Volley tuli kentälle aivan uudella ilmeellä ja lähestulkoon tyrmäsi kotijoukkueen heti alussa. Lempääläläisten tulitusta johdatti pitkälti kolmikko Tomi Rumpunen, Teemu Koivunen ja Henri Laine. TUTO Volley ei toipunut kunnolla vieraiden terävästä alusta, vaan joukkueelle sattui virheitä ja hyökkäykset jäivät usein Lempon torjuntaan. Toverit tosin virittivät aivan loppuhetkillä vielä pienen kirin Zhbankovin syöttövuorolla, mutta se ei riittänyt vaan Lempo-Volley voitti kolmannen erän. Ottelun neljännen periodin alussa turkulaiset joutuivat muutaman pisteen takaa-ajoasemaan, mutta nousivat ensimmäisen erän tapaan väkisin johtoon. Nousun pääarkkitehteinä toimivat tehokkaasti hyökänneet Rumpunen, Zhbankov ja Tuomas Koppanen. Erän kuluessa vierailijat alkoivat myös sortua virheisiin. Ottelun loppuhetkillä Toverit tehtailivat pisteitä monipuolisesti ja antoivat hienosti kannustaneelle kotiyleisölle näytteen vahvasta joukkuepelistä. Neljännen erän voitto varmisti TUTO Volleylle täydet kolme pistettä kärkiottelusta ja samalla katkesi myös Lempo-Volleyn yhdeksän ottelun voittoputki.

TUTO Volley- apuvalmentaja Ismo Pyölin mukaan peli eteni virheiden sävyttämissä merkeissä.

  • Joukkue kuitenkin selviytyi niistä ja pääsi pikkuhiljaa niskan päälle. Ottelu oli tasaista vääntöä niin kuin kärkikamppailun kuuluu ollakin. Kolmanteen erään tullessa pitkällä tauolla tapahtuu yleensä kaikennäköistä ja nyt kävi näin. Kaikesta huolimatta tärkeintä oli se, että päästiin siitä erästä eroon ja neljännessä erässä päästiin isolla väännöllä voittoon, Pyöli totesi.

Lauantain voitto antaa joukkueelle energiaa tulevaan.

  • Kova joukkue oli vastassa ja voisin sanoa, että hekin parantavat otteitaan niin kuin mekin, mutta hyvä kevät on tulossa, Iska mietiskelee.

Ossi Rumpunen piti voittoa kärkikamppailun tärkeimpänä antina.

  • Kuuma kärkipeli, jossa tunteita oli molemmin puolin. Tästä selviydyttiin voittajana, se on kevättä kohden hyvä merkki. Kärkikamppailut sytyttävät aina ihan eri tavalla, jo aamusta oli sellainen ”hyvä kutina”, että tästä tulee hyvä päivä, totesi Rumpunen vahvasta vireestään.

Kapteeni Jani Puputti korosti koko joukkueen panosta.

  • Voitto tuli koko joukkueen pelillä, emme olleet millään osa-alueella erityisen hyviä, mutta olimme tasaisia ja vaihdosta tuli hyviä pelaajia mukaan, totesi joukkueen kippari.

TUTO Volleyn ottelut jatkuvat  vasta sunnuntaina 2. helmikuuta kello 17.00, kun Nunnavuoressa vierailee Napapiirin Palloketut.

 

Jere Hellsten