Otteluraportti

TOVERIT VOITOKKAANA JOULUTAUOLLE

By 16.12.2019 No Comments

Kuortane – TUTO Volley 2-3

Kyky-Betset – TUTO Volley 1-3

TUTO Volleyn taival ykkössarjassa jatkui viikonloppuna kahdella vierasottelulla, kun Toverit matkasivat Kuortaneen ja Kyyjärven vieraaksi.

Lauantain ottelu Kuortaneella oli odotetun tiukkaa vääntöä, jonka TUTO Volley lopulta käänsi itselleen täyden viiden erän jälkeen 2-3 (23-25, 20-25, 25-18, 25-21, 13-15).

Pelin avauserässä turkulaisten torjuntapeli oli hyvässä vireessä ja pysäytti tukun kotijoukkueen hyökkäyksiä. TUTO Volleyn hyökkäyspeli pyöri ensimmäisessä erässä varsin monipuolisesti sekä laidoilta että keskeltä. Tasaisen erän ratkaisuhetkillä Tovereista nousi esiin erityisesti Tuomas Koppanen, jonka keskihyökkäykset upposivat usein Kuortaneen kenttään. Toisen erän alussa molemmat joukkueet tekivät jonkin verran virheitä ja peli eteni pitkään tasaisena. Erän puolenvälin jälkeen TUTO Volley sai repäistyä itselleen muutaman pisteen johdon hyvien torjuntojen ja tehokkaiden laitahyökkäysten avulla. Kuortane yritti vielä loppuhetkillä kuroa turkulaisten johtoa umpeen, mutta Toverit kestivät painostuksen ja voittivat myös toisen erän.

Pitkältä erätauolta kentälle palasi ärhäkkä Kuortane, joka karkasi välittömästi muutaman pisteen johtoon. Oman piristysruiskeensa isäntien peliin toivat erätauolla suoritetut pelaajavaihdot, uudet pelaajat Atte-Elias Puholainen ja Arttu Tupeli esittivät hyviä otteita heti alusta lähtien. Erän kuluessa TUTO Volley sinnitteli pitkään voittotaistelussa, mutta lopulta Kuortane meni menojaan kolmannessa erässä. Neljänteen periodiin TUTO Volley sai terävän startin ja sen seurauksena kotijoukkueen valmennusjohto laittoi jälleen vaihtoruletin käyntiin ja Kuortane nousi muutaman pisteen tappioasemasta johtoon ja nappasi lopulta toisen erävoiton itselleen. Pelin päätöserässä Kuortane tuntui jatkavan siitä mihin oli edellisissä erissä jäänyt ja nappasi heti kärkeen muutaman pisteen etumatkan.

TUTO Volley onnistui kuitenkin kääntämään ottelun, pääosin Ossi Rumpusen ilmiömäisen päätöserän ansiosta, hän nimittäin tehtaili joukkueen erän 15 pisteestä peräti kymmenen.

Näin TUTO Volley saalisti Kuortaneelta kaksi sarjapistettä. TUTO Volleyn apuvalmentaja Ismo Pyöli näki Kuortane-ottelun ailahtelevana.

  • Peli oli joka osa-alueella ailahtelevaa ja suoritusten tarkkuus oli vaihtelevaa. Lopussa päästin kuitenkin niskan päälle ja saatiin tärkeät pisteet kotiin, niin minimitavoite saavutettiin, Pyöli totesi.

Toista kertaa TUTO Volleyn paidassa esiintyneen Miikka Purasen mukaan lauantain ottelu oli vaikea.

  • Kaksi ekaa erää kääntyi meille, mutta Kuortane teki pitkällä tauolla vaihtoja ja voitti kaksi seuraavaa. Viidennessä erässä taistelimme pikkuisen kovemmin kuin kaveri, ja olimme ratkaisevilla hetkillä parempia. Onneksi saimme erän käännettyä ja kaksi pistettä kotiin, totesi ensimmäistä kertaa kunnolla Tovereissa irti päässyt Puranen.

 

Sunnuntaina viikonlopun vieraskiertue jatkui Kyyjärvellä, josta TUTO Volley nappasi mukaansa täydet kolme sarjapistettä eräluvuin 1-3 (21-25, 17-25, 31-29, 17-25).

Ottelun avauserä eteni tasaisissa merkeissä noin puoleenväliin saakka, jonka jälkeen Toverit ottivat pelin ohjat itselleen ja veivät erävoiton. Turkulaisten kannalta ensimmäisen erän hahmo oli ehdottomasti Tuomas Siirilä, joka latoi palloa vastustamattomasti Kyyjärven kenttäpuoliskolle. Toisessa erässä TUTO Volleyn hyökkäyspeli pyöri pääosin laitojen kautta varsin tehokkaasti, etenkin Rumpunen oli elementissään päästessään tulittamaan. Kyyjärven kannalta erän voittotaistelu kuihtui ratkaisevilla hetkillä sattuneisiin virheisiin. TUTO Volley puolestaan voitti erän loppuhetkillä muutaman pitkän pallorallin, joka antoi lisää itseluottamusta joukkueelle. Kolmannessa erässä kotijoukkuekin pääsi paremmin peliin mukaan Ville Heiskasen ja Aivars Petrusevicsin onnistumisten myötä. Toverit kuitenkin onnistuivat kuromaan kotijoukkueen muutaman pisteen johdon umpeen ja siirtyivät periodin loppupuolella itse muutaman pisteen johtoon. Kyky-Betset näytti kuitenkin sitkeyttään selvittämällä turkulaisten seitsemän ottelupalloa ja lopulta erä kääntyi isäntäjoukkueelle.

TUTO Volley näytti kuitenkin heti seuraavan erän alkuun, että se on yhä pelin päällä ja kiskaisi heti alussa tuntuvan johtoaseman.

Tovereiden laitapeli oli rautaisessa kunnossa, kun kolmikko Puranen – Siirilä – Rumpunen iski palloa toistuvasti kenttään.

Erän edetessä turkulaiset pitivät tilanteen tiukasti omissa käsissään ja kuittasivat kolmannen erävoiton lopulta selvällä marginaalilla.

Yleispelaaja Tuomas Siirilä oli tyytyväinen joukkueen sunnuntai-illan otteisiin.

  • Hyvää peliä meiltä, kolme tosi hyvää erää. Kolmannessa erässä pikkuisen ote herpaantui ja tehtiin vähän enemmän virheitä, mutta iloinen peli kaikin puolin, Tuomas summasi pelin antia.

Viikonlopun voittojen myötä TUTO Volley lähtee joulutauolle ykkössarjan toiselta sijalta. Tovereiden ottelut jatkuvat sunnuntaina 5.tammikuuta 2020, kun joukkue matkustaa Karhulan Veikkojen vieraaksi.

 

Jere Hellsten