Otteluennakot

Sarjakärki saapuu Nunnavuoreen – TUTO Volley janoaa revanssia

TUTO Volleylla on lauantaina edessään yksi koko runkosarjan odotetuimmista otteluista, kun Toverit saa kotisalissa vastaansa Ykkössarjaa tällä hetkellä johtavan Lempo-Volleyn.

  • LAUANTAINA 11.1 klo 13.30
  • OTTELUISÄNTÄNÄ LÄNSIAUTO
  • ISMO MOILASEN ENSIESIINTYMINEN NUNNAVUORESSA
  • PELIN JÄLKEEN MEET & GREET RANTAKERTUSSA

Kohtaaminen on samalla myös todellinen kärkiottelu, sillä turkulaiset löytyvät sarjataulukon toiselta sijalta vain neljä pistettä kärjestä ja Toverit ovat pelanneet yhden pelin Lempoa vähemmän. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahteen otteeseen, molemmilla kerroilla Lempo- Volley on poistunut kentältä voittajana. Syyskuun alun harjoituspelissä lempääläläiset olivat parempia erin 3-0 ja marraskuun sarjapelin Lempo-Volley kuittasi nimiinsä lukemin 3-1, joten TUTO Volleylla on lauantaina kotiyleisön edessä hyvä tilaisuus kuitata kauden aiemmat tappiot. Marraskuun mittelössä joukkueiden parhaita pistemiehiä olivat Lempo-Volleyn puolelta Tomi Rumpunen 16 ja Henri Laine 14 pisteellä, Tovereiden tehopelaajia olivat puolestaan Tuomas Siirilä 18 ja Ossi Rumpunen 15 pisteellä.

TUTO Volley lähtee kärkikamppailuun neljän pelin voittoputkessa, edellinen tappio tuli juurikin marraskuussa Lempäälässä. Viimeisimpinä turkulaiset hakivat sunnuntaina rutiinisuorituksella kolme pistettä Kotkasta, kun KaVe kaatui erin 0-3. Edellisen pelin suoritus tulee tuskin riittämään Nunnavuoressa voittoon, vaan joukkueen on lyötävä uusi vaihde silmään, jotta sarjakärki taipuu. Lempo-Volley pyyhältää tällä hetkellä kovassa lennossa, sillä joukkue saapuu Turkuun peräti yhdeksän ottelun voittoputkessa, viimeksi Loppiaisena pirkanmaalaiset voittivat kotonaan East Volleyn erin 3-1.

Lauantain tulikuumassa pelissä kentältä löytyy useita mielenkiintoisia yksityiskohtia, yksi seurattavista asioista on ehdottomasti se, miten TUTO Volleyn uusin hankinta Ismo Moilanen esiintyy ensimmäisen kerran tuoreen kotiyleisönsä edessä.

Sunnuntain ottelussa KaVea vastaan Moilanen paransi omaa peliään hetki hetkeltä ja oli erien ratkaisuhetkillä iskussa. Nunnavuoressa nähdään myös yksi osa Rumpusen veljesten välistä taistoa, kun Ossi ja Tomi kohtaavat jälleen kentän eri puolilla. Veljeksistä etenkin Ossi on ollut viime aikoina kovassa lyönnissä, kun hän on paukuttanut viimeisessä kolmessa pelissä jokaisessa vähintään 20 pistettä. Tomi puolestaan on naputellut tasaisesti yleispelaajan paikalta keskimäärin 12,2 pistettä per ottelu ollen joukkueensa paras pistemies.

Ottelun panos tuo kentälle varmasti myös runsaasti tunnetta, sillä jo marraskuun kohtaamisessa Lempäälässä oli havaittavissa se, että kyseisen ottelun voitto merkitsee molemmille joukkueille todella paljon, eikä varoituksiltakaan tuolloin säästytty. Lauantain kamppailussa marginaalit ovat luultavasti pieniä, joten ottelun ratkaisu saattaa hyvinkin löytyä, siitä kumpi joukkue onnistuu tekemään pisteitä laajemmalla rintamalla. Ennakkoasetelmat antavat olettaa, että Nunnavuoressa nähdään lauantaina yksi koko runkosarjan kiinnostavimmista otteluista, jota yleisön ei kannata jättää väliin.

TUTO Volley – Lempo-Volley lauantaina 11.1. kello 13.30 Nunnavuoren palloiluhallissa. Noin tunti ottelun päättymisen jälkeen joukkue kokoontuu yhdessä yhteistyökumppaneiden, kannattajien ja talkoolaisten kanssa kaikille avoimeen tilaisuuteen ravintola Rantakerttuun – Tervetuloa!

 

Jere Hellsten