Uutiset

TUTO Volley hyvistä iskuasemista kevätkauteen

By 21.12.2019 No Comments

Lentopallon ykkössarjan runkosarjassa on ylitetty jo puoliväli ja Joulupukkikin käy kohta matkaan, joten nyt lienee sopiva hetki käydä läpi TUTO Volleyn kautta tähän mennessä.

Tovereiden alkukausi on sujunut pääosin positiivisissa merkeissä, sillä turkulaisryhmä on voittanut 12 ottelustaan kymmenen ja saavuttanut yhteensä 28 pistettä, mikä oikeuttaa sarjan kakkossijaan joulutauolle lähdettäessä. Joukkue lähti toiseen ykkössarjakauteen ilon kautta, mutta silti kovin tavoittein.

Tovereiden avauspeli miteltiin Turun päivänä Nunnavuoressa, tuohon kamppailuun vieraaksi saapui Pielaveden Sampo, jonka kotijoukkue kellisti erin 3-0. Avauspelin positiivisinta antia olivat nuoren Aleksei Zhbankovin hyvät otteet. Seuraavana sunnuntaina TUTO Volley jatkoi vahvasti kotisalissaan, kun Kyky- Betset kaatui myös 3-0, vaikka vierailijat antoivatkin kovan vastuksen.

Tovereiden kauden ensimmäinen työtapaturma sattui, kun lokakuun alussa Kuortaneen nuorisomaajoukkueen runko vei pisteet Turusta numeroin 1-3. Tuossa kamppailussa kotijoukkueen vastaanottopelaaminen oli ajoittain pahoissa vaikeuksissa. Seuraavaksi vuorossa oli TUTO Volleyn ensimmäinen vieraspeli, kun joukkue matkusti Tampereelle Rantaperkiön Iskun vieraaksi. Edellisen pelin tappio Kuortaneelle herätti turkulaisryhmän ja ottelussa palattiin ”normaaliin päiväjärjestykseen”, kun Toverit voittivat jälleen puhtaasti 0-3, voiton kulmakivenä Hämeessä toimi erityisesti kolmikko Ossi Rumpunen, Kimmo Kutinlahti ja Tuomas Siirilä. Yhden vieraspelin jälkeen oli aika palata kahden ottelun ajaksi Nunnavuoreen, kun TUTO Volley kohtasi lokakuun loppupuolella ensin Karhulan Veikot ja viikkoa myöhemmin Savonlinnan East Volleyn. Molemmissa kohtaamisissa lopputulos oli sama, TUTO Volleyn selkeä 3-0-voitto. KaVe-ottelun yhteydessä juhlistettiin myös yleisseura Turun Toverien 90-vuotista taivalta, jota kotijoukkue kunnioitti tarjoamalla yleisölle ehjän esityksen. Seuraavana sunnuntaina Toverit pelasi yhden kauden parhaista peleistään tähän mennessä. East Volleyta vastaan onnistumisia sateli monelle pelaajalle ja hyökkäykset olivat monipuolisia. Erityisesti Jani Puputti ja Valtteri Aaltonen olivat kovassa iskussa, Puputti tarjoili hyökkääjille monia herkkupasseja ja Aaltosen aloitukset upposivat East Volleyn kenttään useasti.

Marraskuun alussa TUTO Volley lähti kauden ensimmäiselle ”viikonlopun vieraskiertueelle”, kun vuorossa olivat kamppailut Rovaniemellä ja Nurmossa. Viikonlopun ensimmäinen kamppailu Napapiirillä hoitui kokeneelta joukkueelta varmasti rutiinilla, kun nuori Kettulauma kaatui Tovereiden käsittelyssä erin 0-3. Heti seuraavana päivänä oli vuorossa yksi syyskauden helmistä, kun TUTO Volley mittasi kovan kärkijoukkueen Nurmon Jymyn tason. Ottelusta muovautui todellinen viihdepaketti, jossa tapahtumia riitti niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Toverit onnistui lopulta kairaamaan voiton Pohjanmaalta täyden viiden erän väännön jälkeen. Kärkikamppailussa vieraiden orkesteria johti joukkueen vahva yleispelaajakaksikko Siirilä – Rumpunen. Pitkän viikonlopun aikana apua tarvittiin myös vaihtopenkiltä, josta tulitukea antoivat muun muassa Urho Rytsä ja Antti Arminen. Voitto Nurmosta nosti TUTO Volleyn hetkeksi sarjakärkeen.

Ilo piikkipaikasta kesti kuitenkin vain viikon, kun Lempo-Volley pudotti joukkueen jalat takaisin maanpinnalle voittamalla Toverit Lempäälässä erin 3-1. Lempo-Volley oli läpi pelin askeleen edellä turkulaisia, vaikka TUTO Volley nappasikin itselleen toisen erän voiton. Joulukuun alussa oli aika palata runsaan kuukauden tauon jälkeen Nunnavuoren tuttuun kotihalliin, kun verkon toiselle puolelle asettui VaLePan nuori farmijoukkue. Tappio Lempo-Volleylle oli toiminut jälleen hyvänä herätyksenä ja kentällä nähtiin taas tehokas ja terävä kotijoukkue, joka kuittasi voiton alkukaudesta tutuin 3-0-numeroin. VaLePa-kamppailun ehdottomiin onnistujiin kuului Lauri Rantanen, jolle avautui poissaolojen myötä paikka joukkueen aloituskuusikosta. Rantanen käytti mahdollisuutensa hyväkseen, tästä osoituksena valinta TUTO Volleyn parhaaksi pelaajaksi.

TUTO Volley laittoi syyskauden pelit nippuun viime viikonloppuna Kuortaneella ja Kyyjärvellä. Lauantain ottelussa turkulaiset saivat revanssinsa, kun Kuortane kaatui pitkän taistelun jälkeen erin 2-3. Ottelussa TUTO Volleyn puolustuspeli oli isossa roolissa ja muun muassa Tuomas Koppanen onnistui Kuortaneella mainiosti. Kyyjärvellä Toverit puolestaan kaatoivat isäntäjoukkueen vahvalla hyökkäyspelillä erin 1-3.

Turkulaisten sisäisen pistepörssin herruus syyskauden osalta kirjataan Ossi Rumpuselle(12 otteluun yhteensä 181 pistettä).

Toisella sijalla majailee Tuomas Siirilä (12 ottelua, 146 pistettä) ja kolmatta tilaa hallussaan pitää Aleksei Zhbankov (12 ottelua, 95 pistettä). Vanha totuus kuitenkin on, että tosipelit pelataan vasta keväällä, joten TUTO Volleyn pitää olla valppaana myös Joulupukin vierailun jälkeen.

Kevätkauden herkkupaloja Nunnavuoressa ovat kärkijoukkueiden  Lempo-Volleyn (11.1. kello 13.30) sekä Nurmon Jymyn (23.2. kello 17.00) vierailut. Nyt on kuitenkin aika vetää hetki happea ja nauttia, ennen kuin pelit jatkuvat 5.1.2020 Karhulassa.

TUTO Volley haluaa kiittää syksystä ja toivottaa kannattajilleen sekä yhteistyökumppaneilleen Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2020 !

 

Jere Hellsten